Šta je novo?

Modovanje kucista

boban56

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
319
Moj prvi mod FRONTIER kuciste. isecena stranica stavljen plavi plexi, isecen lim sa rupicama na zadnjem fanu. Na frhu postavljen fan. Stavljeni prekidaci on-off-on za dva fana 5v.-12v plava i zuta led dioda.

Prilozi

• IMAG0015.JPG
    IMAG0015.JPG
    468.2 KB · Pregleda: 1,021
Koliko efekta ima ovaj fan na vrhu,na gornjoj strani kucista? Znam da se topao vazduh tu skuplja ali me zanima koji su rezultati? Da li si merio pre i posle postavlljanja?

Nije lose... Posebno mi se svidjaju prekidaci... Malo je slika nejasna ali koliko se vidi nije lose. Just keep up the good work...

gornji fan mnogo znaci, leti temperatura kuc. 32c. Da bi se postigao optimum mora se iseci limovi pozadi i napred kod hardova. Nemam dobar dig. fot.Evo jos jedne slike.

Prilozi

• bocna str..JPG
    bocna str..JPG
    403.4 KB · Pregleda: 442
A gde ti je druga neonka? CoolerMaster ima dve u pakovanju... A to sa fanom na vrhu je dobro reshenje s obzirom da se topao vazduh penje gore... Planirao sam nesto slicno sa dve 12-ice koje ce izbacivati vazduh ali sam skoro ofarbao kucishte pa me mrzi da sve radim ponovo.

Svidja mi se.Lepo uskladjena prednja maska i ostatak.Cesto mi se u poslednje vreme desava da nalecem na neka kucista koja lice na nabudzene pivske gajbe, i jos prazne.

Nije lose, stavi samo jos jednu neonku gore i sredi shumu kablova. Umotaj ih u neko crevo ili nesto tako.

ovo nije C.M. neonka,inace dovoljna je jedna. Nemoj da te mrzi 12-ce su mocne.Hvala trudio sam se da uskladim. Ovo napajanje je privremeno do pola su sredjeni kablovi.Postovacu uskoro slike jos dva kucista jedno celo od plexija a drugo big tower od 800 din.

Ja sam pre par godina od ortaka dobio na poklon neko matoro serversko kucishte koje sam ofarbao u crno jer je bilo totalno pozutelo a onda jedan dan vidim Topuzov thread "UV neonke itd..." i bacih se na modovanje... Mislim da je razlika i vise nego ociglena... Slikano je telefonom pa slike i nisu nesto ali u ostalom prosudite sami...

Prilozi

• Nekad.jpg
    Nekad.jpg
    25.5 KB · Pregleda: 416
  • Sad.jpg
    Sad.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 437
Prvo pazi da mile ne vidi ovaj thread, trazice kuciste nazad. Drugo ja bih ga licno bacio pod sine kakvo je bilo tako da je slika nekad koju si stavio extra u odnosu na nekad pre farbanja i sl. kada je bilo belo/zuto. I treca slika sada ti je isto krs, potvrdjujem da je uzivo mnogo bolje...

evo jos dve slike,kucista od plexija, ubacen plavi plexi sa strane sa gravurom koja se nevidi najbolje :smash:

Prilozi

• acr.napr..jpg
    acr.napr..jpg
    120.6 KB · Pregleda: 501
  • acr.str.jpg
    acr.str.jpg
    174 KB · Pregleda: 365
Brate, ovo u mraku svetli ko Novogodisnja jelka :D :D

ciniti se,aparat daje malo jacu svetlost inace svetli sasvim ok. Kao svemirski brod sa prigusenim svetlom.

boban56 je napisao(la):
ciniti se,aparat daje malo jacu svetlost inace svetli sasvim ok. Kao svemirski brod sa prigusenim svetlom.

A ti si video svemirski brod, pa znas kako svetli? :D :D

Big tower od 800din.12x2 fana, 8x2 fana,plava led dioda napred.Bilo je dosta secenja :smash:

Prilozi

• izgled pre.jpg
    izgled pre.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 375
  • mod1.jpg
    mod1.jpg
    175.6 KB · Pregleda: 435
  • mod2.jpg
    mod2.jpg
    131.8 KB · Pregleda: 370
  • mod3.jpg
    mod3.jpg
    144.9 KB · Pregleda: 397
Ove dve alatke ubodna za prave,mala brusilica za sve rupe i krivine, cudo jedno od alatke, ali kod nas cista egzotika. :smash:

Prilozi

• ub..jpg
    ub..jpg
    85.7 KB · Pregleda: 323
  • brus..jpg
    brus..jpg
    88.5 KB · Pregleda: 350
boban56 je napisao(la):
Ove dve alatke ubodna za prave,mala brusilica za sve rupe i krivine, cudo jedno od alatke, ali kod nas cista egzotika. :smash:
mala brusilica a.k.a. ceona slajferica a.k.a. bijaks....imam istu ovakvu i do sada sam sekao samo plastiku. (klik! )
Molim te reci mi sta koristis na njoj za secenje lima? Prodavac iz woby house-a mi je rekao da ne postoji nastavak za secenje lima!

A jesi li ti to stavio i tockove na ovaj Big tower? :D

I jos nesto. Kad si isekao rupe kako si napravio one izbocene ivice?

Picard je napisao(la):
A jesi li ti to stavio i tockove na ovaj Big tower? :D

I jos nesto. Kad si isekao rupe kako si napravio one izbocene ivice?
Pa jesi gledao uopste?
Covek je lepo rekao da ima ubodnu testeru, i da je sekao lim sa njom. Samo je pomerao na gore prave linije i dobio te krivine. kakva mudrost :S:

U kompletu dobijas 10-tak brusnih listica za secenje,ako nisi dobio trazi prevara. Sa tim seces sve,kao velika brusilica samo je mala fantazija! mozes i da graviras . Sto si uradio na plastici mozes na limu i plexiju. Tockice sam nabacio. Okvir dugo sam trazio tanko crevo raseces ga na pola i ofarbas. :smash:

Prilozi

• bru.list.jpg
    bru.list.jpg
    79 KB · Pregleda: 250
  • aar.jpg
    aar.jpg
    267.2 KB · Pregleda: 236
Poslednja izmena:
Da li je u pitanju Einchell alat (tako nekako) u oba slucaja ? Jesu ti diskovi od nekog 'kao ugalj' materijala i mnogo se trose pri rezanju ili je nesto bolje u pitanju ?

NiTro je napisao(la):
Pa jesi gledao uopste?
Covek je lepo rekao da ima ubodnu testeru, i da je sekao lim sa njom. Samo je pomerao na gore prave linije i dobio te krivine. kakva mudrost :S:

Nije mudrost druze, ali nije ni tako kao sto si ti napisao. Vidis da je stavljao neko tanko crevo na ivicu! ;)

Pa nisam ni rekao da je lako. Crevo je pretpostavljam stavio jer su ivice bile ostre...

Sve u svemu, ovo sa crevom je odlicna ideja.

Svaka cast na izradi i samoj ideji!

Ajde molim te reci gde si nabavio BIG Tower kuciste za 800 dinara ?

Picard,hvala ti, ostre ivice su najmanji problem,stavljeno je zbog lepote.Kuciste sam kupio ovde na bench oglasima covek ga je i slikao. Za mladje clanove koji se odluce za modovanje. Ubodna testera nije najvan alat a takodje i ova mala brusilica. Sa njom kad se radi, OBAVEZNO ZASTITNE NAOCARE.Za ubodnu pitati nekog koji ima iskustva. :smash:

@boban56
Super odradjeno.Da ne preteram, ali ovo je jedno od najlepse modovanih kucista od svih kojih sam video do sada.Elegantna stvar...

Nazad
Vrh Dno