Šta je novo?

Mogu li i ja 150+

• Začetnik teme Začetnik teme Webad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Webad

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2002
Poena
610
Ukoliko bih uzeo KX7 ili neku drugu (jeftiniju) relativno klokabilnu plocu, pod pretpostavkom da memorija nije problem, procesor otkljucan (npr morgan@1ghz)... zanima me: DA LI cu moci da prosvercujem graficku za nekih 40 youra a da FSB>=150? Koja bi to graficka bila?
Pozdrav.

Sve to zavisi od primerka do primerka.Za graficku bih ti preporucio Leadtek GF4 Ti 4200.

Webad je pitao za neku graficku do 40€ctp;

150 (tj 75Mhz za AGP) ce izdrzati svaka kartica, a ako predjes na 166 i vise, imas delilac 5:2:1 CPU:AGP😛CI tako da opet nema problema.

Za 40€ se tesko moze kupiti ista sto bi islo u par sa KX7! Dakle smanji ambicije i prilagodi platformu tako da ti sve komponente budu na istoj razini (imati uskladjen racunar). npr:

chaintech 7AJA2E 60€, Morgan 1.2Ghz 50€ i GF2MX400 45€.

ili

chaintech 7VJDA 85€, XP 1600+ 75€ i GF4MX440 75€.

Webad je napisao(la):
Ukoliko bih uzeo KX7 ili neku drugu (jeftiniju) relativno klokabilnu plocu, pod pretpostavkom da memorija nije problem, procesor otkljucan (npr morgan@1ghz)... zanima me: DA LI cu moci da prosvercujem graficku za nekih 40 youra a da FSB>=150? Koja bi to graficka bila?
Pozdrav.

Sa KR-om ili KX-om mozes garantovano preko 166, a mozda cak i preko 200 dalje sve zavisi od memorije, graficka moze bilo koja posto divider opada kako bus raste.

Laza je napisao(la):
Webad je pitao za neku graficku do 40€ctp;

Da,to sam prevideo.Izvinjavam se....

Paradigma je napisao(la):
Za 40€ se tesko moze kupiti ista sto bi islo u par sa KX7! Dakle smanji ambicije i prilagodi platformu tako da ti sve komponente budu na istoj razini (imati uskladjen racunar). npr:

chaintech 7AJA2E 60€, Morgan 1.2Ghz 50€ i GF2MX400 45€.

ili

chaintech 7VJDA 85€, XP 1600+ 75€ i GF4MX440 75€.

Al ga je uskladioooo...

dejandj je napisao(la):
Al ga je uskladioooo...

Uskladjen u cenovnom rangu koji je u mogucnosti da isfinansira!

Uskladjeno je i KX7 + XP 1400@1750 + Siluro Ti4200 (ne bih se sirio dalje) ali to nije njegov cenovni razred.

Sad kada znam da graficka nije problem kao sto je memorija ili neotkljucan procesor, mogu i KX7 da uzmem kao opciju. Tuzno bi bilo imati takvu plocu a voziti je manje od 150mhz.
Da li cu se opredeliti za to ili KT7A, VRX 333, ASUS V266-C(xp1600)...
128 ddr ili 256 sd... Trenutno sam u velikoj dilemi i cini mi se da ne postoji optimalna kombinacija za pare koje cu ja imati kada prodam komp.
Ugurati plocu, procesor,graficku i memoriju u nekih 220-240 evra, sa ovakvim ambicijama nije bas lako🙁
Posto se ne bavim igrama, a privlaci me o/c eto razloga za neuskladjenost!cheers
Hvala na odgovorima! Pozdrav.

Webad je napisao(la):
Sad kada znam da graficka nije problem kao sto je memorija ili neotkljucan procesor, mogu i KX7 da uzmem kao opciju. Tuzno bi bilo imati takvu plocu a voziti je manje od 150mhz.
Da li cu se opredeliti za to ili KT7A, VRX 333, ASUS V266-C(xp1600)...
128 ddr ili 256 sd... Trenutno sam u velikoj dilemi i cini mi se da ne postoji optimalna kombinacija za pare koje cu ja imati kada prodam komp.
Ugurati plocu, procesor,graficku i memoriju u nekih 220-240 evra, sa ovakvim ambicijama nije bas lako🙁
Posto se ne bavim igrama, a privlaci me o/c eto razloga za neuskladjenost!cheers
Hvala na odgovorima! Pozdrav.

pa za 240e mozes uzeti dobru ddr plocu sa losom ddr memorijom,i bas losom kartom a ni procesor ne moze da bude xp,ako nadjes to sto trazis za te pare novo pisi ja cu kupim jos jedan komp!cheers
pozdrav i srecno

Nazad
Vrh Dno