Šta je novo?

Moj izum (real time igra na mobilnim telefonima)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
prosto neverovatno kako dobra ideja mi je pala napamet, pa reko, da se pohvalim bench forumashima i da chujem shta mislite o tome -

chachkao sam neshto na Eten telefonu koji sam skoro pazario, i biram koji mi je najbolji 3rd party program za GPS, kad mi sine -

istog dana uzmem obrasce, odem u zavod za intelektualnu svoinu, registrujem se, i patentiram ideju (da mi je neko rekao kolko koshta i kolko je to cimanja, lokalno i medjunarodno, mozda bih odustao :p)

elem, evo ideje -

opis igre

za igru su potrebni:

1. smartphone i GPS na njemu.
2. Kredit ili rachun :p

vlasnik moblinog telefona je u nashem svetu on sam, ali u "virtuelnom svetu" on je robot (da pojednostavim opis, podelicu ih za sada na "crvene i plave"). Onog trenutka kada je aktivan u igri, tako je u virtuelnom svetu ziv i njegov robot, koji se nalazi tachno gde i on. protivnici su svi oni iz zuprotnog tabora, a odredjeni server bi pratio kretanja svih "robota". u pocetku, roboti su naoruzani pojedinachnim pratecim raketama kratkog dometa.

interfejs sadrzi:

radar za robote, plave i crvene
iznos zivotne energije (life)
weapons range
advanced options (prodavnica, guilds, trejdovi i slichno)

evo malog opisa kako bi to u praksi trebalo da ide:

shetam ja tako ulicom. upalim igru, i nastavim dalje ... sretnem malu jovanu koja se pretvorila u vr' ribu kroz sve ove godine, i taman da je startujem kad - zvoni alarm na radaru!! . U blizini mene je robot. Ispaljuje raketu na mene. Ja trk dalje od pravca rakete (iako ona ne postoji u stvarnome svetu, pogodice me, if you get my drift). sobzirom da ona ima range, i odredjenu brzinu, mogu da je izbegnem, te bezim, a u isto vreme sam svestan da je jedan od "robota" iz suprotnog tabora u blizini.

uzimam radar u ruke, skeniram (u sluchaju da sam ostao ziv, ali ako nisam, ima odredjeni freeze time, i death penalty) i nema ga ... odem, ubijam kripove, zickam pare i poene, da bih mogao da nadogradim: radar, rakete, brzinu raketa, shtit, etc ...

sad, jedna od trenutnih mana igre, iako nebitna, pomenuo bih je - promena visine ne menja poziciju (lift, stepenishte, i slichno) jer lokaciju odredjuju GPS koordinate.

sasvim sam siguran da ce igra dobiti svoje fanove i trkache po svim svetskim gradovima, i da ce cak i ludilo izazvati, ako ikada zazivi ...

shta vi mislite ?

.....
Sretjno!! :d

Zar GPS ne očitava i elevaciju?
Inače mi se sviđa ideja, samo će biti mnogo čudnih pogleda :p

Dobra ti je ideja, nema sta. :p ;)

Nego...

Ja trk dalje od pravca rakete (iako ona ne postoji u stvarnome svetu, pogodice me, if you get my drift). sobzirom da ona ima range, i odredjenu brzinu, mogu da je izbegnem, te bezim

Sta s ovim ? Jesi mislio da trcis u RL ili u virtalnom svetu pomocu tastature mobilnog ? :p

Interesantna ideja u svakom slučaju. :)

Evo vidim ovde se pominju slične igre, baci pogled:

http://en.wikipedia.org/wiki/Location-based_game

Pozdrav

hm ... dobro, cinjenica je da je moja ideja daleko naprednija, uz napomenu da za ovo prvi put chujem, i nisam rippovo, zivota mi. imam ja josh izume za nov oblik geotermalne elektrane, i za stealth podmornicu ;)

na kraju krajeva - AK47 je genijalna pushka, ali trenutno najtrazenija u svetu je srpska M21 (AK based), ako kapirash shta sam 'teo reci ;)

hmm gledaces u mobilni i trcati po gradu i vijati ljude sekirom?

Ideja nije nova, location based igrice postoje vec godinama. No, inventivnost i razmisljanje je za svaku pohvalu. Sem toga, ko ne pokusa, nece ni uspeti.

Evo primer jedne koja je u Rusiji bila hit pre 4 godine: http://en.wikipedia.org/wiki/BotFighters

Za one koji misle da je ideja bez-veze jedan podatak: korisnici ove igrice su samo u Moskvi slali preko milion SMS-ova nedeljno.

Pozdrav

Idem da se bacim u Dunav, ovo je bre bolesno :p

Get laid :D :D :d

Bogami, ja bih zastao kod male Jovane i ugasio fon :D

Ovo ce uspeti u Juznoj Koreji, oni su u tom fazonu, inace dobra ideja.

ok, sad sam ischitao sve location based games, i nijedna nema moj touche - rakete, koje bi isto letele po koordinatama, i virtuelni svet, i takodje, bio bi shirok spektar oruzija, pa cak i kletve kao Necro iz diablo2, i slichno ... to bi bio real life wow!! klanica, de niko ne gine! :p

A prvo moras da je nadjes preko gps-a pa da da je seige-ujes malo...:p
Sta znam, ideja je interesantna, znam da bi moj burazer igrao, jos mu fali phone sa gps-om.

Svi vi previdjate jedan problem, GPS stalno ukljuchen??? Shta bi to uradilo bateriji. Pa josh i alarm, pa ne daj boze da koristish telefon za razgovor, ili internet... Josh pa ako imash N95 onda si se bash usrecio.

Prekasno skontas da te protivnik gadja raketom, pa ko lud pocnes da trcis na ulici.
Ljudi se okreci i gledaju :zgran:, misle da si otkacio :d

Bolje ti radi nesto drugo sa tom Jovanom nego da se gadjate raketama :D

Svi vi previdjate jedan problem, GPS stalno ukljuchen??? Shta bi to uradilo bateriji. Pa josh i alarm, pa ne daj boze da koristish telefon za razgovor, ili internet... Josh pa ako imash N95 onda si se bash usrecio.

Pa valjda bi svi proizvodsjaci telefona koji drze do sebe imali specijalnu ediciju za ovu igricu?!
Tipa "baterija podrzava do 1000 ispaljenih raketa i 500 teskih bombi!"

@igortitza

ajde napravi ovo nemoj da toi ostane na ovome
Na kraju krajeva mozda se neki SE ili Nokia zainteresuje pa ti bude sponzor?

Poslednja izmena:
ok, sad sam ischitao sve location based games, i nijedna nema moj touche - rakete, koje bi isto letele po koordinatama, i virtuelni svet, i takodje, bio bi shirok spektar oruzija, pa cak i kletve kao Necro iz diablo2, i slichno ... to bi bio real life wow!! klanica, de niko ne gine! :p

I tako se ti izmakneš u stranu da izbegneš "kletvu" iz virtuelnog sveta a zvekne te autobus i napravi fleku od tebe u realnom... bolje da si se zaustavio još kod Jovane ;)

Poslednja izmena:
Pazi ovo je za sada samo ideja, cudna, ali ipak dobra ideja, ko zna ljudi su se bogatili na mnogo losijim i debiloznijim projektima, zato ti kazem samo napred ako ti mislis da mozes to jednog dana da izguras na trziste, pokusaj, nikad neces znati.

btw: na ovom svetu ima tolio zaludjenika da me ebi cudilo da se ovo omasovni, ali za sada je to moguce u koreji i japanu, i eventualno u americi(oni su dovojno pukli s mozgom) kod nas nema sanse bare nee jos 30 godina, mislim kod nas ni mms nije zaziveo..:)

Aj okaci sliku Jovane :d a i sta bi sa njom na kraju ... mislim jel bila srecna mizija za izija :d

Poslednja izmena:
Nije lose, ja to kapiram kao virtual paintball, a sad kako ces da izgledas drugima dok to igras....ma boli te uvo :D

Kad bi ovo zazivelo ljudi bi ginuli ko mravi bezeci od raketa preko ulice na crveno!:p

Ljudi ideja mi se dopada,jeste da nebih trcao po ulici kao sumanut jer sam usao u "neprijateljsku" teritoriju,ali klinci ce je obozavati,a i ovako danas klinci setaju bolje telefone nego mi...sta li misle ti roditelji...:trust:

A sto se tice cudnih pogleda...Toga ce svakako biti na pretek,mozda ne u juznoj Koreji,ali mene ljudi cudno gledaju kada prodjem pored njih i razgovaram sa devojkom(posto imam aktiviran omiljeni broj),ali ne drzim telefon u ruci,nego pricam preko slusalica.
Cak mi se i obracaju!!!:lupko::lupko::lupko:

Bogami, ja bih zastao kod male Jovane i ugasio fon :D
1f u w0uld pl4y 17 u r34lly n33d t0 g37 l41d :D

Bolje ti radi nesto drugo sa tom Jovanom nego da se gadjate raketama :D
WORD :)
sto se tice ideje,hmmm,nije losa ali je previse no-life.
p.s.
sretnem malu jovanu koja se pretvorila u vr' ribu kroz sve ove godine, i taman da je startujem kad - zvoni alarm na radaru!! . U blizini mene je robot
ovo me je stvarno uplasilo,mislim iskulirao bi vrh ribu zarad igre????OMG
lepo rece Kutija:D:d

Poslednja izmena:
Ljudi, i jeste no life igra, to je i poenta, ja ne vidim da se Blizzard (ili Actard, kako god se sad zovu) zali ili moralno sagleda chinjenicu da je preko 20 korejanaca umrlo od gladi i izliva krvi u mozak, zbog igranja WoW-a.

sa druge strane, ako klinci ovo zaista budu probali da igraju, bar ce povezati dve stvari koje su ih do sada debljale, za PC-jem -

1. taktike i plansko razmishljanje (CS, CoD, etc ...)

2. Trchanje prilikom igranja igre, sa malo vishe truda nego jednostavno drzanje tipke - W :p

evo, od kako sam zavrshio sve legalne mambo dzambo-e, prosledio sam ideju, preko i ovde, chekam odgovor, nekoliko firmi je vec zainteresovano i prosledili su reply, a podosta vas se javilo za ispomoc, veliko hvala svima, odgovoricu uskoro, ako vidim da postoje makar 1%centne shanse da ovo zazivi!

note - neko me je pitao kako da se patent obavi brzo, bez dugogodishnjeg chekanja:

1. imao sam vezu.

2. registrovao sam kao "mali patent", a to znachi da je registrovana primena prozivoda, i reshenje koje se odnosi na konfiguraciju. u sluchaju da sam registrovao sam prozivod (napreimer - mashina za ubijanje kineza), trajalo bi daleeeko duze.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno