Šta je novo?

Moj prvi HiFi?

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Razmisljam o kupovini kucnog HiFi sistema (bar mislim da je to to).. I treba mi par saveta. Od stvari koje mi trebaju razmisljao sam o: Skyvision Lg888 (zbog dobre podrske za divx) - 120€, polovnom receiveru i (polovnim) zvucnicima - zajedno do max 300-350€. Posto se uopste ne razumem u komponente, recite mi da li je pametno kupovati polovne zvucnike? Koji risiver? Koje zvucnike? Za sad ne razmisljam o 5.1 zvuku.. Znaci: kako potrositi 400-500€ za stereo sistem koji pusta divx? ;)

Pa ti nije HiFi! Mislio si na home-theatre?

radax je napisao(la):
Razmisljam o kupovini kucnog HiFi sistema (bar mislim da je to to).. Za sad ne razmisljam o 5.1 zvuku.. Znaci: kako potrositi 400-500€ za stereo sistem koji pusta divx? ;)
Valjda covek misli na stereo risiver....
Izvini, a zasto bas risiver a ne pojacalo? Zdog FM tunera?

Pa dobro.. Nebitno je kako se zove. Treba mi preporuka za stereo sistem, sa tunerom i dvd/cd/divx-om.. Uglavnom mi treba za slusanje muzike i da "gruva" kad pustim neki dvd/divx.. Naglasio sam da se ne razumem u audio komponente, tako da ako mislite da je tuner+pojacalo bolje resenje, savetujte mi neki.

Mislim da za 500 evra mozes da uzmes bas solidan HiFi sistem: 2 nova zvucnika za oko 200evra, pojacalo za 200 evra i DVD za oko 100evra (i mozes da nadjes polovan digitalni tuner za male pare). A ispada ti i kombinacija da umesto pojacala i polovnog tunera uzmes polovan A/V 5.1 risiver, i da ga koristis na 2 zvucnika, a eventualno kasnije dodas jos ostale zvucnike.
Ako ti je bito da bas gruva - predlazem ti prvu kombinaciju za stereo pojacalom!
Da sam iz BG-a znao bih ja cene po prodavnicama.....a ovako sa tacnim sistemom ne mogu da ti pomognem. Pogledaj oglase u svakom slucaju.

Koje zvučnike bi mi preporučili do 200 EUR?
Mogu li za te pare da kupim solidne podnostojeće zvučnike?

Poslednja izmena:
radax je napisao(la):

Ne solidne nego odlicne za 210e. Audax AP17.

radax je napisao(la):

Nisu podnostojeci, ali mislim da vrede - Bose 201 .

Jel AP17 pravi B&M Acoustic? Gde mogu da nadjem njihove TT podatke? ..Na internetu sam nasao samo neki uopsteni review tipa: odlicni zvucnici za te pare.. Jel ima jos neko iskustva sa tim zvucnicima?

radax je napisao(la):
Jel AP17 pravi B&M Acoustic? Gde mogu da nadjem njihove TT podatke? ..Na internetu sam nasao samo neki uopsteni review tipa: odlicni zvucnici za te pare.. Jel ima jos neko iskustva sa tim zvucnicima?

B&M Acoustic vise ne postoji ali su u pitanju potpuno isti zvucnici pod drugim imenom.

Gde se mogu kupiti/cuti/pogledati? Koliko W imaju?

radax je napisao(la):
Gde se mogu kupiti/cuti/pogledati? Koliko W imaju?

Snaga je 80W na 8 oma. 17cm HDA mid/bas i 2,5cm tekstilni visokotonac. Posto nisam siguran da je dozvoljeno u ovoj sobi objavljivanje adresa (da ne bude reklama) poslao sam ti PM.

Sta mislite o Harman Kardonu AVR 2000? Koliko bi bilo realno platiti za polovan, dobro ocuvan primerak?

Vrh Dno