Šta je novo?

Moj izum (real time igra na mobilnim telefonima)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ideja je u globalu losa ali ima dobrih delova,ali ja imam mnogo bolju i besplatno je dajem nekom na uvid,jer nece moci da se realizuje za mnogo godina.sta fali ovoj ideji?pa recimo da umesto virtuelnih oruzija je neko predlozio prava i real life-kao pa to je odlicna ideja,druga stvar ove ideje je ugrozavanje svoje i tudje bezbednosti zarad igranja neke igre-pa ko to radi taj nije normalan(primer je autobus).
evo moje ideje(vrlo skupa ideja)-potreban je ogroman prostor sa dosta pratecih objekata.svaki ucesnik igre bi imao 3D naocari i kacigu(kakvi shit fonovi) i naravno virtuelno oruzje.gledanje kroz naocari bi omogucilo da protivnika na koga naidjete koji je u obicnom odelu vidite u full oklopu i sa nabudzenom puskom uperenom u vas,a kaciga bi obezbedjivala komunikaciju sa saigracima i modifikaciju vaseg glasa,kao i da cujete virtuelnu pucnjavu.To bi bilo nesto kao obezbedjena virtualna pucacina u fps.Naravno kontam da ova ideja nije jedinstvena,ali je mnogo bolja od ugrozavanja bezbednosti ljudi,a kamoli o tome sto bi drugi mislili da si poludeo i da imas halucinacije kada bezis od virtuelnog neprijatelja.

ideja je u globalu losa ali ima dobrih delova,ali ja imam mnogo bolju i besplatno je dajem nekom na uvid,jer nece moci da se realizuje za mnogo godina.sta fali ovoj ideji?pa recimo da umesto virtuelnih oruzija je neko predlozio prava i real life-kao pa to je odlicna ideja,druga stvar ove ideje je ugrozavanje svoje i tudje bezbednosti zarad igranja neke igre-pa ko to radi taj nije normalan(primer je autobus).
evo moje ideje(vrlo skupa ideja)-potreban je ogroman prostor sa dosta pratecih objekata.svaki ucesnik igre bi imao 3D naocari i kacigu(kakvi shit fonovi) i naravno virtuelno oruzje.gledanje kroz naocari bi omogucilo da protivnika na koga naidjete koji je u obicnom odelu vidite u full oklopu i sa nabudzenom puskom uperenom u vas,a kaciga bi obezbedjivala komunikaciju sa saigracima i modifikaciju vaseg glasa,kao i da cujete virtuelnu pucnjavu.To bi bilo nesto kao obezbedjena virtualna pucacina u fps.Naravno kontam da ova ideja nije jedinstvena,ali je mnogo bolja od ugrozavanja bezbednosti ljudi,a kamoli o tome sto bi drugi mislili da si poludeo i da imas halucinacije kada bezis od virtuelnog neprijatelja.

A ja imam jos bolji predlog,zasto ne bi napravili virtualnu-virtualnu pucacinu.Stavite virtualnu kacigu koja vam projektuje kao da igrate virtualnu pucacinu.(pokupio sam ideju iz Futurame):p

Kao prvo ova ideja je 3x gluplja.Zasto bi neko drzao kacigu i trcao tamo-vamo i pucao iz virtualnog oruzija.Budi musko stavi stitnik za ja*a,dograbi pusku za paint ball i navali.Em je realnije,em ne vidim ljude kao kiborge u stitovima(ako to zelis,dovoljan ti je PC i internet,pa zamisljaj koliko hoces):D

@Bishop mozda bi ti bio u pravu,ali mozda je bolje uzeti i nadrogirati se i igrati paintball da bi mogao da izhaluciniras nabudzene puske i specijalne efekte koje ti ovaj 3D virtualni svet nudi bez narkotika. Pomocu 3D kacige i naocara mozes videti na primer zid,gde njega nema i tako neke efekte koje ne mozes napraviti za "100 kinti".

"3D virtualna realnost" ce u buducnosti biti deo svega,pa cak i igara.

hmm.. a kako raketa zna da je pogodila zid? mislim.. ti mozes da se sakrijes u bunker, ali raketa nezna da je tu bunker i napuca te i na kraju virtuelno pogines iako si se dobro sakrio?

Imala je za nokiu igrica VIRUS, koja koristi kameru da detektuje tvoje kretanje i iscrtava nekakve virusoidne oblike po ekranu. Ti treba da jurcas okolo i gledas u ekrancic telefona na kome vidis pozadinu (pomocu ugradjene kamere) preko koje se nalaze iscrtani virusi. Nanisanis virus i pucas... Igra je ok radila kada je okolina raznobojna, ali u stanu gde su zidovi beli nije lepo radila.

@majlo:
Kroz virtuelni zid realno mozes da prodjes.. zar ne?

Poslednja izmena:
majlo, to o čemu pričaš je samo napredna verzija LaserGame-a....laserdrom....ili kako ih već zovu...
Kod nas je bilo pre, negde kod Hotela Jugoslavija ili Merkatora, beše.....ja sam se toga igrao pre mnoogo godina preko grane....OK, bez tih opasnih kaciga i ostalo, ali sa virtuelnim prangijama....
Može da bude interesantno, ali i vrlo glupo...

Igoritza, ideja jeste simpatična (i više od toga), ali i ovako mi nije prijatno kada se krećem po Dorćolu, a zamisli da ne smem ni GPS da uključim, jer bi Dorćolci sigurno bili svi različite boje u odnosu na nas iz Zemuna :d
Kakvo crno bežanje od raketa....na Gazeli, recimo....mmm....možeš da baciš mobilni u reku :d

Update: majlo, http://www.kolosej.co.yu/laserske-igre/ :)

Poslednja izmena:
PJ - hyvala batice ;)

Master)D(M1nD - registracija malog patenta je mnogo brza i jeftinija od Patenta (gore dadoh objashnjenje). ali i ovako me izashlo mnogo, govorimo u everyday money spending terms .. ako te zanima procedura i tachna cena, javi se na priv, ako imash dobru ideju, imam i vezu za tebe ;)

kako rekoh, imam ideje i za stealth podmornice, i za nov oblik geotermalne elektrane, ali otom potom ;) :p

lol :D kraljevi.

hahahahahahahahaha

kako se lepo ismejah pred spavanje.... al dobro, bar ce neki ljudi steci kondiciju na ovaj nacin bezeci od raketa :d

Vec vidim novi patent... Jo Jo telefon... Bacas ga u dalj da bi izbegao raketu... :D

Ahahahahahahahah... I pritom zviznes nekog u glavu.... Pa mu ti objasnjavaj da je krivac raketa...

Pitanja: kolika je rezolucija civilnog GPSa tj. koliko bi morao da se cimas (u metrima) da bi izbegao tu raketu? I, koliki je refresh time pozicije, kako raketa - tako i igraca tj. koliko bi igra bila dinamicna?

gledao si crtace valjda, dovoljan je jedan korak u stranu da se izbegne raketa :p

Ideja ima veliki POTENCIJAL

Malo sam "preleteo" preko foruma, i vidim da se neki sprdaju sa covekom, koji se *****ao sto se hvali in the first place. Ideja je dobra, i pod uslovom da je tehnoloski izvodljiva, mogla bi da se isplati.

Ako je igra dobra i ima jasna i ne previse komplikovana pravila, ako stvara hype i privlaci medije i sponzore, ako se dele nagrade itd, moze da bude pravi hit. Sad Igoritza samo treba u potpunosti da osmisli koncept i da nadje pravu ekipu za realizaciju, da na pravi i originalan nacin predstavi ideju stranim ulagacima, koji bi finansirali ceo projekat, i da me pozove da mu budem neki organ za nadgledanje regularnosti takmicenja :)

Zaista, ideja je sasvim na mestu; cak sam i ja poceo da razmiljam na kakve sve nacine bi se to moglo izvesti, ali ideja bez realizacije je samo ideja, a realizacija bez love je nemoguca.

gledao si crtace valjda, dovoljan je jedan korak u stranu da se izbegne raketa :p

ili u sluchaju "transpotrera" posluzavnik sasvim solidno menja putanju projektila :p

za ovog dot9, pa sad, ne znam, ideja je josh u razvoju, a sobzirom da GPS uredjaji na mercedesima registruju pocetak skretanja, u odredjenu ulicu, verujem da je poprilicno precizan (ili je mercedesov softver poprilichno sinhronizovan)

Pitao sam te zato sto mislim da je ucestali apdejt pozicije prilicno intenzivan po pitanju utroska energije, sto je kul u Benzu, a predstavlja... pa prepreku u portabl uredjaju koji bateriju trosi na jos gomilu stvari. A meni se cini da od toga mnogo zavisi. Niko nece hteti da ti placa za igru koja se ponasa penzionerski a radi se o robotima, raketama i interakciji sa realnim svetom.

Za rezoluciju takodje... ako je neprecizno tj. ako je los fidbek ka igracu tj. ako je learning curve prestrm ili nemoguc, nisi nista uradio. I sad pogledah... 'autonomous civilian GPS horizontal position fixes are typically accurate to about 15 meters (50 ft)' (by Wiki). Cini mi se previse. Mogao bi da ispeglas nekim pravilom igre?

Ideja ti uopste nije losa (patentiracu je u Laosu i zgrnuti milione :), samo zahteva bas, ali stvarno mnogo detaljnog planiranja. Srecno! Javi sta si uradio.

hm ... dobro, cinjenica je da je moja ideja daleko naprednija, uz napomenu da za ovo prvi put chujem, i nisam rippovo, zivota mi. imam ja josh izume za nov oblik geotermalne elektrane, i za stealth podmornicu ;)

na kraju krajeva - AK47 je genijalna pushka, ali trenutno najtrazenija u svetu je srpska M21 (AK based), ako kapirash shta sam 'teo reci ;)

Cek cek, citav svet je poludio :)..

Khm, prvo, kako si patentirao nesto sto vec postoji!? Ti si patentirao sam koncept Location-based game koji vec postoji? Dal su roboti, Torpedo Bay, Treasure hunt, sve jedno, bitno je da to postoji odavno a ti ga eto patentirao.. Svaka cast i tebi i likovima koji su ti to "preko veze" sredili da patententirash..

Ako je vec ta veza toliko jaka da moze da ti patentira patentirano, daj onda tu vezu da iskoristimo da patentiramo nesto stvarno pametno tipa: asinhroni rad ventila, ili magicnu krpu, pa da stvarno uzmemo milijune :d..

Drzi se ti prijatelju one Jovane iz prvog posta ;), zivot ti je najveci patent..

Poslednja izmena:
Ja u svemu ovome zapamtih da je Jovana dobra riba...A ko ti je ta? Jel moze broj?:D

Ja u svemu ovome zapamtih da je Jovana dobra riba...A ko ti je ta? Jel moze broj?:D

Ne samo da je dobra, nego je i mladjana :).. A on covek patentirava.. Umesto da savata malu Jovanu koja je samo sad mlada i mirishljava, posle ce da se raspadne, celulit, da trazi pare, da non stop nesto njake, itd :d..

Nego daj ti nama njen fon pa patentiravaj do smrti :)..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno