Šta je novo?

Mojih 7 dilema-POMOC!!!

zoran l

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
619
Kad sam nasao ovaj sajt prije nekolika dana,dosao sam sa nekolike manje dileme-sad ih imam hiljadu :wall: Ok,znam da nijesam veliki strucnjak i da se zaletim cesto,ali sto je mnogo-mnogo.Na nekolika foruma sam stavio teme i sad sam zbunjen.
l. dilema:ako mi overlokovanje za sada nije u prvom planu,je li glupo kupovati Abit nf7-s ili epox8rda3+ sa 2*256mb kingston hyper-x,ddr 400?
ll.dilema:ako jeste pa se odlucim za nesto manje skupo,tipa epox rda+ sa 2*256mb transcend,ddr400,hocu li osjetiti razliku radeci u default-nom rezimu i iplati li se to na duze staze?
lll. dilema:je li odsustvo podrske za s-ata bitan nedostatak,odnosno da li cu zazaliti za koji mjesec?Znam da postoji s-ata kontroler,ali to ce ponovo biti doplata,za koju sada mogu uzeti neku abit ili rda3+.
lv.dilema:procitah na jednom sajtu,koji se bavi testiranjem hardvera,da ukoliko vam overlokovanje nije bas prioritet,da je bolji izbor Soltek n-force2 ploca(ne znam koja)nego rda+,jer je kazu tamo ista brza od epox-a?
v.dilema:ima li sta bolje od epox8rda+,za iste ili manje pare-mislim prije svega na perfrmanse i stabilnost?
vl. dilema:ubise me sa grafickom.Ja hocu kvalitetan 2d prikaz sa mogucnoscu da igram vecinu igara,ukljucujuci i nove,ali mi svi za Sapphire Radeon9200 i Abit Siluro i MSI Fx-5200 kazu da to ne valja-svi modeli koje zelim su 128-bitni.Je li to moguce?
vll.dilema:rekli su mi da je Barton 2500+ bolji od 2600+ jer se moze dici na nivo 3200+ procesora.Ako to ne radim,je li u default radu 2600+ osjetno brzi od 2500+?
Eto,toga sam se sjetio-znam da je to puno dilema,ali sta da radim.Ja bih da kupim racunar koji ce biti brz i stabilan,a da ne moram da vrsim upgrade svakih malo,vec da me sluzi jedan duzi period duzi,pa da nakon toga dodam jos mozda 512mb memorije i jacu graficku-ali posle mozda 2 godine.Je li onda nesto jeftinije tipa epox8rda+ i 2*256transcend,ddr400,uz barton 2500+ i Maxtor-80 ili 120gb,8mb buffer dobra investicija(samo da je stabilan i dosta brz sistem)Pozdrav svima-narocito onima kojima sam dosadio sa pitanjima :) !

Nego ljudi da vas ne davim vise,veoma je moguce da cu za ok pare u naredna 2-3 dana pazariti u Cg,jer sam nasao u Budvi sto mi treba.Posto mi je 19-inchi NF ipak preskup,mogao bih se nategnuti i umjesto 757dfx uzeti 957df.Sta mislite je li to ok,uz Sapphire radeon-128bitni koji sam nasao na ovom mjestu.Monitor cu imati priliku da probam,pa me interesuje ako slika,geometrija...budu ok-sta mislite?Imajte u vidu da vam ovo govori neko kome je i slika na 753dfx uz staru Ge-force karticu prilicno dobra?
Na 757 se ipak prilicno hvale,za ovaj drugi nijesam siguran.Pozdrav i istrpite me jos koji dan:)

Evo konacno sta bih trebao uzeti,pa ospite paljbu,da cujem:)
epox8rda+
barton2500+,fsb333Mhz
2*256 twinmos,ddr 400
sapphire radeon 9200-128bitni(znam da nije jaka kartica,ali meni je dovoljna:)
120gb,ata133,8mb-maxtor
959nf samsung ili lg 900p,ako budem imao para za njega(uticali ste presudno na mene oko izbora monitora:))
frontier aurora 300w kuciste-mozda nije super kvalitet,ali posto ce za sada to biti rad samo na default-u,mislim da ce biti ok,a kasnije moze da se dokupi i neko kvalitetnije napajanje
logitech b58
logitech internet office tastatura
altec lansing zvucnici(oni jeftini,ali meni vise nego dovoljnji)
soni kombo 52*(nema lite on ili lg)
lucent modem i fdd1,44
Je li ovo ok momci?Ja racunam na duzi period,uz naravno jos 512mb memorije,kvalitetnije napajanje i jacu graficku nakon odredjenog vremena.Sta vi mislite?Pozdrav!

Moj ti je savet da ubacis jos jedan-dva ventilatora u kuciste, kako bi letos bio miran. Mislim da je kod tebe ipak temperatura u to doba godine znacajan faktor stabilnosti.

zoran l je napisao(la):
Sto se tice OS-gdje god sam pitao,rekli su mi da u konfiguraciju ulazi i njegova cijena koja se krece od 80-90eura,zavisno kod koga.Pozdrav

Zanimljivo - jer cini mi se da bi oni koji prodaju racunare, takodje to prodali iako korisnik nece da kupi neki od windowsa. Mislim, ne prodaju oni brand masine tipa hp, dell.... sa kojima dolazi instalacija ili preinstaliran win, pa da to mora da se uzme ukoliko covek hoce tu masinu.
Ovo je samo zackoljica da zarade jos neku kintu na dodatnoj komponenti, koja je os.
Sta se desava sa covekom koji npr. uzima tu masinu, da bi na njoj terao npr. neki linux - ne verujem da takvom nekom, dileri ne bi prodali svoje sklapanije zato nece da kupi win.
Osim toga masa ljudi (npr. u drugim delovima sveta) ima kupljen win koji ih zadovoljava, a hoce novu masinu za koju nece da kupuje novi win.

Verovatno ti dileri kazu cenu za win, kada im ti pomenes da bi hteo da ti to instaliraju? Inace, ne moras da ga kupis od njih - mozes kasnije sam da ga instaliras, ili ne moras uopste da ga instaliras. Ima toliko drugih os-a, nisu win jedini.

Mislim, nedaj nikome da te ucenjuje, preterano.

Poslednja izmena:
malo informacija u moru dezinformacija

jao, jao, jao :wall: .... shta sve neccu chuti/prochitati

za ZAP-a: jel ti radish pri BelComputers, ili ne znash ko su i kakvi su?
iz lichnog iskustva, kupovina kod njih ( za mene lichno ili za firmu) mi je bila NAJGORE iskustvo sa slichnim stvarima uopshte, a to radim svaki dan
shta se desilo? ukratko, ubacili su druge, jeftinije delove od onih navedenih u rachunu ... eerm, kako se to zove? ko je rekao KRADJA?
a ni za Easy nisam chuo dobre stvari .. obratite pazznju na monitore kod njih..
ma njih sve treba :smackbum:

da ne odem potpuno u offtopic, evo ti odgovora za pojedina pitanja koja si postavio( ne po tvom redosledu) :

1. nikad nije glupo kupiti dobru plochu.. Abit NF7-S ( i bez -S) i Epox 8RDA3+ su dobre ploche, bez dvojbe, ali imaju nekih moguccnosti koje tebi ( josh) necce trebati - S-ATA, RAID,itd. .......... 8RDA+ je jako dobar kompromis cena-kvalitet, ali, ako hocceh da shtedish, ni neke Asus-ove ploche ne treba da izbacish iz opticaja

2. memorija.. ako nadjesh 256MB Kingston ValueRAM (VR) PC3200( 400MHz) module sa Winbond chipovima ( ne Samsung ili Kingston) na njoj, mozzda ona mozze i da se klokuje malo.... HyperX se klokuje jako dobro, ali, bez uvrede, tebi ne bi koristila.. osim ako neccesh da bacash pare, u tom sluchaju, javi se prvo meni :D
takodje, ni TwinMOS nisu loshe, neki primerci chak naprotiv ... uzmi 2 po 256MB i reshio si problem memorije

3. Grafichka.. Radeoni 9200 imaju jako dobar 2D prikaz, ali nisu najjachi sa procesorom/memorijom ... chak i takvi, teracce i novije igre, ali ne sa max detalja i u veccim rezolucijama.. ako ti se uklopi u cenu uzmi neki 9600 ( Sapphire, HIS, Asus) ... to shto kazzu da je 'zakljuchana', sve ATI karte ( Radeon serije) koje nemaju Pro u imenu, imaju procesore i memorije koji rade na manjem taktu i nemaju moguccnosti za OC kao oni na Pro kartama... ali, kvalitet karte/prikaza je i dalje vrhunski, za malo nizzu cenu

4. CPU... razlog za 2500+ Barton BOX je taj shto su tray ( koji nisu BOX, prim.aut.) pocheli da stizzu remarkirani, dakle nisu procesori koje mozzesh da OC-ujesh, vecc su to downgrade-ovani procesori koji nisu mogli da rade na veccim frekvencijama + dobijash 3 god. garancije za BOX CPU
Cooler uzmi Spire WhisperRock IV, hladicce sasvim dobro CPU ( bez OC-a) a i tih je

5. HDD.. uzmi 120GB Maxtor sa 8MB cache-a, mada neccesh osetiti da je sporost ni sa onim sa 2MB cache-a, bitno je da je kontroler na plochi dobar .... naravno P-ATA, S-ATA diskovi imaju protok trenutno od samo 150MB/s, a P-ATA oko 133MB/s ( po standardima, da ne krene diskusija sad oko toga :p )

6. Monitor.. DFX je oznaka za DynaFlat generaciju monitora.. ko kazze da je ovo flat, nema pojma ili hocce da te prevari.. DFX monitori imaju ravno prednje staklo, dok je sam ekran blago zakrivljen, mada skoro neprimetno, ako se bash ne zagledash :sceptic:
ako bash hoccesh PRAVI flat, to ccesh i da platish :-devil-: ... onda trazzi one sa oznakom NF ( Natural Flat, prim.aut.), naravno Samsungovi modeli, koji su opet postali nekakav standard u srednjoj klasi monitora
moja preporuka: Samsung 957MB i naravno, kako neko reche, zatrazzi da ga vidish u radu, ako si u moguccnosti
a ako uzmognesh i do 959NF, josh bolje

7. Kombo generalno nije bolji izbor od posebno CDRW-a i DVD-ROM-a, ali ako ih bash neccesh architi, onda se odluchi za taj LiteOn, stvarno je najbolji.. naravno, imaj na umu da uzimash loshiju stvar od zasebnih komponenti, otprilike za toliko kolika je ushteda u lovi
A Sony je LiteOn, prepakovan i stavljen Sony-jev firmware, koji po testovima radi loshije od originalnog LiteOn-a, ali ipak dovoljno dobro ako nema boljeg ( ili ako ima goreg)
Sony inache svu proizvodnju optichkih drive-ova ( CDRW, DVD-ROM, DVD-+RW) uzima od LiteOn-a

8. Napajanje i kuccishte uzmi Chieftec-a 360W, napajanje je kvalitetno, kuccishte ima dobar, solidno obradjen lim, olakshava kasnije zahvate oko hladjenja unutrashnjosti istog
a sad prochitah... frontier napajanje ti je kocka, vishe nego Leadman ili DTK, koji su po meni bolji izbor, ne toliko skup kao Chieftec, ali ni blizu tako kvalitetan .... kazzesh, kasnije ccesh da upgrade-ujesh neke komponente.. to je u redu za memoriju ili grafichku, ali napajanje!!! kada je to 'kasnije'? kad ti spali sve komponente u mashini? ili kad baci varnicu i zapali stan?
ljudi ne obraccaju pazznju na napajanje, ali postavi sebi pitanje: shta je najpotrebnija komponenta za dobar i stabilan rad rachunara?
bez napajanja ili sa loshim istim, teshko da ccesh odmacci dalje od pochetka, a u najgorim sluchajevima mozzda i nazadujesh :crash:
pored toga, prochitaj ono shto pishe u garanciji za rachunare i komponente, u kojim sluchajevima ne podlezzu istoj :trust:

btw, SVARNO ne morash da kupish Win kod dilera kompjuterske opreme, to je chist bullshit .... reci im da ti ostave neparticionisan disk kada istestiraju konfiguraciju, ako je oni sklapaju, i to je to
ako si nashao dobru kupovinu u blizini, go 4 it, mada bi u BGD-u imao, verovatno, bolje cene ( a kod mene, najbolje :D )

ima tu josh sitnica, ali ovo pokriva otprilike najbitnije

Zorane, ako te josh neshto zanima, ili hoccesh da kontaktiramo u vezi nabavke, ostavi mi poruku na PM

pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
H.U.D. je napisao(la):

iz lichnog iskustva, kupovina kod njih ( za mene lichno ili za firmu) mi je bila NAJGORE iskustvo sa slichnim stvarima uopshte, a to radim svaki dan
shta se desilo? ukratko, ubacili su druge, jeftinije delove od onih navedenih u rachunu ... eerm, kako se to zove? ko je rekao KRADJA?

ne, ne radim i uopste se ne bavim racunarima kao zivotnom delatnoscu to mi je samo hobi jos od 80-tih. Jednostavno sam kupovao par komponenti kod bel-a i tada su imali najpovoljnije cene i prema meni su bili krajnje korektni pa sam nekoga koga interesuje povoljnija kupovina i uputio na doticne. Ako su tebi ubacili jeftinije komponente to govori vise o tebi nego o njima tj sto nisi proverio sta kupujes ???? Meni jos niko nikad nije prodao ono sto nisam trazio :trust:
Takodje sam kod Easy-a kupio, recimo samsungov 19", monitor i dobio erc-ovu garanciju na 3 godine tako da nisam bas siguran sta si hteo da kazes???

Razni ljudi razna misljenja ali nema razloga za prozivku i optuzivanje :))

Poslednja izmena:
[/QUOTE] Jednostavno sam kupovao par komponenti kod bel-a i tada su imali najpovoljnije cene i prema meni su bili krajnje korektni pa sam nekoga koga interesuje povoljnija kupovina i uputio na doticne. [/QUOTE]

ti prichash o komponentama, a ja o celoj konfiguraciji, lepo sastavljenoj i zatvorenoj, sa nalepnicom, koju, kako smo vecc svi milion puta chuli, 'ne smemo da skidamo da ne bi izgubili garanciju'
to shto ja imam znanja i moguccnosti da se ne obazirem na to, ne znachi da bi/cce tako neshto chak i pasti na pamet prosechnom kupcu rachunarske konfiguracije, a takvih je 90 i kusur % u SCG i ( shto mi u stvari smeta) shto takvi kao BelComputers zaradjuju na toj populaciji, 'lakovernoj' kao i ja shto sam

[/QUOTE]Ako su tebi ubacili jeftinije komponente to govori vise o tebi nego o njima tj sto nisi proverio sta kupujes ???? [/QUOTE]
[/QUOTE]Razni ljudi razna misljenja ali nema razloga za prozivku i optuzivanje :))[/QUOTE]

znachi treba da pretpostavim da su oni LOPOVI ( jeste, to je ta rech) i da cce mi ( ili firmi za koju radim) staviti u konfiguraciju komponente razlichite od trazzenih i placcenih ( razlichite=jeftinije, noname)
i, kad smo vecc kod 'razloga za prozivke i optuzzivanja', koji je tvoj?

[/QUOTE]Meni jos niko nikad nije prodao ono sto nisam trazio [/QUOTE]

nikad nisi bio prevaren?!? to deluje pre pretenciozno, nego neverovatno.. znachi ili si ti pametniji od svih nas i njih ili su te je neko prevario a da ti ne znash za to
shta mislite, shta je verovatnije?;)

[/QUOTE]Takodje sam kod Easy-a kupio, recimo samsungov 19", monitor i dobio erc-ovu garanciju na 3 godine tako da nisam bas siguran sta si hteo da kazes???[/QUOTE]

garancija ne znachi da si dobio nov monitor, pogotovo kod nekih prodavaca
ja imam jedne informacije, ti neke druge - ne znachi da je bilo ko od nas dvojice u pravu :)?

zzao mi je shto je ova diskusija otishla na ovu stranu, ali za mene 'talk is not cheap'
pozdrav

H.U.D. je napisao(la):

da ne odem potpuno u offtopic, evo ti odgovora za pojedina pitanja koja si postavio( ne po tvom redosledu) :

1. nikad nije glupo kupiti dobru plochu.. Abit NF7-S ( i bez -S) i Epox 8RDA3+ su dobre ploche, bez dvojbe, ali imaju nekih moguccnosti koje tebi ( josh) necce trebati - S-ATA, RAID,itd. .......... 8RDA+ je jako dobar kompromis cena-kvalitet, ali, ako hocceh da shtedish, ni neke Asus-ove ploche ne treba da izbacish iz opticaja

2. memorija.. ako nadjesh 256MB Kingston ValueRAM (VR) PC3200( 400MHz) module sa Winbond chipovima ( ne Samsung ili Kingston) na njoj, mozzda ona mozze i da se klokuje malo.... HyperX se klokuje jako dobro, ali, bez uvrede, tebi ne bi koristila.. osim ako neccesh da bacash pare, u tom sluchaju, javi se prvo meni :D
takodje, ni TwinMOS nisu loshe, neki primerci chak naprotiv ... uzmi 2 po 256MB i reshio si problem memorije

3. Grafichka.. Radeoni 9200 imaju jako dobar 2D prikaz, ali nisu najjachi sa procesorom/memorijom ... chak i takvi, teracce i novije igre, ali ne sa max detalja i u veccim rezolucijama.. ako ti se uklopi u cenu uzmi neki 9600 ( Sapphire, HIS, Asus) ... to shto kazzu da je 'zakljuchana', sve ATI karte ( Radeon serije) koje nemaju Pro u imenu, imaju procesore i memorije koji rade na manjem taktu i nemaju moguccnosti za OC kao oni na Pro kartama... ali, kvalitet karte/prikaza je i dalje vrhunski, za malo nizzu cenu

4. CPU... razlog za 2500+ Barton BOX je taj shto su tray ( koji nisu BOX, prim.aut.) pocheli da stizzu remarkirani, dakle nisu procesori koje mozzesh da OC-ujesh, vecc su to downgrade-ovani procesori koji nisu mogli da rade na veccim frekvencijama + dobijash 3 god. garancije za BOX CPU
Cooler uzmi Spire WhisperRock IV, hladicce sasvim dobro CPU ( bez OC-a) a i tih je

5. HDD.. uzmi 120GB Maxtor sa 8MB cache-a, mada neccesh osetiti da je sporost ni sa onim sa 2MB cache-a, bitno je da je kontroler na plochi dobar .... naravno P-ATA, S-ATA diskovi imaju protok trenutno od samo 150MB/s, a P-ATA oko 133MB/s ( po standardima, da ne krene diskusija sad oko toga :p )

6. Monitor.. DFX je oznaka za DynaFlat generaciju monitora.. ko kazze da je ovo flat, nema pojma ili hocce da te prevari.. DFX monitori imaju ravno prednje staklo, dok je sam ekran blago zakrivljen, mada skoro neprimetno, ako se bash ne zagledash :sceptic:
ako bash hoccesh PRAVI flat, to ccesh i da platish :-devil-: ... onda trazzi one sa oznakom NF ( Natural Flat, prim.aut.), naravno Samsungovi modeli, koji su opet postali nekakav standard u srednjoj klasi monitora
moja preporuka: Samsung 957MB i naravno, kako neko reche, zatrazzi da ga vidish u radu, ako si u moguccnosti
a ako uzmognesh i do 959NF, josh bolje

7. Kombo generalno nije bolji izbor od posebno CDRW-a i DVD-ROM-a, ali ako ih bash neccesh architi, onda se odluchi za taj LiteOn, stvarno je najbolji.. naravno, imaj na umu da uzimash loshiju stvar od zasebnih komponenti, otprilike za toliko kolika je ushteda u lovi
A Sony je LiteOn, prepakovan i stavljen Sony-jev firmware, koji po testovima radi loshije od originalnog LiteOn-a, ali ipak dovoljno dobro ako nema boljeg ( ili ako ima goreg)
Sony inache svu proizvodnju optichkih drive-ova ( CDRW, DVD-ROM, DVD-+RW) uzima od LiteOn-a

8. Napajanje i kuccishte uzmi Chieftec-a 360W, napajanje je kvalitetno, kuccishte ima dobar, solidno obradjen lim, olakshava kasnije zahvate oko hladjenja unutrashnjosti istog
a sad prochitah... frontier napajanje ti je kocka, vishe nego Leadman ili DTK, koji su po meni bolji izbor, ne toliko skup kao Chieftec, ali ni blizu tako kvalitetan .... kazzesh, kasnije ccesh da upgrade-ujesh neke komponente.. to je u redu za memoriju ili grafichku, ali napajanje!!! kada je to 'kasnije'? kad ti spali sve komponente u mashini? ili kad baci varnicu i zapali stan?
ljudi ne obraccaju pazznju na napajanje, ali postavi sebi pitanje: shta je najpotrebnija komponenta za dobar i stabilan rad rachunara?
bez napajanja ili sa loshim istim, teshko da ccesh odmacci dalje od pochetka, a u najgorim sluchajevima mozzda i nazadujesh :crash:
pored toga, prochitaj ono shto pishe u garanciji za rachunare i komponente, u kojim sluchajevima ne podlezzu istoj :trust:

btw, SVARNO ne morash da kupish Win kod dilera kompjuterske opreme, to je chist bullshit .... reci im da ti ostave neparticionisan disk kada istestiraju konfiguraciju, ako je oni sklapaju, i to je to
ako si nashao dobru kupovinu u blizini, go 4 it, mada bi u BGD-u imao, verovatno, bolje cene ( a kod mene, najbolje :D )

ima tu josh sitnica, ali ovo pokriva otprilike najbitnije

Zorane, ako te josh neshto zanima, ili hoccesh da kontaktiramo u vezi nabavke, ostavi mi poruku na PM

pozdrav :wave:
Pa pravo da ti kazem,to napajanje je i jedina stavka o kojoj jos razmisljam.Mislim da bih mogao da uzmem to kuciste i stavim bolje napajanje-valjda je izvodljivo?Dobrodosao je svaki predlog,mada meni za sada stvarno ne trebaju neka ekstra i preskupa napajanja,samo da je ok i da bez problema i bojazni od zezanja radi posao.Pozdrav svima!

mislim da ipak treba da poslušaš notax-a u vezi grafičke karte(ustvari i u vezi svega ostalog što se tiče konfiguracije),ako ti je frka za lovu-izbaci floppy(napravi se nekoliko butabilnih cd-a ako ti je potreban dos i sl.) i kupi hdd sa 2mb keša,tu ćeš malko uštedeti i imaćeš odličnu grafičku koju nećeš morati da menjaš-sa njom će ti i nadlozeći naslovi raditi solidno,(recimo na medium setovanjima)kad vidiš farcry verovatno će ti igranje biti mnogo zanimljivije i znaj da možeš da se slikaš za novine sa svojom 9200 sve i da ima 512bita i 512mb (podrazumeva se i željno iščekivani doom3,hl2,stalker).
Ostalo što si naveo je sasvim ok ,što se tiče napajanja ako nemaš love za enermax nemoj kupovati nešto što je medju-rešenje,radiće ti sve ok i sa tim frontier-om(bez oc-a i dodatnih uredjaja tih 300kineskihW je ok)

Jednostavno sam kupovao par komponenti kod bel-a i tada su imali najpovoljnije cene i prema meni su bili krajnje korektni pa sam nekoga koga interesuje povoljnija kupovina i uputio na doticne. [/QUOTE]

ti prichash o komponentama, a ja o celoj konfiguraciji, lepo sastavljenoj i zatvorenoj, sa nalepnicom, koju, kako smo vecc svi milion puta chuli, 'ne smemo da skidamo da ne bi izgubili garanciju'
to shto ja imam znanja i moguccnosti da se ne obazirem na to, ne znachi da bi/cce tako neshto chak i pasti na pamet prosechnom kupcu rachunarske konfiguracije, a takvih je 90 i kusur % u SCG i ( shto mi u stvari smeta) shto takvi kao BelComputers zaradjuju na toj populaciji, 'lakovernoj' kao i ja shto sam

[/QUOTE]Ako su tebi ubacili jeftinije komponente to govori vise o tebi nego o njima tj sto nisi proverio sta kupujes ???? [/QUOTE]
[/QUOTE]Razni ljudi razna misljenja ali nema razloga za prozivku i optuzivanje :))[/QUOTE]

znachi treba da pretpostavim da su oni LOPOVI ( jeste, to je ta rech) i da cce mi ( ili firmi za koju radim) staviti u konfiguraciju komponente razlichite od trazzenih i placcenih ( razlichite=jeftinije, noname)
i, kad smo vecc kod 'razloga za prozivke i optuzzivanja', koji je tvoj?

[/QUOTE]Meni jos niko nikad nije prodao ono sto nisam trazio [/QUOTE]

nikad nisi bio prevaren?!? to deluje pre pretenciozno, nego neverovatno.. znachi ili si ti pametniji od svih nas i njih ili su te je neko prevario a da ti ne znash za to
shta mislite, shta je verovatnije?;)

[/QUOTE]Takodje sam kod Easy-a kupio, recimo samsungov 19", monitor i dobio erc-ovu garanciju na 3 godine tako da nisam bas siguran sta si hteo da kazes???[/QUOTE]

garancija ne znachi da si dobio nov monitor, pogotovo kod nekih prodavaca
ja imam jedne informacije, ti neke druge - ne znachi da je bilo ko od nas dvojice u pravu :)?

zzao mi je shto je ova diskusija otishla na ovu stranu, ali za mene 'talk is not cheap'
pozdrav[/QUOTE]

prvo da si pogledo moj prvi post znao bi da sam ja samo uputio coveka da pogleda cene i u bel-u bez ikakvih komentara tipa najbolji su, odlicni ili slicno. Kao prvo ti si prozvao mene a ne ja tebe. Da si rekao da imas negativna iskustva sa bel-om, stikeri i sl, ja se ne bih ni javio vec bi to shvatio kao iskustvo kupca, medjutim ti si ubacio jednu karajnje nepristojnu opasku tipa

jel ti radish pri BelComputers, ili ne znash ko su i kakvi su?

A sto se tice Easy-a ja nemam informacije vec sam izneo svoje iskustvo a ne komsijske price tipa a ni za Easy nisam chuo dobre stvari .. obratite pazznju na monitore kod njih.. sto uopste ne znaci da nisu tacne ali ....

ne nisam mislio da me nikad niko nije prevario tipa (prodao mi bajata jaja ili sl.) ali da mi neko proda slabiju komponetu od one koju sam trazio i platio, brate veoma tesko.

Za mene je vreme novac tako da ovim zavrsavam ovu diskusiju.

PS sorry for offtopic

Poslednja izmena:
zormanic je napisao(la):
Moj ti je savet da ubacis jos jedan-dva ventilatora u kuciste, kako bi letos bio miran. Mislim da je kod tebe ipak temperatura u to doba godine znacajan faktor stabilnosti.
Ups, greška u koracima :beat: (ništa lično).

Floyd je napisao(la):
mislim da ipak treba da poslušaš notax-a u vezi grafičke karte(ustvari i u vezi svega ostalog što se tiče konfiguracije),ako ti je frka za lovu-izbaci floppy(napravi se nekoliko butabilnih cd-a ako ti je potreban dos i sl.) i kupi hdd sa 2mb keša,tu ćeš malko uštedeti i imaćeš odličnu grafičku koju nećeš morati da menjaš-sa njom će ti i nadlozeći naslovi raditi solidno,(recimo na medium setovanjima)kad vidiš farcry verovatno će ti igranje biti mnogo zanimljivije i znaj da možeš da se slikaš za novine sa svojom 9200 sve i da ima 512bita i 512mb (podrazumeva se i željno iščekivani doom3,hl2,stalker).
Ostalo što si naveo je sasvim ok ,što se tiče napajanja ako nemaš love za enermax nemoj kupovati nešto što je medju-rešenje,radiće ti sve ok i sa tim frontier-om(bez oc-a i dodatnih uredjaja tih 300kineskihW je ok)
Ma ok je to,ali meni ta graficka stvarno nije potrebna.Jedino mi je vazan 2d prikaz a igrice koje moze,moze-meni je svejedno.Napajanje u tom kucistu je kako sam shvatio ATX300W i ja ne planiram nista drugo osim djelova koje sam naveo da stavljam u konfiguraciju-pa valjda ce drzati,nije dotle doslo :) Pozdrav svima!

zoran l je napisao(la):
Napajanje u tom kucistu je kako sam shvatio ATX300W i ja ne planiram nista drugo osim djelova koje sam naveo da stavljam u konfiguraciju-pa valjda ce drzati,nije dotle doslo :) Pozdrav svima!

Kineski ce drzati. :D:D

Zorane, sa tvojim zahtjevima (onim sto trazis od masine), za 99% komponenti o kojima se razmisljas neces primijetiti razliku, narocito ne za memorije, sata/pata HDDove i procesor (2500 ili 2600). Tako da jedino poslusaj ljude za napajanje, tj komplet kuciste, da se ne smaras :p Na ovu CG struju, itekako ces osjetit razliku ako ti naponi nisu stalilni :)
Aj, pa da ti ovo u zdravlje bude zadnji topic do kupovine :D

joriq je napisao(la):
Zorane, sa tvojim zahtjevima (onim sto trazis od masine), za 99% komponenti o kojima se razmisljas neces primijetiti razliku, narocito ne za memorije, sata/pata HDDove i procesor (2500 ili 2600). Tako da jedino poslusaj ljude za napajanje, tj komplet kuciste, da se ne smaras :p Na ovu CG struju, itekako ces osjetit razliku ako ti naponi nisu stalilni :)
Aj, pa da ti ovo u zdravlje bude zadnji topic do kupovine :D
Kupovina obavljena:)Umjesto samsunga 959nf na stolu je Nec TFT-17 incha i gledano u globalu,slika je bruka sto bi rekli ovdje:)Takodje je umjesto maxtora tu WD disk i napajanje dtk 400w u kucistu frontier aurora koje mi se puno svidja:).ostalo je sve isto kao sto sam i naveo u prethodnim javljanjima.Pozdrav svima!

Vrh Dno