Šta je novo?

Moja prva kucna bezicna mreza.

loki77

Čuven
Učlanjen(a)
03.07.2005
Poena
604
Posto sam totalni laik za povezivanje racunara u mrezu hteo sam da pitam kako da povezem Wirelessom dva racunara u kuci, na jednom PC imam telekomov ADSL modem "INTERCOM JetSpeed IAD-Wp2" i sa njim sam hteo da povezem komp koji je u drugoj sobi putem wirlesa. Dali mogu samo da kupim "TP-LINK TL-WN422G" i zavrsim posao. http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wn422g/comp_comp_networkadapter/317/233

I kako da zakljucam "INTERCOM JetSpeed IAD-Wp2" da samo ja imam pristup wirlesu, da onemogucim kacenje drugih.

Ukoliko nemas ISDN taj ruter je poprilicno los, ali ako ti radi onda je ok. Elem, ne treba ti dotatni ruter, dovoljna ti je jedna mrezna kartica - najbolje je da uzmes neku 802.11n sa izmenljivom antenom u USB varijanti - cisto zato sto ti moze biti korisna u buducnosti na nekim drugim racunarima, a cenovno je ovaj standard priblizno isti kao 802.11g.

Da bi ogranicio pristup samo sebi mozes uraditi ili putem zakljucavanja rutera da radi sa samo odredjenim MAC adresama [hardverska adresa kartice], ako to ruter podrzava, ili putem enkripcije - najsigurnija ti je WPA2+AES.

Narucio sam TP-LINK TL-WN422G, sutra mi stize pa javljam kako mi radi, jos samo da uspem da zastitim mrezu. :)

Mrezu ces lako zastiti dovoljna ti je i obicna WPA zastita, samo setuj kljuc u ruteru i za isti ce te pitati prilikom konekciju u Windowsu i to je to.

Upravo sam zavrsio podesavanja, mreza funkcionise super, prijem signala je ''excellent'', uspeo sam i da je zastitim. Hvala Ribizla na savetima.

Nazad
Vrh Dno