Šta je novo?

Moja prva igra za android :) Star Daemon

Skinuo sam i ne znam sto, ali mogu ici samo ravno i pucati. Kako skrecem ovdje? Nece ni na strelice ni na virtual joystick.

Nisam imao taj problem do sada... Kada je virtuelni joystick ukljucen trebalo bi da se pojavi pri pritisku na ekran (ne pored ivica). Kada je accelerometar ukljucen, mrdanje telefona daje odgovarajuce mrdanje broda (Treba telefon drzati napred i birati set forward u opcijama ukoliko se cudno ponasa). Strelice sluze za odabir neprijatelja, a ne za skretanje... Jel mozes da mi javis koji telefon koristis kako bi mi pomogao da odklonim bug? Hvala :)

Nexus 4. Probacu sad opet...

Edit - Ma nema sta, evo probao opet joystick ne radi niti moze na ove crtice (tek sad procitah za sta sluze crtice, sorry). Na accmeter radi sve normalno.

Igra je interesantna, mislim sad, nije da ne postoje ovakve, ali za prvu igru zaista je dobro. Mogao si malo smisliti pa da dodas nekih svojih patenata da ne bude sve vidjeno. Sta god da uradis neces pogrijesiti.

Poslednja izmena:
Kada naidjem na neki nexus probacu jer se josuvek nisam sreo sa tim problemom na ostalim telefonima...

Hvala na savetu i testiranju, slazem se potpuno sa tobom. Za sledecu igru cu pokusati nesto malo originalnije...

Poz

ps. Nisam igrao nista slicno na androidu, ako imas neku da preporucis bio bih ti zahvalan :) Uostalom zato sam i pravio takvu igricu, jer mi se igrala :)

Poslednja izmena:
Htc one m7, gpe verzija, Android 5.1 i ima isti problem sa kontrolom. Virt. joystick se pojavi ali brodic ne skreće. Igra je zablokirala telefon na 15-20 sec pri izlasku iz igre. Nikada ranije nisam video neku app da zabode telefon na ovaj način.

@yooyo hvala ti na informaciji, pokusacu da resim te probleme, mada ne znam sta ih uzrokuje trenutno

Virt. Joystick se pojavi i reaguje kada pomeram prst, tako sto krug skakuce između sredine joysticka i mog prsta. Brod i dalje ide samo pravo.

ps. Nisam igrao nista slicno na androidu, ako imas neku da preporucis bio bih ti zahvalan :) Uostalom zato sam i pravio takvu igricu, jer mi se igrala :)

Nijedna mi ne pada napamet. Nakon ove tvoje igre u glavi mi se vrti chicken invaders i mislim da bi nesto na taj fazon bilo odlicno. Samo uraditi privlacnu prezentaciju i modele i to bi bilo super. Uglavnom samo polako, bitno je da radis, ideje ce se lako realizovati kada budes imao mnogo iskustva. Pozdrav.

@yooyo znaci da kruzic ne prati prst glatko, vec secka? Da li je fps ostatka igre vidljivo nizak?

@mrtavker Da, chicken invaders je odlicna igra, mada daleko od originalne. Sto se tice modela i grafike, priznajem da sam zabusavao. Namera mi je bila da naucim programiranje igre od pocetka do kraja, tako da se nisam opterecivao prezentacijom. Da li i ti mozda imas android 5.1 na Nexusu?

Sve dok pomeram prst, krug skakuce između centra i mog prsta. Kada zaustavim prst, krug ostaje u centru.
Kao da nisi ispravno obradio touch input u Unity-u.

aha, znaci da ga svakog frejma nesto vraca u centar... mislim da si u pravu, stavio sam jednu liniju koda koja za svaki slucaj ukoliko nema touch-eva, postavlja pravac broda unapred(u pitanju je Input.touchcount). Samo sto ne znam zasto se drugacije ponasa na razlicitim telefonima ako je to u pitanju.

N5 android 5.1 ide samo pravo. Kruzic za navigaciju se pojavljuje i prati pomeranje prsta ali brod ide samo pravo.

Ne radi ni na jednom od ova tri, jesi ti siguran da si dobru verziju okacio, posto kazes da ti radi na svim ostalim fonovima?

@mrtavker Jeste ta verzija, samo sto nisam imao prilike da testiram na mnogo telefona. Probacu da nadjem neki tel, ili eventualno emulator koji moze da reprodukuje bug da bih mogao da ga eliminisem

@fkloznica hvala na feedbacku

Note 4, 5.0.1
Ista priča, ide samo pravo bez mogućnosti da se skrene. Javi kad opraviš :)

@serbiadiablo Hocu, hvala ..

Izvinjavam se svima zbog baga, nadam se bar da je igra igriva akselerometrom dok ne resim bug.

Za sledeci put znam: testing, testing and more testing :)

Lg g pro 2, android 5.0.1 isti problem

uspeo sam da reprodukujem bug na blue stacks emulatoru... debugging in progress :)

edit: ne treba stediti promenljive, kada bude publishovana nova verzija na google play-u bicete obavesteni :)

Poslednja izmena:
Nova verzija je online na google play-u, nadam se da je joy funkcionalan... hvala svima na testiranju :)

Radi sada, samo mi je nekako prevelik sense, malo hocu u stranu, a on mi se okrene za 90°. Sve ostalo fercera ko sat.

@mrtavker Nije mi jasno kako se nisam setio da stavim sensitivity u opcijama :) Samo nisam siguran da li bi trebalo da postoji maksimum (mozda trenutni sens) jer bi brzo skretanje bilo velika prednost za strpljive igrace...

@mrtavker Nije mi jasno kako se nisam setio da stavim sensitivity u opcijama :) Samo nisam siguran da li bi trebalo da postoji maksimum (mozda trenutni sens) jer bi brzo skretanje bilo velika prednost za strpljive igrace...
Veci sens, manja preciznost, ali vec brzina. Sve se svede na isto...

na pocetku da, ali u endgame-u ne bas sasvim :) Mada ionako nemam online leaderboard, kontam da je rano za to...

Ustalom, zasto ne nagraditi strpljive igrace? ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno