Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Da ne ispadne da se uvlacim ali moram da se zahvalim pegi javno, i mislim da mnogi takodje treba da mu odaju pocast. Meni je pomogao mnogo, kao i svima, preko ove teme saznao sam za ovaj mod i ustedeo mnogo novca, naucio puno puno toga o radu procesora i rama i izboru isth. Jedna od boljih tema na forumu ikada. Svaka cast!

^Hvala, Amiga! Sve kolege koji i dalje žele da iskoriste stari Intel HW i probaju mod su dobrodošli u temu, kao i njihova iskustva u radu, rezultati, kritike, OC dometi i sl. Prosto i ja ne verujem da je posle skoro 2 godine tema uvek u top-u 5 među procesorima i pitam se kad će više polako da krene da zamire. A to što sam mnogima uštedeo novac - ima onih koji me ne vole i kritikuju zbog toga :) (rečeno kroz za*ebanciju, naravno). Čekamo dalje tvog Xeon-a i skustva u radu. Pozz!

Ajmo ovako:

Brat bratu 30est ljudi ovde uradilo mod, plus onaj što naručio 20est komada, plus familija, švalerke, komšije, plus ti si sigurno po priči uradio još toliko, 100x 500 hevrića min nova konfiguracija. Zahebo si nam, bre privredu za min 10k PDV plus marža.
Zaključak je prost:
Pegu proglasiti državnim neprijateljOm br.23, i proterati ga u US of A da tamo malo uništava privredu i ubiranje poreza.

Ajmo ovako:

Brat bratu 30est ljudi ovde uradilo mod, plus onaj što naručio 20est komada, plus familija, švalerke, komšije, plus ti si sigurno po priči uradio još toliko, 100x 500 hevrića min nova konfiguracija. Zahebo si nam, bre privredu za min 10k PDV plus marža.
Zaključak je prost:
Pegu proglasiti državnim neprijateljOm br.23, i proterati ga u US of A da tamo malo uništava privredu i ubiranje poreza.

To! :p

Poslednja izmena:
danas stigo procesor :)
za 15 dana :)
da li moze neko da mi kaze odakle da skinem modovani bios za xeon, ploca je ga p35-ds3l

3000din + 800din (pdv 600 + 200 postarina)=3800din
Kinez nije stavio poklon ili neku cenu od 5$, inace bi bio manji pdv...

Poslednja izmena:
ma ne mogu da flesnem bios sa usb-a...
probao sam sa dva usb-a i jednostavno ih ne vidim iz bios-a...
formatirao sam usb fat32 obicno, preko rufusa sa dos opcijom i preko hpusbtool-a isto sa dos opcijom i nista...
ploca je ga p35-ds3l a update sam radio preko Q-Flash-a, kada dodjem do opcije "update BIOS from drive" prijavljuje mi da nema drive-a...
u windows-u ih normalno vidim...

ps. uspeo sam da flesnem bios :)
proradilo jedan usb (tj bios ga video) i odracen update za 1min ;)

Poslednja izmena:
Meni nije htelo sa rufusom ali sa HP usb tool-om odradio iz prve. Uglavnom 90% problema bude sa neprepoznavanjem usb flash-a od strane BIOS-a. Ako ga BIOS ne prepozna jednostavno ne može da se flešuje sa njega.

Uglavnom je važno da je uspelo :smash:

Poslednja izmena:
zavrsio sam nesto kasno jutros i nisam ni testirao novu makinu... stavio sam samo memorije na 400 i pomnozio ih sa 9 i to je to... voltaze nisam pipnuo
danas upalim komp i pojavi se plavi ekran, restart i evo sada radi...
verovatno treba da se cackaju voltaze (e8200 je radio godinama na 8x400 i difolt voltazama)...

zavrsio sam nesto kasno jutros i nisam ni testirao novu makinu... stavio sam samo memorije na 400 i pomnozio ih sa 9 i to je to... voltaze nisam pipnuo
danas upalim komp i pojavi se plavi ekran, restart i evo sada radi...
verovatno treba da se cackaju voltaze (e8200 je radio godinama na 8x400 i difolt voltazama)...

E sad polako. To što ti zoveš memorije je verovatno FSB ploče. Tebi je setovan bio na starom procesoru na 400? To za tvoju ploču i nije bio neki problem. Ali sa quadom je to malo drugačije. Ako je multiplier 9 a FSB 400 to je 9x4 = 3,6 GHz. Neće ta tvoja ploča, koja ima slabu naponsku jedinicu + nehlađenu, to lako izgurati sa quadcore. Imam istu ploču i nisam hteo ni da pokušavam da je mučim sa OC. GA P35-DS3L je bila odlična budžet ploča koja je mogla da postigne odličan OC kod dual core procesora ali za OC xeona teško. :trust:

shomi, probaj ovako najosnovnije za 3.6GHz - trebalo bi da ti šljaka sa tim Kingston-ima bez većih problema. Pozz

Robust Graphics Booster___________ [Auto]
CPU Clock Ratio ____________ [9]
Fine Clock Ratio ____________[0]
CPU Host Clock Control_ [Enabled]
CPU Host Frequency (MHz)__________ [400]
PCI Express Frequency (Mhz)_______ [101]
C.I.A. 2__________________________ [Disabled]
Performance Enhance = [Standard]
System Memory Multiplier (SPD)____ [2.00]
DRAM Timing Selectable_______ SPD __ [Auto]
CAS Latency Time_______________5_Auto
Dram RAS# to CAS# Delay________5_Auto
Dram RAS# Precharge Delay_______5_Auto
Precharge Delay (tRAS)__________18_15 ACT to ACT Delay (tRRD)_________3_Auto
Rank Write to READ Delay________3_Auto
Write to Precharge Delay_________6_Auto
Refresh to ACT Delay____________52_Auto
Read to Precharge Delay__________3_Auto
Static tRead Value_______________8_Auto
Static tRead Phase Adjust_________0_Auto
System Voltage Control____ [Manual]
DDR2 OverVoltage Control__ [+0.300V]
PCI-E OverVoltage Control_ [+0.1V]
FSB OverVoltage Control___ [+0.1V]
(G)MCH OverVoltage Control [+0.1V]
CPU Voltage Control_______ [1.30]
Limit CPUID Max. to 3....................: [Disabled]
No-Execute Memory Protect............: [Disabled]
CPU Enhanced Halt (C1E)...............: [Disabled]
C2/C2E State Support....................: [Disabled]
x C4/C4E State Support..................: [Disabled]
CPU Thermal Monitor 2(TM2) ..........: [Enabled]
CPU EIST Function.........................: [Disabled]
Virtualization Technology................: [Disabled]
Integrated Peripherals Legacy USB Storage Detect___________________[Disabled]

Mada bi opušteno moglo i sa malo većim CPU V. Čime hladiš CPU? Imaš li prostora u kućištu da montiraš neki fan da duva ka ili od NB-a? Neka varijanta sa strane, ako može..

hvala druze, probacu
trenutno radi prime95, max temperatura na coretemp-u (smanjena temp za -15) se vrti oko 55-60c... mislim da je to ok... bez opterecenja se krece oko 35-40... cm 212 evo hladi procesor
kuciste je cm cosmos sa 5 ventilatora od 12cm
nisam jos cackao napone, hteo sam provo da vidim da li sa ovim postavkama proci prime

@Stormbringer_NS
u prvavu si druze, fsb :)

Poslednja izmena:
Aj kad ste kod prime95, pustis ga i sta onda, kad zavrsava, ja pustio sat vremena na jednoj masini i iskljucio posle nisam hteo da cekam vise

prime radio oko 5 sahata bez greske :)
@pega koristio sam tvoje postavke uz malu korekciju ddr2 voltaze (stavio sam +0.2 umesto +0.3) i sve radi ok
da li znate kako mogu proveriti svaki slot memorije posebno (memtest barem ovaj free nema tu opciju)?

prime radio oko 5 sahata bez greske :)
@pega koristio sam tvoje postavke uz malu korekciju ddr2 voltaze (stavio sam +0.2 umesto +0.3) i sve radi ok
da li znate kako mogu proveriti svaki slot memorije posebno (memtest barem ovaj free nema tu opciju)?

Pusti Prime preko noći bar jedno 8 sati - ako ne zakuca uživaj u solid rock OC :)

Možeš proveriti sa memtest-om ali peške tj. slot po slot. Ostaviš 1, kad izvrti izvadiš, pa staviš sledeći...

Sta da mu mem test izvrti kad tu "vrtenju" nema kraja...
Iz iskustva,ako memtest prodje 2 testa bez gresaka,to je to.

Pozdrav ljudi,
Treba mi modovani bios za gigabyte ga-35 ds3l. Stavio bih xeon E5440 na plocu. Pretrazio sam dosta sajtova i foruma ali su uglavnom linkovi nepostojeci, pa ako neko moze da okaci ili me uputi gde da trazim bio bih mnogo zahvalan :)

Vrh Dno