Šta je novo?

modovanje Sapphire 9800SE?

I mene bas to interesuje posto sam ga nasao za 120e sto je jeftinije od skoro svakog R9600 Pro.
Jel i tu fora ako je memorija u L onda je 256bita, a ako je samo sa jedne strane onda 128bita?
I jel vredi ista ako modovanje ne uspe- znaci na defaultu?(neki skor 3d01 ili 3d03 u poredjenju sa r9600 pro)
I jos jedno procitao sam negde da ako je 256bita onda gazi r9600 pro i bez modovanja?

Poz :wave:

marko.b44 je napisao(la):
Pa ?!

Ovde pitamo konkretno za sapphire 9800se

Ima i nesto o tome i ovde ali nista konkretno

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=42039
Ako ti je memorija u L modovanjem mozes dobiti 9800, tada racunaj na ~5000 u 3DMarku 03, ako je memorija u I onda dobijas nesto slicno 9500pro kartama, dakle zbog povisenih taktova u ondosu na 9500pro negde max 4000. Naravno ako modovanje ne uspe imaces gresaka u 3D, tackice, "sahovsak" polja i sl.
Sapphire 9800pro postoji na nasem trzistu u obe varijante, I i L. Ova interesantnija je napravljena na plocici 9700pro, ima isti takav cooler i memoriju od 3.3 ns Infineon.

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
Ako ti je memorija u L modovanjem mozes dobiti 9800, tada racunaj na ~5000 u 3DMarku 03, ako je memorija u I onda dobijas nesto slicno 9500pro kartama, dakle zbog povisenih taktova u ondosu na 9500pro negde max 4000. Naravno ako modovanje ne uspe imaces gresaka u 3D, tackice, "sahovsak" polja i sl.
Sapphire 9800pro postoji na nasem trzistu u obe varijante, I i L. Ova interesantnija je napravljena na plocici 9700pro, ima isti takav cooler i memoriju od 3.3 ns Infineon.

To je vec konkretniji odgovor....
Ovo gore :laugh: kad si napisao 9800 pro nadam se da si mislio na 9800SE ili?

Za cyberdude:
mi jesmo al izgleda ti nisi bas nesto upoznat sa istim...

Poz :wave:

Po koji put treba da se kaze sta moze sa Sapphireom, a sta sa Club 3D-om ?
Ajde bre ljudi, koristite search.

Imam i ja 1 pitanje? Šta kad' modovanje ne uspe? Može li se ta kartica nekako vratiti u sanje pre modovanja (i kako)?

Modovanje je reverzibilno i svodi se na reinstalaciju drajvera...
zato je jako lako recimo probati vise kartica... instaliras drajvere, pa bodes redom, poteras neku jacu igru i dok ne proradi...

Ja ako uspem da nabodem negde sapphire 9800se sa 256-bitnom mem uzimam ga! (em je jeftiniji od r9600 pro i ako je 256-bita nije sporiji, em moze da se proba da se moduje ;) )

Poz! :d

Allagros je napisao(la):
Ja ako uspem da nabodem negde sapphire 9800se sa 256-bitnom mem uzimam ga! (em je jeftiniji od r9600 pro i ako je 256-bita nije sporiji, em moze da se proba da se moduje ;) )

Poz! :d

Pre ces nabosti zrno pirinca viljuskom u tanjiru, nego sto ces naci Sapphire radeon 9800se koji se da modovati u pro :d :d

Mislim da bi i vilama pre uspeo da ga nabode, jer sapphire 9800se sa 256bitnom memorijom ne postoji ;)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Mislim da bi i vilama pre uspeo da ga nabode, jer sapphire 9800se sa 256bitnom memorijom ne postoji ;)

Pozdrav!

Kako to sad nepostoji kad je bio topic kako je jedan modovao bas Sapphire 9800se 256-bita u 9800pro, kako ti to savetujes koristi malo search. :)

Pozdrav!

Evo za Sasu:

Quote:
Originally Posted by GoranM
Za notax-a i slicne imam da kazem da sam probao jedan komad Sapphire 9800se sa 256 bit memorijom, modovan, radi perfektno, a drugi ima "sahovska" polja. Dakle postoji i verzija sa 256 bit memorijo, izgleda kao Club3D, sutra cu "okaciti" slika, pa uzivajte...

:eyebrows:

Da te nemucim da trazis.....

Poz!

GoranM je napisao(la):

Malo si se zajabunio u kucanju ;)

Sto se tice safira u L, pa ako ga ima, pojavio se nedavno.
Mozda. ;)

Pozdrav!

Zaista nigde nisam uspeo da nadjem sem u ovom threadu, da postoji Sapphire 9800se u 256bit verziji.
Hajde GoranM neka okaci neku sliku da se svi uverimo!!

Na sajtu prizvodjaca ne pominju ni u jednom kontextu da postoji nesto slicno

http://www.sapphiretech.com/vga/9800se.asp

GoranM je napisao(la):

Tesko bih se slozio sa tobom da bilo koja 9800se u originalnoj izvedbi moze da se nosi sa 9500pro, pa cak i sa 9600pro koja je slabija od ove prve

Sasa je napisao(la):
Malo si se zajabunio u kucanju ;)

Nisam se ja zajabnio vec sam njega citirao.

Poz!

P.S. I ja bi voleo da vidim slicice

Pa dobro jesam se *****ao u kucanju, nije 9800pro, vec 9800se, ima 256bit memoriju, izgleda isto kao Club3D. Sutra cu okaciti slike 100%. Trenutno nisam u mogucnosti, ostale mi na kompu u firmi...

simpson H je napisao(la):
Tesko bih se slozio sa tobom da bilo koja 9800se u originalnoj izvedbi moze da se nosi sa 9500pro, pa cak i sa 9600pro koja je slabija od ove prve
Ako je 9800se sa 128 bit memorijom, pod uslovom da ti uspe otkljucavanje dobijas ~9500pro.

Aj vidi za slike posto smo svi nestrpljivi. :banana:

Poz!

Prilozi

• DSCF0034.JPG
    DSCF0034.JPG
    147.1 KB · Pregleda: 101
  • Resize of DSCF0023.JPG
    Resize of DSCF0023.JPG
    109.6 KB · Pregleda: 95
  • Resize of DSCF0026.JPG
    Resize of DSCF0026.JPG
    108 KB · Pregleda: 77
da se ne bi dalje prepucavali, ima Vaske iz WMcompa u NS-u saphire 9800se modovan u pro, stoji mu u kompu vec 2 meseca, tako da ovo nije nista novo. Ono iz ovog treda sto je decko kvotovo je iz "overclocking&modding" sekcije, i to je rekao notax, a ne GoranM. Sasa, koristi search ;) :) Cao

fala za slike!

Poz za Sasu! :d

gx-x je napisao(la):
da se ne bi dalje prepucavali, ima Vaske iz WMcompa u NS-u saphire 9800se modovan u pro, stoji mu u kompu vec 2 meseca, tako da ovo nije nista novo. Ono iz ovog treda sto je decko kvotovo je iz "overclocking&modding" sekcije, i to je rekao notax, a ne GoranM. Sasa, koristi search ;) :) Cao
Nema vise... :D

gx-x je napisao(la):

Sta si ti ovde napisao, i pored napora nisam shvatio. Da ne bi bilo zabune sta je ko napisao, evo linka : http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=42039

Ukratko, ja sam napisao da Sapphire ne moze da se moduje. Barej je tako bilo do skoro.

Nazad
Vrh Dno