Šta je novo?

modovanje nVidie GeForce 6600 u Quadro

sasa3791

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
309
Pozdrav svima,

potrebna mi je pomoc,
Bavim se 3d modelovanjem i animacijom,
imam nVidia GeForce NX6600 VTDI128E graficku na AMD Athlon 64/FX [K8N Neo4].
O cemu se radi u stvari, dobio sam informaciju da je moguce napraviti emulaciju nVidia GeForce u nVidia Quadro. Cak sam skinuo i neke programcice koji bi to trebalo da odrade, ali se ne usudjujem sam da se bavim takvom arhitekturom. Posetio sam i jedan site http://www.edharriss.com/ gde poznati 3d animator cak i pokusava da pojasni taj proces, ali i dalje se ne usudjujem.

Ako se neko bavio ovom problematikom, neka mi izadje u susret.
unapred hvala

Pa sta bi sad, da te neko ohrabri ? 🙂
Jel pise da moze ? Jel pise kako ? Sta bi ti jos ? 😀

E ja sam mislio da ti netrebaju nikakvi posebni programcici samo riva tuner.On ima tu neku opciju UNLOCK PROFESIONAL CAPATIBILITIES [ nisam dobro napisao ] odma tu kod ono za otkljucavanje pajpova 🙂
POGLEDAJ I SAM , postupak je prost

Poslednja izmena:
Aman ljudi pa ja se u to uopste ne razumem kao vi, zato sam se i obratio vama.
ja se bavim drugim stvarima ako vam treba neka podrsaka oko 3d modelovanja ili animacije nema problema.

Ali dajte mi postupak sta treba po redu da se radi, skinuo sam rivatuner (a ne znam ni sta je to, sta treba s njim da se radi), drugo, neki detonator destroyer (sta je to, sta s tim), pa ondna neki SoftQuadro 4, pa nVHardPage SE. pa dokle...

ljudi ako znate dajte help nista drugo, ne bih zeleo da svojim neznanjem unistim graficku karticu.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=&threadid=122413

javi sta si uradio, kolko ja znam, 6600 u PCIexpress izvedbi, ne moze inache da se moduje u quadro...
tacnije, pisace ti quadro u drajverima, pisace u samom 3dsmax-u, ali ne mogu da se instaliraju/pokrenu maxtreeme drajveri dakle, nije quadro 🙂
a bez tih Maxtreeme drajvera, ne vredi ni da palis RivaTuner, sve je u njima. Brzina, kvalitetniji prikaz textura itd itd.
6600GT u agp izdanju se bez problema modovala (bar onaj moj sparkle)

6600GT moze u Quadro FX540, slabiji modeli verovatno ne mogu. Rivatuner ti jedino treba, ako znas engleski sve lepo pise u helpu.

da ne bude zabune, isti GPU ide u 6600 i 6600GT, a quadro pandan je fx540.
E sad, zavisi od revizije GPU-a, ove sto idu u 6600 PCIexpress, navodno ne mogu, meni nije uspelo pa se dalje nisam ni udubljivao.
A ne znam za bilo kakav test da se portvrdi da li je uopste uspeo mod, sem ovoga sa maxtreeme drajverima.
Secam se da sam na 6600GT, agp kartica, uspesno je modovana, u drajverima i svim sysinfo testerima pise i dalje 6600GT, ali maxtreeme bez greske rade, znachi bila je modovana :beat:
sasa3791, istrazi malo ako te bas zanima, po guru3D, cgtalk, cgarchitect itd. forumima pa javi, ja sam odustao od modovanja kako nisam uspeo sa ovom karticom, koju samo zbog nemogucnosti moda sigurno necu da menjam 🙂
ima softquadro i svojih mana u 3dmaxu, tj. oce neretko da obori program.

I meni recimo baguje. Od svih prednosti sto se tice brzine i kvaliteta ipak sam presao nazad na ogl i d3d zato sto je modelovanje recimo postalo prilicno neudobno.

Ja sam zeznuo stvar pokusavajuci to na 5600XT pa sam morao da reinstaliram komp. Inace, zbog toga se ne usudjujem da probam sa 6800le dok ne pitam. Dakle, moze li 6800le u quadro? Zna li neko?

Probao sam sa asus 9999td i radi ok ali sa 12pipelina posto ostali nerade kako treba . Izvrteo sam 3d mark 2005 i radi super cak mi se cini da je i slika bolja. Upravo skidam quadro driver pa da probam sa njim inace riva mi je dala da je graficka sada quadro fx4600 . Valjda sam uspeo u tome .

Dobro, uspeo sam. Moju 6800le vidi kao Quadro FX4000. Skinu sam Quadro drajvere sa nvidia sajta i sve lepo radi. Kakvi su to maxtreeme drajveri? Jesu li to neki posebni drajveri i ako jesu, odakle mogu da i h skinem?

Maxtreme ne prepoznaje graficku. Kaze : "NVIDIA MAXtreme 7 Setup could not detect an NVIDIA workstation graphic card to work with..." Zasto?

koja ti je revizija cipa? nv40? ili...nesto trece?

Jeste NV40. Uspeo sam, modovao sam u quadro4000, instalirao quadro drajvere i maxtreme. Ja sam bio kriv, zaboravio sam da u rivi cekiram unlock professional capabilities :S: Sta cu kad sam glup. Nego sad imam 2 problem. Naime imam 3dmax studio 7, Quadro 77.56 drajvere i maxtreme 7 drajvere. U 3dmax-u sam u vievports opciji izabrao maxtreme drajvere. Medjutim meni se cini da radi isto kao i pre. Uporedjivao sam, i render je identican kao i software :wall: U cemu je problem, zna li neko? Instalirao sam i Gelato za Maya 7, i kada koristim Gelato drajvere, primecuje se znatno poboljsanje. Znaci nesto sam zeznuo kod maxa. Help!

maxtreme6.gif

probaj na Quality, ili ruchno namesti sve na najvisim setovanjima (sem textura, nema razloga preko 2048 da stavljas)

@Hate

instalirao si Gelato za MAyu na MAX7? i radi?! kako je?
i izaberes "gelato drivere"?
opisi malo...bas me interesuje

a sto se tice MAXa, check this man:

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=7000

tu ti je okacena scripta za testiranje viewporta (na kraju prvog posta), kacio je i
Ji4Tze jos pre, izvozi to lepo i postuj rezultate pa da vidimo
(mozes pre i posle, ako te ne mrzi)
za scene ces morati da snadjes, nekad su bile na CDu 2 sad ne znam dal ih jos daju jos uvek
probaj obavezno ovu scriptu

Poslednja izmena:
Nisam instalirao gelato u Max, vec u Mayu. Hvala na pomoci 🙂 Samo ja imam Max 7, a ovo je za Max 4, pa mi za svaki test trazi neke texture ili sta su vec, koje nemam. I svi testovi su mi bez textura. Ima li neki test za Max 7? Ili negde da nabavim to sto mi fali za ovaj test?

A e si instalirao texture u MAXu uopste? (to sad ide kao poseban .exe fajl, ako nemas onu punu instalaciju na 3CDa, negu onu malu od 100-ak MB) S tim sto je test za MAX4 nije puno bitno, poligoni su poligoni 🙂

Jeste, instalirao sam tu malu instalaciju. Ali sam uz nju instalirao i neki texture pack od oko 150 MB. Tu bmark nasao neke potrebne texture, a neke nije. Treba sad da nabavim sva 3 diska pa cu onda da testiram...

pozdrav..e hteo sam pitati..da li je kome poznato modovanje 6200 u neku quadro varijantu.. iskustva.. Radim u CAD-u, ProEngineer-u, a trebace uskoro i za ArchiCAD, da li je dovoljno jaka grafika (mislim da su bitniji Sepron64 2800+ i 2*512mb kingstona CL3,ako gresim ispravite)? hvala i sorry ako mi je maalo poble tema.

rainyman je napisao(la):
pozdrav..e hteo sam pitati..da li je kome poznato modovanje 6200 u neku quadro varijantu.. iskustva.. Radim u CAD-u, ProEngineer-u, a trebace uskoro i za ArchiCAD, da li je dovoljno jaka grafika (mislim da su bitniji Sepron64 2800+ i 2*512mb kingstona CL3,ako gresim ispravite)? hvala i sorry ako mi je maalo poble tema.
Za poslove koje si naveo i vise je nego dobra. Nema potrebe za modovanjem sem ukoliko planiras da se igras na doticnoj.

?
sta ce mu mod za igranje?

okmijun je napisao(la):
?
sta ce mu mod za igranje?
Ne mislim mod u quadro vec otkljucavanje jos 4 "cevke" 🙂
AutoCAD, Catia, ProENGINEER i ArchiCAD su sasvim zadovoljni sa cistom 6200.

aaa, to, ok
mada i te cevke znaju da pripomognu kad se model zakomplikuje

Nazad
Vrh Dno