Šta je novo?

Moguc problem sa hardware-om

• Začetnik teme Začetnik teme ercegs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ercegs

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
319
Treba mi pomoc ukoliko mozda ima neki savet sta da radim. Cale ima prilicno star racunar, neki celeron na 1.7Ghz i HDD od svega 40GB....Problem je u instalaciji windowsa... Probao sam juce da instaliram XP SP3, medjutim kad sam sve odradio, i resetovao jednostavno sistem vise nece da se podigne nikako. Ja ponovim instalaciju windowsa, al ovaj put SP2...medjutim ista prica...

Jel mozda neko zna u cemu bi tu mogao biti problem..

Hvala unapred.

Pozdrav

mozes li da nam kazes zasto nece da se podigne? gde zaglavi? ima li neka poruka zasto nece?

Krene da se dize sistem...i pojavi se onaj windows logo...i to kad prodje onda se zakuca.. znaci kad bi trebao da se pojavi onaj plavi welcome screen...jednostavno ne dodje do toga...

Evo kako je juce to sve izgledalo...Instaliram ja XP SP3..instaliram drivere za zvucnu i graficku...i sve lepo radilo...i onda instaliram AutoCad...i kad sam resetovao, od tada nista...

I onda sinoc pokrenem tu drugu instalaciju SP2...medjutim bio sam umoran pa nisam docekao da se zavrsi, vec je cale nastavio..i jutros me zove na posao, kaze..ne radi ovo nista, uopste ne moze da se digne sistem, samo sija ona crvena lampica (ono kad hdd krlja nesto)...

Hvala.

Pozdrav

da li je on isto instalirao Autocad pa je puklo posle toga? ako je to problem, instaliraj racunar bez njega, pa pusti neka radi jedno 3-4 dana, vidi da li ce praviti bilo kakav problem... (ako se dobro secam, autocad stavlja nekih drajvera koji se podizu sa sistemom, pa je moguce da oni zakucaju...)

Ima li nesto u Event viewer-u? Application ili System log, bilo kakav error?

Mislim da nije on instalirao acad...ja danas radim do 12h..pa cu probati ponovo sve ispocetka...videcu sta ce se desavati...Probacu da instaliram samo najosnovnije

Hvala na pomoci.

Pozdrav

E sada...instalirano je sve osim zvucne kartice...Jednostavno zvucna (integrisana AC97) ne reaguje...sinoc je radilo, al danas ni da cuje..sta god od drivera da sam skinuo, i instalirao ne vredi... Idem stalno u control panel i na driver update, ali jednostavno ne moze da nadje nista..

Jel ima mozda neka pomoc..da li je moguce da je prsla ta zvucna, kako to da proverim?

Pozdrav

Resio sam problem...Glupost nevidjena..ja se ubi da instaliram integrisanu zvucnu koja je crkla jos pre godinu dana...caletu, jel, nije bilo ni na kraj pameti da mi to kaze..i da ima zvucnu PCI karticu 😀

Hvala u svakom slucaju na pomoci.

POzdrav

Nazad
Vrh Dno