Šta je novo?

Moj novi racunar - vase misljenje

caplja

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2001
Poena
609
Nesto sam nabrzinu gledao po netu i odlucio se za sledece komponente:
AMD Athlon X2 (dual core) BE-2300 Box, 1.9GHz
Asus M3A-H/HDMI,AMD 780G,
DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/800MHz Kingston HyperX
Western Digital 750GB Caviar SE16 (WD7500AAKS)
DVD+-R/W drive Pioneer DVR-215D
Chieftec BH-02B-B-B PSU 400W
Samsung 2243NWX LCD 22" Wide

Napomena:
1. Vidim da svi govore da je Intel bolji ali ja sam ljubitelj AMD-a
2. Komp necu koristi za igranje igrica

Nesto sam nabrzinu gledao po netu i odlucio se za sledece komponente:
AMD Athlon X2 (dual core) BE-2300 Box, 1.9GHz
Asus M3A-H/HDMI,AMD 780G,
DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/800MHz Kingston HyperX
Western Digital 750GB Caviar SE16 (WD7500AAKS)
DVD+-R/W drive Pioneer DVR-215D
Chieftec BH-02B-B-B PSU 400W
Samsung 2243NWX LCD 22" Wide

Napomena:
1. Vidim da svi govore da je Intel bolji ali ja sam ljubitelj AMD-a
2. Komp necu koristi za igranje igrica

To je tvoj licni izbor AMD ili Intel. Konfa nije losa, samo bi ja ubacio veci hard bar 1TB, prostora nikad dosta. Ostalo je ok!

AMD Athlon 64 X2 BE-2350
Gigabyte GA-MA78G-DS3H
Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS 640GB 7200 SATA

da , sve je lepo uklopljeno. jedino budi siguran da ti monitor ima DVI. Tako ce mu vrednost ipak ostati veća...

Kupljen komp

Na kraju uzeh sledecu konfiguraciju (hvala mnogo Brazilku na pomoci, prakticno sam uzeo isti racunar kao njegov)

AMD Athlon 64 X2 BE-2400+ BOX, Dual Core, AM2
GigaByte MA78G-DS3H, AMD780, SVGA, LAN, SB, FW
CoolerMaster Centurion 590
CoolerMaster Real Power 520W modular
DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/800MHz Kingston HyperX 240-pin, PC6400
DVD+-R/W drive Pioneer DVR-215D SATA black, max. S-ATA port garancija 1 god.
Modem Conexant chip, up to 56kbps, V.92, PCI
Samsung 750GB Spinpoint F1 (HD753LJ), SATA, 32MB buffer, PMR, NCQ, 29dB, Serial-ATA2 (up to 3Gbps), gar. 3 god.

Nisam zadovoljan samo kucistem (mnogo je suplje, nema zvucnika, izuzetno komplikovano montiranje hard diskova).
Pored ovog sata diska sam ubacio i dva IDE diska i posteno se namucio sa njima (istovremeni rad sata i ide diskova je nocna mora, jos uvek nisam uspeo da podesim da sva 4 uredjaja (3 diska i rezac) rade istovremeno. Savet za neke buduce korisnike ove i slicnih ploca da pravo instaliraju OS na sata disku a tek posle da stavljaju ide diskove.
Jos sam nezadovoljan sto se sa drajverima za plocu instalira (naravno bez pitanja) neki program xpress recovery 2 i sto se integrise u bios i ne moze da se deinstalira.

patolosko tehnoloske veverice

Daj da vidim i to cudo ,)
ja nisam pokrenuo/instalirao igricu ni na jednom racunaru od '99..jos malo pa 10god.. :smash: a hdd od 320GB je saaaasvim dovoljan danas za svu muziku, gomilu filmova i ma sta znam.. zanima me cime to popunite ljudi.. ja imam 500GB trenutno i nema sanse da ga popunim.. i ovako imam koliko hoces smeca koje nikako da pregledam,preslusam.. imam utisak da pocinjemo da budemo patolosko-tehnoloske veverice/hrchci koji samo skupljaju i skidaju i rezu a 90% toga nikada ne pogledaju..

@rainyman: Welcome to my world!!!

ja nisam pokrenuo/instalirao igricu ni na jednom racunaru od '99..jos malo pa 10god.. :smash: a hdd od 320GB je saaaasvim dovoljan danas za svu muziku, gomilu filmova i ma sta znam.. zanima me cime to popunite ljudi.. ja imam 500GB trenutno i nema sanse da ga popunim.. i ovako imam koliko hoces smeca koje nikako da pregledam,preslusam.. imam utisak da pocinjemo da budemo patolosko-tehnoloske veverice/hrchci koji samo skupljaju i skidaju i rezu a 90% toga nikada ne pogledaju..

Meni su puni i 320gb i 500gb,a sad sam narucio i 640gb.I stalno rezem a na kompu ima svacega :)

Vrh Dno