Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Ta greška se odnosi na USB periferiju koja je prikačena. Ali uzroci mogu da budu svakakvi.
Ja bih najpre izbacio taj RAM sa AliEx, da vidim kako se sistem ponaša bez nje.

Ljudi, koju pastu koristite? (mx-2, mx-4 ..?) Jel' onaj lik sa KP (subotica) pouzdan? Mislim, moze li biti (verovatno) kopija u opticaju tj. kako da znam da je 'to-to' ?

I... za koliko montaza moze da traje tuba od 4g ?

Ljudi, koju pastu koristite? (mx-2, mx-4 ..?) Jel' onaj lik sa KP (subotica) pouzdan? Mislim, moze li biti (verovatno) kopija u opticaju tj. kako da znam da je 'to-to' ?

I... za koliko montaza moze da traje tuba od 4g ?
Samo noctua all the way :D

Ово је послао 6п!

Malo smo napravili pometnju u ovoj temi od kad sam ja dosao :)

Hteo sam da pitam dali moram sistem da promenim kad isecem na maticnoj sta treba i flesujem bios,uopste mi se ne menja sistem ali sam citao da je pozeljno promeniti.

Pega, koju ti pastu koristis?
Trenutno u "radnji" imam Cooler Master E1 IC, Noctua NT-H1, Prolimatech PK-1 i Gelid Solutions GC-2.

Za brze probe uglavnom koristim CM - skroz korektna, jer ne treba da se greje.

NT i PK za srednje zahvate, ponekad čak i vodu.

Gelid za praznike ;)

Mada, kada sve uzmem u obzir, nedostaje AS5 i OCZ.

Za Xeon-a na srednjim klokovima što manje i malo gušće paste. Dobra je Noctua, ali ne treba nikako biti isključiv.

Sent from my 6055K using Tapatalk

MX-2 for the win, ili bilo sta u tom rangu. :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Stigao xeon danas u toku dana :) Napokon sam stigao da flashnem MSI G45 (dobri stari dos je morao da radi pošto nema na ovoj ploči MFlash :) )

Za sada uspešno očitavanje xeona, radio je i bez flash-a ali kao 333x6 (sada radi kako treba)...i naravno mali OC :) Videćemo sutra dokle će ići :)

Xeon E5450 hlađen CM TX2 (ako bude potrebe izvući ću TRUE 120 Extreme Black) na MSI G45M Digital ploči, 2x2GB DDR2 Corsair XMS2 memorije

EDIT: Da li neko ima ideju kako da spustim FSB multiplier (northbridge), čim odem preko 400mhz na FSB imam problem sa memorijom (kapiram da je do nje) jer ako odem na 425MHz FSB memorija ide na 850MHz (u podešavanjima bios-a) i onda ne mogu da boot-ujem a kad uđem u bios gore mi piše last memory speed 1000mhz

Prilozi

• flashin.jpg
    flashin.jpg
    85.7 KB · Pregleda: 63
  • rig 01.jpg
    rig 01.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 68
  • rig 02.jpg
    rig 02.jpg
    89.7 KB · Pregleda: 67
  • testin 3.6ghz.png
    testin 3.6ghz.png
    240 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Prošao mi edit time, evo o čemu se radi, znači kao što možete videti na slici, fsb je 425, ratio je 1:1 što će reći da memorija treba da ide na 850MHz, ali gore vidite da je curent DRAM freq 1020MHz :S WTF, a u opcijama nema ništa kako bih smanjio brzinu memorije :S

Prosto mi je truba da ovakva memorija ne može preko 800MHz (sve napone sam BTW povećao, i NB i Mem...) ali ne vredi, ni da mrdne, sutra ću uzeti od ortaka neke 1066mhz memorije pa da probam sa njima...
Sećam se da sam davnih dana imao GEIL one gold memorije isto od 2gb i radile su na oko 1ghz, ali koliko vidim te memorije rade na 2.2-2.4v a ove su 1.8v, možda da probam da idem preko 2.2v?

Prilozi

• WP_20170318_00_15_54_Pro.jpg
    WP_20170318_00_15_54_Pro.jpg
    1 MB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
@_/Neo\_
Moze ta memorija vise od 1000mhz, mozda i 1200-1300. Probaj vece latence. Za voltazu ne znam, trebalo bi da moze 1000mhz na 2v.

ploča mi ne dozvoljava neke latencije da previše popustim, konkretno CL može da ide samo do 6, neće više, a i malo su čudno označili sve latencije, tj ako odem u memz u samom bios-u imam neke oznake kojih u podešavanjima latencija nema, videću sutra šta će da bidne, najverovatnije ću odma mem staviti na 2.2v pa da probam :)
Pre ove ploče sam se igrao sa P5Q3 pločom i ona je DDR3 pa je onda bilo tu dosta više podešavanja, ovde sve preko 400MHz FSB se odražava na memoriju, ali i ja kapiram da može bar 900MHz da gura, ali kako kažu jutro je pametnije od večeri :) tako da sutra stižu novi rezultati :)
Ono što me je iznenadilo je da je CPU na 4GHz po AIDA CPU Queen testu skoro brz kao 6x Phenom II X6 Black 1100T tj svega 600 poena je iza njega što na skoru od 32.000 znači svega 2% je Phenom brži što je opet ok skor :) pogotovo ako se uzme da sam za cenu tog polovnog CPU na KP ja pazario celu mašinu :) (i još ostalo lufta) :)

Ja sam stavljao preko 2.2 i na krs memorije 667mhz koje nemaju hladnjake. Sve memorije su bile izdrzive koje sam probao.
Ni jednu nisam uspeo da spalim ili da nesto sje#em, a prilicno sam lud.:)
Ja sam trampio jednu plocu na koju je mogao phenom x6 za lga 775. Isplativiji je xeon e5450 jer je skoro 3 puta jeftiniji.
Phenom je brzi u igrama, on je kao fx6300.

Ja sam stavljao preko 2.2 i na krs memorije 667mhz koje nemaju hladnjake. Sve memorije su bile izdrzive koje sam probao.
Ni jednu nisam uspeo da spalim ili da nesto sje#em, a prilicno sam lud.:)
Ja sam trampio jednu plocu na koju je mogao phenom x6 za lga 775. Isplativiji je xeon e5450 jer je skoro 3 puta jeftiniji.
Phenom je brzi u igrama, on je kao fx6300.
OC Xeona na 4.3Ghz ubija FX 6300 u single core performance koliko sam video.

Mali update:

U nečemu je problem, samo što još ne mogu da skontam u čemu :)

Naime čim FSB ode na preko 405MHz ploča neće da post-uje. Skontao sam da memorija može da ide preko 800mhz, tako što sam podesio FSB:MEM radio na 4:5 i dobio 960MHz koji rade stabilno i to na deff latencijama od 5-5-5-18, probao sam u BIOS-u da ih povećam (olabavim) ali sve što ja podesim AIDA, a ni CPU-Z ne vide, odnosno, latencije su uvek 5-5-5-18 iako sam ih podesio u biosu na 6-8-8-20. Nisam primetio neke nestabilnosti, ali ono što mogu da utvrdim je da FSB neće preko 405. Nigde u BIOS-u nemam da smanjim multiplier kako bih probao sa manjim množiocem pa da utvrdim da li CPU hoće na više od 400MHz (sećam se da mi je stari Q6600 dok sam davnih dana bio na njemu bolje radio na većem FSB-u a manjem množiocu nego na istom kloku a da je manji FSB a veći množilac, primera radi, brže je radio, tj dobijao bolje skorove kao 8x400 nego 9x355).
Moram videti da li neko u gradu ima neku P35/P45 ploču kako bih se ogradio od ovog G45 čipset-a...u koji najviše sumnjam. Ali videću šta ću naći, pogotovo što mi treba mATX ploča :)

Nego koja je razlika u C0 i E0 stepinzima kod Xeona?

Na koliko volta je safe granica da se pici ram koji nema hladnjake? :) 1.80 je stock...

Ne može se generalizovati..

Zaboravih da kazem DDR2. U sustini citako sam da je 2.00V neka linija.

Za pentium do 4.00Ghz mi je trebalo 1.90V za ram. Videcemo kad Xeon uleti nadam se do kraja nedelje. :)

Zaboravih da kazem DDR2. U sustini citako sam da je 2.00V neka linija.

Nije. Micron najbolje radi na 2,35V ali opet ne svaki Micron.
Hynix ne voli ništa više od 1,9V a Samsung čipovima ništa ne pomaže.
Elpida isto vili blago povećanje napona, +0,1V - +0.2V...
Nema pravila kao što Pegazus reče, nego uslikaj čipove pa na Google da vidiš o kojima se radi i kakva su iskustva.

Nije. Micron najbolje radi na 2,35V ali opet ne svaki Micron.
Hynix ne voli ništa više od 1,9V a Samsung čipovima ništa ne pomaže.
Elpida isto vili blago povećanje napona, +0,1V - +0.2V...
Nema pravila kao što Pegazus reče, nego uslikaj čipove pa na Google da vidiš o kojima se radi i kakva su iskustva.
Micron > Samsung? :(

9d412e893ce15b68502cf2661c3cbb2d.jpg

Mnogo mi kasnite sa odgovorima.
Probacu veceras Kingston + Micron da vidimo i to cudo. :D

Pa ti se unsubscribe-uj :) Lakše malo sa hardware-om, čini se da žuriš sa izborom komponenti..

Salim se samo normalno. :)
Imam samsung i micron koje su radile u masini, uleteo je kingston (elpida) pa sam zveknuo njih i samsung ima nazad slikice.
Hoce biti frka ako ukombinujem Micron i kingston? :)

Zaboravio sam da spomenem Geil, Black Dragon seriju ili onu sa zlatnim hladnjacima. To su sve bili RAM štapovi sa Elpida i Promos (900-1000Mhz CL5) čipovima.

Salim se samo normalno. :)
Imam samsung i micron koje su radile u masini, uleteo je kingston (elpida) pa sam zveknuo njih i samsung ima nazad slikice.
Hoce biti frka ako ukombinujem Micron i kingston? :)

Mislim da je taj kingston meni radio na 1000mhz na voltazi 1.95v. Imao sam ga davno 2006. Nisu lose i one elpida memorije 2gb 800mhz sto imaju nalepnicu hp idu na oko 1100mhz.

Micron zavisi koji su tacno cipovi ako D9GMH onda bi trebali da idu lagano na 1000 1100 zavisi od primerak ali tesko da je GMH. 2.35V je mnogo za svaki dan moje iskustvo da za ddr2 treba tj pozeljno je da uvek ima vent jer dok sam ja imao DDR2 se fino grejale za razliku od ddr3.

Nazad
Vrh Dno