Šta je novo?

modujem kuciste, potrebna pomoc?

Maestro^

Cenjen
Učlanjen(a)
11.10.2009
Poena
169
poceo sam malo da modujem kuciste ubacio sam neonke cooler master a da kuciste je cooler master elite 332, necu nesto da preterujem sa 'budzenjem' ali moram malo i kablove sakriti :)
potrebna mi je neka providna stranica kucista da li se to moze kupiti posebno npr ovakva: http://i50.tinypic.com/2lvobwx.jpg

ocu i da ubacim pozadi i napred 12cm CM plave ventilatore i ove neonke cu kasnije lepse namestiti kad nekako ako uspem da sakrijem kablice nada u to bas nisam siguran da cu umeti :)

ovo je sto sam uradio :)

http://i47.tinypic.com/2nb7zag.jpg

http://i48.tinypic.com/s5wn6r.jpg

samo mi bar recite jel moguce u bg kupiti stranicu providnu ili takvu nekakvu :)

posebno stranice su se prodavale samo chieftec kucista, za ostale nisam siguran, a mogao si da okacis malo kvalitetnije slike;)

a da slikas po danu?

iseci te stranice, neces naci u prodaji za taj model.
o secenju stranice se dosta razglabalo na ovom delu foruma tako da ces verovatno naci vec....
btw, izgleda si zaboravio neizbezni paintjob unutrasnjosti....
sto se tice kabliranja ne znam koliko ces se usreciti sa tim kucistem a da pri tom ne moras da ga seckas i unutra....

imam slika uvacicu jos :)
sto se tice secenja ne mogu zbog garancije tek mu je 3 meseca :)
pa ako bas nema da se kupi stranica onda sta da se radi nega ga i ovako.
hvala vam na savetima.

moding i garancija ne idu u istoj recenici :)

pa u ravu si da nema nista da se pokravi ali sam letos na starom kompu sekao stranicu unakazio je :)
zato ne gbih to radio.
paintjob? sta da ga ofarbam u neku boju unutra da bi bolje svetlelelo?

Kao prvo, stavljanje neonki u racunar ti i nije neki modding. Bar ne po mom misljenju. U pravu su sto kazu za farbanje unutrasnjosti. Mnogo ce lepse izgledati. Takodje, ovo je moje misljenje, i ne moras da me poslusas, ali te sarene neonke su mi glupost ziva. Niti se slazu boje, niti to izgleda lepo. Najbolje je da se fokusiras na jednu boju svetla unutar kucista.
Sto se tice cable managementa, da bi se posteno odradio na tom kucistu, moralo bi malo da se secka. Mada dosta moze i bez seckanja da se uradi.
A sto se tice providne stranice, najbolje bi bilo da nadjes negde i kupis pleksiglas, mozes i u nekoj boji, mozes providan, svejedno je, tvoj izbor, iseces ga, i iseces stranicu kucista. Ne znam cime si sekao, ali je lim na tom coolermasteru verovatno dosta mekan, mada mislim da je Illidan modovao jedan coolermaster, tako da bi on mogao tu da ti da detaljnije informacije.

pa sta da radim ove neonke sam kupio *** :)
nist sledeci put cu kupiti samo plave neonke, meni je lepo bas sto ima sarenila xD
ne sece mi se stranica znam da cu je upropastiti :)
trazicu od drugara nekih da nabavim a sto se tice lima nije bas tanak ko na onim jeftinijim kucistima.

poshto se primash na neonke najbolje bi ti bilo da skupish pare i pazarish ono skroz providno kuciste,bilo ih je na par mesta u Bg-u,i dodash te tvoje neonke i recimo par 80mm kulera sa le diodama i to ti je to ... :banana::banana::banana:

koja je poenta neonki ako se ne vidi unutra

kako mislis ako se ne vidi meni svetlo izbija sa svih strana :)
a providno kuciste nisam razmisljao o tome, imam naka stara kucista pa cu njih da seckam i lepim kad budem imao vremena :)

Ne bi bila losa ideja da prvo smislis u glavi sta si planirao i kako zamisljas to tvoje kuciste nakon tog "moddinga" pa da onda sve to bacis na papir i lagano krenes sa realizacijom.Po malo je bezveze traziti savete za "modding" jer su ukusi generalno razliciti a i samo vidjenje modovanja se razlikuje od clana do clana,nekome je to dodavanje par svetlecih kulera i prozirne stranice dok je nekome to totalna promena opisa racunara [npr jbl-ov mod koji je po meni pravo modovanje].Stoga najbolje vidi koliko daleko [sa vremenom kesom a i promenom] si spreman da odes sa svojim kucistem i onda lagano kreni ... ;)

@djolenzi
hvala na pravom savetu tako cu i da radim. :)

i naravno okachi koju sliku da vidimo kako sve to ide ;)
srecno :wave:

decko, stavljanje neonki u kucistne nije modovanje :d
a sto se tice plexija, dzaba ti plexi ako ti unutrasnjost nije sredjena do perfekcije.
Savetujem te da pogledas radove od Illidana i JBL-a i da probas da pokupis od njih ideje.
I cenim da kada budes osmislio sta ces da radis, da bi imao mnogo vecu podrsku na forumu.

edit: tek sad videh poruke na drugoj stranici, tako da sam samo ponovio neke stvari, sry

Poslednja izmena:
@mr_gee_fox
ma ma ja bi voleo da mogu da sakrijem kablove ali ne zelim bas seci unutra kuciste.
definitivno cu uzimali nesto tj. bicu mali lopov tudjih ideja :D
pokusacu nesto da smislim da ustvari napravim da uopste niko i ne sluti da je to kuciste :)

ma samo lagano,gledaj tudje radove i razmisljaj sta bi od pojedinosti mogao da sprovedes u delo.
sve sto ti nije jasno, bice ti objasnjeno kako i sta

a imas i dosta tema o tome pa cak i u worklogovima bi mogao da vidis sta se i kako radi.
mada nesumnjivo, trebace ti alat za to

hint: imas i strane forume gde mozes da vidis dosta vise

odlucio sam se da ofarbam unutrasnjos ili sam ili da odnesem kod farbara posto mi je blizu a ima komoru. koja boja bi najlepse bila unutra? Stavicu cisto plave neonke i ventilatore plave samo kad bude kesa posto sam sada bez posla :)
i treba sa nekim da se posavetujem ako je budio rupe na kucistu kako bi sakrio sto bolje kablove :)
pa tek na kraju secenje bocen stranice, ili da stavim celu bocnu stranicu od plexiglasa posto sam video to ovde na forumu kod jednom clan, svidelo mi se :)

najbolje u crno, jer onda i ako seces neke rupe mnogo se teze vide, i ne narusavas ceo izgled kucista. plus sto ces sa plavim neonkama napraviti lep ton, nece sljastiti i biti napadno

hm u pravu si ca crnu, a nasao sam i lepo resenje kablova napajanja sa onom papirnom izolir trakom kako rece jedan clan "plisana traka'' :)
to cu sto pre da uradim :)
a ta crna boja mozda bi prvo crna sprej pa lak za sjaj preko?

ako hoces glossy efekat
meni je lepse mat, tj vise satin black (tako sam i ofarbao svoje kuciste) nije bas skroz mat, vec ima blagi jako blagi glossy efekat, znaci ono tek tek

ides na edit drugog posta pa izaberes delete

hvala obrisao sam :)
pa mat i ja volim. znaci sve sam smislio samo kad budem iskesirao za sve to bacam se na posao i slikacu ti kuciste pa da vidis ako mozes kako cemo busiti sta i gde malo pomoci :)
Znaci crna mat unutra, leplenje kablova, plave neonke i ventilatori, plexiglas na stranici ako sve to lepo podradim unutra :)

mogao bi recimo (ako si u mogucnosti) da nabavis zatamnjen plexi, onda ces dobiti jos suptilniju svetlost iz kucista, pogotovo nocu

brate ja sam kasapio thermaltake rs100 koji ima dosta tvrdu stranicu znaci samo lepo ceonu busilicu (mnogi je zovu dremel pa kako ti volja) sa nastavkom za secenje metala lepo iscrtaj udahni duboko i pocni polako da seces posle toga nastavak za brusenje i opustencija ni moj komp nije nesto star i jos je pod garanciom ali kako rekose nema tu sta da rikne na kucistu osim dioda

@nfsdamirski
potrudicu se da nadjem tu busilicu ili da mi neki strugar isece a ja ocrtam linije za secenje.
pa ak one nadjem zatamljen plexi zatamnicu ga folijom. :D

lepo izgleda i jedno i drugo ako ces da pakujes rasvetu moj predlog je providan plexi mada crno ztamnjenje nije lose

Nazad
Vrh Dno