Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

A OC potencijal, pretpostavljam da je lakse(sa nizim naponom) dobiti visi klok sa E5450?

Ako je par stotina razlika u OC potencijalu i 500MHz u def kloku, uzeo bih E5420.

Poslednja izmena:
Znaci isto kao i za svaku drugu platformu, mislio sam da se mozda nesto razlikuje, tipa da su Xeoni bolje binovani nego mainstream CPU.

Hvala. Najverovatnije cu uzeti E5420.

Edit:

Odakle se skida modovan bios? Da izguglam i nadjem ili sa nekog odredjenog sajta?

Izvinjavam se, na Tapatalku se ne njegov potpis. Hvala na pomoci, javljam sta sam uradio kad zavrsim.

Da ne bih listao sve stranice,
da li je neko kacio xeon na asus P5B?

Onda koristi search.

Moja je DeLuxe. Ima "malko" razlike u odnosu standardnu :) A čini mi se da je bio neko baš sa njom.
U principu rade Xeoni bez problema sa adekvatnim BIOS-om, a čipset se greje kao blesav (bez posledica), normalno.

Zna li neko nekoga ko prodaje maticnu pogodnu za 771 mod?
Gledam po KP sve onaj isti preprodavac "Boze kakva sana" muka mi je kada vidim njegove oglase.. Za jednu ddr3 plocu je stavio cenu od 9.000 :d

Zna li neko nekoga ko prodaje maticnu pogodnu za 771 mod?
Gledam po KP sve onaj isti preprodavac "Boze kakva sana" muka mi je kada vidim njegove oglase.. Za jednu ddr3 plocu je stavio cenu od 9.000 :d
Moja konfa iz popisa ide na tender samo nikako da okacim oglas... :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

@DeRadicci
Nisu DDR3 ali makar nisu od onog batikce "Kakva sansa!".. Hvala za link!

@LaxGTR
U sustini ostao je samo RAM i MOBO da se uzme tako da mi nije neophodna cela konfa, ali hvala na ponudi :)

@DeRadicci
Nisu DDR3 ali makar nisu od onog batikce "Kakva sansa!".. Hvala za link!

@LaxGTR
U sustini ostao je samo RAM i MOBO da se uzme tako da mi nije neophodna cela konfa, ali hvala na ponudi :)
Vidi ako ne nadjes plocu sa wifi i povoljan ram pa se javi. :D

Sent from my A0001 using Tapatalk

Mozda glupo pitanje, ali ne nadjoh na prvim stranama, mozda sam prevideo..

Socket se sece i ako imam sticker? Ili je samo sticker dovoljan?

Ako imas naknadno isecene rupe na procesoru ne diras socket, ako imas samo originalne rupe na procesoru, drndas ili socket ili cpu...

Ljudi jel valja P5Q SE PLUS za Xeon procesor,jel moze dobar overclock,greje li se cipset previse i tako te stvari? posto cu kupiti neku takvu plocu za par dana,mozda neku slicnu ako se ova proda itd.

@Pega

Koji je najbolji nacin za modifikovanje soketa?
Lemilicom, turpijom ili skalpelom?

Razlicita misljenja sam citao ovde i po netu.

@Pega

Koji je najbolji nacin za modifikovanje soketa?
Lemilicom, turpijom ili skalpelom?

Razlicita misljenja sam citao ovde i po netu.

Definitivno skalpel. Najbolja kontrola situacije. Bitno je da je oštar, odnosno slomljen za tu priliku.

Lemilicu ne bih koristio zbog visoke temperature i osetljivosti ležišta, pinova i ostalih komponenti - čitaj, dosta rizično. Nije ideja da se topi socket.

A turpiju zaista ne znam ni kako bih upotrebio, zbog ugla, opet pinova u ležištu, trajanja celog procesa..

Ako kupim ovaj ne treba nista da modujem socket?

Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/fqANzuYV

Imam jedan thinkcentre u radnji ima E8600 na 3Ghz, jel ce da bude mnogo brzi sa ovim?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ako kupim ovaj ne treba nista da modujem socket?

Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/fqANzuYV

Imam jedan thinkcentre u radnji ima E8600 na 3Ghz, jel ce da bude mnogo brzi sa ovim?

Utisak u evridej aplikacijama će ti biti lošiji. Sumnjam da u tom brand-u možeš da ga OC-neš 1mm. Tek pri nekom ozbiljnijem radu ćeš videti razliku, ili u aplikacijama napravljenim za više jezgara..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Word, excel, chrome, znaci nista nece da bude pomaka tako da nema potrebe onda da menjam

4 jezgra na 2.8 su bolja(jaca) od 2 jezgra na 3.0GHz. Duplo vise jezgara znaci mnogo vise od 200MHz razlike.
Mada, ako ti procesor nikad ne dostigne 100% zauzeca, ne bi osetio razliku.

Isprati iskoriscenje procesora kad koristis racunar.

Edit:

Pega, hvala na odgovoru.
Sticker sam narucio sa KP za 200din(bio i za 100din, ali prodavac na odmoru), a kolega sa foruma mi je ponudio E5420 za dobru cenu. Trebalo bi da se masina sklapa pocetkom sledece nedelje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno