Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Mnogo veliki napon za 3.6GHz..proveri koliko se pod opterecenjem greje naponska na ploci(narocito 'goli' deo).
Ako HW dobro ocitava 12v granu,psu je za zamenu.

Uspeo sam da nadjem mikrokodove za nju,samo da jos doznam koje Xeon-e podrzava pa da konacno i ja napravim 771 mod.

Imao sam prilike da koristim drugarov Mod,pre skoro 2 godine,ali eto,sve ovo vreme sam jurcao nesto sasvim drugo,te sam resio da u blisko buduce vreme nadjem nekog Ziona i uturim u neku plojku.
Trenutno imam tu p5p41d,pa cu videti da na njoj sve to odradim.
Ako ne nadjem modovani Zion,ici ce ploca pod noz.

Sinoc na Aliju uplatih 25e za x5460. P5q-e vec ceka u fijoci. Nadam se da cu uspeti da iskopam negde jos Cooler Master Hyper 612, pa sa postojecih 8gb i 850evo 256gb da vidim kako ce da radi :)

Sinoc na Aliju uplatih 25e za x5460. P5q-e vec ceka u fijoci. Nadam se da cu uspeti da iskopam negde jos Cooler Master Hyper 612, pa sa postojecih 8gb i 850evo 256gb da vidim kako ce da radi :)

Radiće k'o zmay :)

ljudi pomagajte, imam x5450 i ploču asus p5q (ubačena poslednja verzija biosa sa mikro kodovima za xeone) i ne mogu nikako da namestim da mi radi 4gb rama na ploči. problem je sledeći: svi slotovi za memorju na ploči su ispravni i radi mi samo jedna memorija u bilo kom slotu na ploči, kada stavim obe komp zablokira. imam 2x 2gb kingmax ddr2 1066 mhz. probao sam sve moguće kombinacije slotova za memoriju (a+b, a1+b1. a+a, b+b,...) i dalje radi samo sa 2gb. da li postoji neko rešenjeda mi radi sa 4gb ili sam osuđen samo na 2gb??

pre ce buraz biti da nisi lepo namestio kseona ili nedajboze da je do pinova,nego da ploca nece primi bar 4gb RAM-a.mala sansa da taj tvoj ram nije kombatibilan,probaj rucno da namestis po klokovima/latencijama sporije i obavezno napon po vecoj,ili u startu dodaj napona za ram.

^run/msconfig/boot/advanced options/deštikliraj "number of processors"/restart Win..

cak iako mozda vidis da vec nije stiklirano, stikliraj, pa odstikliraj i idi apply. i onra restartuj komp, i reci da li je uspelo?

^run/msconfig/boot/advanced options/deštikliraj "number of processors"/restart Win..

cak iako mozda vidis da vec nije stiklirano, stikliraj, pa odstikliraj i idi apply. i onra restartuj komp, i reci da li je uspelo?

Ne,ne..tako se ne prave aviJoni! :d

namšten je proceror kako treba. uspeo sam sinoć da rešim problem, povećao voltažu na ram memoriji na 2,2v i na north bridge na 1.3v i fercera sve kako treba. nije bilo potreebe da menjam latenciju. hvala na pomoći

Danas sam pokupio procesor iz poste, nema ni carine ni poreza. Cim upecam malo vremena prebacujem plocu i procesor. Bas me zanima kakva ce razlika biti, do sada Asus P5WD2 i P4 na 3.2Ghz, a od sada P5Q-E sa X5460, na (nadam se) oko 3.8 Ghz.

Ima li dobitaka sa 1066 memorijom u odnosu na 800? Da li uzimati sa Alija kinesku ili neku brendiranu?

Dobitka samo ako juris benc % vako ja nisam nikada nista primetio ;)

Dosla deluxara (p5q deluxe) ali nece bre preko 420,sta je ovo ...da neme negde neka zackljica...

Meni P5QL takodje nije htela preko 420...

A gde gledate da li neka ploca podrzava ovaj mod? I gde skidate bios? Imam jednu Asus Maximus Formula X38, pa verujem da se moze lepo iskoristiti? Sad je u njoj e8400.

Ne može se lepo iskoristiti, nažalost. X38/X48 čipseti fabrički nisu baš kompatibilni sa Xeonima, a samim tim još manje sa modovanjem.
Obično guglanje daće ti odgovore na sva pitanja o kompatibilnosti i mogućnostima. Takođe i malo čitanja ove teme od početka.

Poslednja izmena:
Pa P5Q ide lagano na 460fsb.

Ne može se lepo iskoristiti, nažalost. X38/X48 čipseti fabrički nisu baš kompatibilni sa Xeonima, a samim tim još manje sa modovanjem.
Obično guglanje daće ti odgovore na sva pitanja o kompatibilnosti i mogućnostima. Takođe i malo čitanja ove teme od početka.

Nasao. Imam tacnije dva racunara. Jedan je P35 cipset, Asus P5K-E i na njega koliko vidim sve moze. A na ovu X38 mogu samo Xeoni iz serije 3 koliko vidim.

Tako je.

Nazad
Vrh Dno