Šta je novo?

Modovanje kucista

Ja kad umalo nisam najebo za ubodnom pilom. Stavio nekih drva na jedan dio stanice, rukom pritisnuo drugi, al' kao da nema nista, stranicu leti gore-dole , jedva sam uspio iskljuciti ubodnu pili.

Ja imam slican mod, 2 ventilatora na vrhu, bocna prozirna (nije klasinan kvadrat) prednja stranica modovana takodje, to sam radio u aprilu, i tako stoji, samo sto je kuciste prazno, ako ga zavrsim postavicu ovde.

Sad jedno pitanje?
cime je najbolje i najlakse rezati lim (stranice kucista) , da li ima ista lakse od ubodne pile. Ako ne, koji model pile je ok , a da nije preskup.

Einhell rula

Pa ubedljivo je najlakse sa ubodnom testerom ako su ti linije uglavnom prave ili blago zakrivljene (kvadrat, pravougaonik, krug, elipsa itd.) i kod nje ti je najbolje da odes lepo na buvljak i da kupis testerice za lim i furaj.

Ali ako hoces egzibicije, onda imas onu malu einhell burgijicu (kao Americki Dremel, vec su ovde postovali sliku) pa na nju mozes da stavis mali brusni kamen i da sa njime seces. Precizno jeste, ja sam sekao neke krugove, vatru i razne druge *****rije na stranicama od kucista, ali kamen se trosi ko lud. Sreca pa ima da se dokupi dodatna kutijica sa alatom za tricavih 200 kinti tako da i nije lose ako hoces da pustis masti na volju.

Kao prvo moras stegama da stegnes ono sto seces. Stereo ti je objasnio bez BIJAKSA kako prodavci zovu ili englezi DREMEL nema modovanja. Einhell najeftiniji alat ja sam ubodnu kupio za 880din. Samo sto ne poklanjaju. Stereo postuj slike sto si sekao sa bijaksom. Ja sam prosle godine jedva nasao te brusne listice,gde si kupio za 200 din. Pozdrav . :smash:

posto?

boban56 je napisao(la):
Big tower od 800din.12x2 fana, 8x2 fana,plava led dioda napred.Bilo je dosta secenja :smash:
Ima nas koji nismo vicni busilici i brusilici.
Da li bi ovakve egzibicije radio komercijalno, od krsha si napravio nesto od cega ide voda na usta... :bottle:
Da kupujemo towere i da ti donosimo na budzenje? Prvo srpsko brend kuciste :guitar:

Ono, kao, Pimped by boban56 :D. Mozda jednog dana budu vredela mnogo vise :d

Cika Pero,ja sam prosle godine uzeo ubodnu u ruke. Egzibicije samo po nekad,ovde je vrlo tesko raditi modovanje, nema nicega.Za ozbiljniji posao trebalo bi bar tri coveka.Evo jos par slicica , desna strana, ventilacioni otvor iznad procesora,stavljena mrezica. :smash:

Prilozi

• mod4.jpg
    mod4.jpg
    195.7 KB · Pregleda: 279
  • mod5.jpg
    mod5.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 243
  • mod6.jpg
    mod6.jpg
    90.9 KB · Pregleda: 242
Tako je. Niko se nije naucen rodio. Evo, ovo je bio moj prvi susret sa bijaksom (dremelom):
lizard_wip_03.jpg

Kapiram da ce sledeci put biti i lakse i brze.
Inace, podrzavam bobana i takodje smatram da je ozbiljan moding ovde extremni sport. Pobelim od muke svaki put kad mi nesto od materijala ili alata zatreba.

Evo jedne slike kao polazne osnove za modovanje.Inace ovaj big tower ide na Metku net. tamo su hrvati ispred nas. Poslacu i na svim vecim sajtovima koji imaju mod galerije. :smash:

Prilozi

• mod slika.jpg
    mod slika.jpg
    83 KB · Pregleda: 272
alat

boban56 je napisao(la):
Kao prvo moras stegama da stegnes ono sto seces. Stereo ti je objasnio bez BIJAKSA kako prodavci zovu ili englezi DREMEL nema modovanja. Einhell najeftiniji alat ja sam ubodnu kupio za 880din. Samo sto ne poklanjaju. Stereo postuj slike sto si sekao sa bijaksom. Ja sam prosle godine jedva nasao te brusne listice,gde si kupio za 200 din. Pozdrav . :smash:

Epa I ja sam prosle godine krenuo u razne gluposti sa modovanjem, postovao sam ja vec slike od prosle godine ali ajde naci cu ih a i taman da uslikam i ono sto sam drugarima radio pa cu sve djuture da ih postujem ovde.

Nego sto se tice modovanja i alata, to vam je ljudi najbolje da kupite u prodavnici WOBY (mislim da se tako zove) a nalazi se tacno na uglu Bulevara Revolucije i Batutove ulice, i to sa desne strane kad se ide Bulevarom ka gradu, prodavnica je u zgradi i ima veliki izlog ali je uvucena iza kioska za klopu.

Inace verujte tamo je Einhell roba najjeftinija (jeftinije je nego na buvljaku proverio sam). Imaju celokupan Einhell program a sto se tice dodataka za bijaks to je u maloj kartonskoj kutiji spakovana ona kesicasa sa delovima i ona mala plasticna kutijica sa delovima sto se dobija u originalnom pakovanu kad se kupi busilica (onaj ko ima znace o cemu pricam), ja mislim da to nije kostalo vise od 200 kinti koliko me secanje sluzi.

Pa momci navalite na modovanje...

Svaka chast bobanu56
Mozhda i ja pochnem sa modovanjem kucishta

slike

Evo kao sto sam i rekao nasao sam slike i odmah ih postujem

ove slike su otprilike od proslog leta kada sam modovao moje kuciste komplet sa farbanjem istog

Sve sam sam sekao sa ubodnom testerom i bijasom i posle rotacionim manjim brusnim kamenom da ismirglam ivice, sto se tice pleksija njega sam smanjio koliko mi je trebalo sa obicnom oto testericom, i na kraju farbao sam ga auto lakom koji sam kupio za nekih 250 kinti po bocici.

Pozdrav

Prilozi

• Komplet mod 1.jpg
    Komplet mod 1.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 257
  • Komplet mod 2.jpg
    Komplet mod 2.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 233
  • Komplet mod 3.jpg
    Komplet mod 3.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 212
  • Komplet mod 4.jpg
    Komplet mod 4.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 238
Oboji i cd/dvd i fdd u crnu/crvenu boju, mnogo ce lese izgledati...
Takodje mnooogo lepse bi izgledalo kada bi prefarbao :whip: i unutrasnjost kucista u crno i kada bi malo sredio kablove.

Poslednja izmena:
evo jos slika

Evo i par mojih manjih poduhvata,

prve 3 slike sam kod drugara na kucistu sekao rupu za ventilator od 12 cm pa smo to sve lepo sredili da bude bas kako treba...

...a na poslednje dve ce te videti kako smo drug i ja modovali njegovu stranicu od kompa (njemu idu sve pohvale za sliku na plexiju)

Pozdrav

Prilozi

• Fan Hole 12 cm getting done.jpg
    Fan Hole 12 cm getting done.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 239
  • Fan Hole 12cm 1.jpg
    Fan Hole 12cm 1.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 215
  • Fan Hole 12cm 2.jpg
    Fan Hole 12cm 2.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 209
  • Stranica 1.jpg
    Stranica 1.jpg
    71.8 KB · Pregleda: 298
  • Stranica 2.jpg
    Stranica 2.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 235
NiTro je napisao(la):
Oboji i cd/dvd i fdd u crnu/crvenu boju, mnogo ce lese izgledati...
Takodje mnooogo lepse bi izgledalo kada bi prefarbao :whip: i unutrasnjost kucista u crno i kada bi malo sredio kablove.

Sve to stoji, ali u medjuvremenu sam kupio i crne diskove i crni flopi i sada to mnogo lepse izgleda, mada sam bio tempirao da ih ofarbam u crveno ali za svo to modovanje i igranje sa tim treba i naci vremena koga ja bas i nemam na pretek.

Moram priznati da je to bio tek prvi pokusaj da se nesto uradi, tako da i nije ispalo lose, uzimajuci to u obzir

E stereo ove poslednje dve slike su extra, svaka cast. Ako ti nije cim da pojasnis malo postupak, manje vise secenje, vise me interesuje da li je to plexi i kako si crtao te tribale i cime, nesto slicno bih i ja majstorisao samo da uhvatim slobodnog vremena.

poz

Sto se tice secenja stranica je secena bijaksom polako i sa dosta paznje jer ima dosta krivina koje nije bas lako iseci tako da se treba naoruzati strpljenjem i guraj. Posle je dosao laksi deo posla a to je smirglanje ivica koje je isto radjeno bijaksom samo naravno sa drugim nastavkom i posle rucnom turpijom za metal.

Sto se tice pleksija on je kupljen u obliku kvadrata pa je sa oto testericom malo doteran tako da pasuje kako treba. A crtao je moj ortak tako sto je na onoj strani gde kupljeni pleksi ima onu belu foliju, polako skalpelom isekao oblik koji je hteo da nacrta i izvadio te delove folije tako da je otao providan pleksi tamo gde treba da bude crtez i posle samo debelim crnim permanentnim markerom presao preko svega toga. Najzad kad je skinuo celu foliju naravno ostao je crtez koji je zeleo i koga je trebalo samo malo doterati tankim permanentnim markerom u istoj boji.

I najzad u Imtelu je kupljen kuler masterov grill i stavljen ispred ventilatora.

A jel ima neko iskustva sa silent modovanjem kucista ? Krenuo bih u neki takav poduhvat pa da porazgovaram sa nekim ko ima iskustvo ...?

@stereo-Odlican oblik stranice ,crtez je profi.Zasto nije gravirao ,dali je sire ivice crtao ili grebao skalperom. Sugestija, rupice na stranici mozes zatvoriti auto gitom. :smash:

boban56 je napisao(la):
@stereo-Odlican oblik stranice ,crtez je profi.Zasto nije gravirao ,dali je sire ivice crtao ili grebao skalperom. Sugestija, rupice na stranici mozes zatvoriti auto gitom. :smash:

Ne, ne izgleda da me niste razumeli dobro,

znaci on je sve to crtao markerom crnim i to preko one bele folije sto je nalepljena na plexi zbog zastite od grebanja.

E tu foliju je pazljivo prvo isekao skalpelom tamo gde hoce da mu bude slika na plexiju, i te i samo te delove skinuo, tako da na tim mestima na plexiju nema nista od zastite (zamislite to kao da je napravio rupu na foliji).

E onda je preko svega toga samo presao markerom i pazio da mu se ivice ne zadignu kako bi marker crtao samo tamo gde je i isecena folija i nigde drugde.

Nakon tog procesa je skinuo celu foliju i na plexiju je ostao samo crtez.

Posle je samo jos jednom presao ivice markerom ali ovaj put tankim crnim da bi to sve bilo bas kako treba.

To sto kad je sekao foliju skalpelom mozda malo i zagrebao pleksi uopste se ne vidi, jer je preko toga ionako crni marker.

Sto se tice gravure to nije hteo jer nije znao kako bi to ispalo, a nije hteo da previse experimentise. Inace on zna i da gravira jer mu je jedno vreme to bio i posao, samo sto je to bilo na kamenu a ne na plexiju, ali postupak je isti kako on kaze.

@boban56: Hvala na dobrom savetu za git probacu to sa novim kucistem koje treba sad uskoro da radim jer i ja prelazim na big tower.

Ma ja sam skapirao o'ma sta ste radili ;) nego, mislim da marker nije dobro resenje posto on vremenom (i od toplote) bledi i gubi se. Zar nebi bolje bilo farbom?

Gravura je trajnija a vec je radio gravuru,to mi je cudno ali dobro, to je nje gov izbor. Srecno sa Poglavicom,ako ti treba savet, pitaj! :smash:

Poslednja izmena:
Pa sigurno da bi bilo bolje da ga je ofarbao necim drugim ali covek nije hteo puno da se cima oko svega toga pa je isao na brzu i jeftinu varijantu, sta ces nije na meni bilo da ga ubedjujem drugacije.

@boban56 - htedoh da te pitam nesto u vezi onog tvog modovanja sa big towerom. Kad is isekao prozore sta si to stavio na ivice pa si dobio onaj ram oko prozora i gde si to nabavio, jer ja sam svojevremeno trazio tako nesto slicno (guma koja ima usek sa obe strane, kao slovo H tako da u jedan ide plexi a u suprotni stranica od kucista i nemora nista da se lepi) ali nije bilo nigde da se kupi kod nas.

uzmi metlice za brisace auta. one imaju udubljenje sa obe strane.

@Stereo-Tanko crevo preseces po sredini i ofarbas po zelji.To sam jedva nasao ima jedna mala prodavnica u Karadjordjevoj a imas (posle sam video) i u prod. Uradi sam. Tu pogledaj isto za mrezice.Pogledaj kako izgleda :smash:

Prilozi

• mrezica2.jpg
    mrezica2.jpg
    66.5 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
Ova mrezica izgleda totalno super, nadam se da ima i one metalno sjajne ali pogledacu to cim mi prodje ispit.

Nego ovo sa tankim crevom je super ispalo kod tebe na kucistu. Ja sam na ivice stavljao omot od zica koji sam isto sekao sa strane ali mi nije palo na pamet da ih ofarbam vidis - super ideja hvala.

Nazad
Vrh Dno