Šta je novo?

Modovanje FX5900XT u Quadro (kako??)

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Kako da modujem FX5900XT u Quadro?? Treba mi za 3ds max. Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Treba i meni uputstvo ali za MSI Ti4200 karticu, pa da ne otvaram novi thread...

10x

Hvala Ji 4Tze 😀 😀 😀

Uspeo sam. Hvala ti Ji 4Tze. Ali nerazumem zasto mi sad radi sporiju nego kad namestim na directX ?? Da li treba nesto da se podesi?? Dal je do drajvera ?? Za sada koristim 45.23 . MAXtreme 6 nece da mi radi ali zato radi 4.00.29.00.

Poslednja izmena:
....to the extracted 45.28 detonator

45.28 (.Dvadeset OSAM) detonatori bre 🙂

Kad namestis sa tim drajverima (mada ne vidim razlog zasto ne bi moglo i sa 45.23 ali nisam probao) onda valja instalirati 3dsmax drajvere za Quadro kartice, takozvane MAXtreeme (kad se prvi put startuje 3dsmax, ili preko switch-a -h moze da se izabere drajver i tu se pod Custom pojavi MAXtreeme) koje skines sa nVidia sajta >>> http://www.nvidia.com/object/maxtreme_6.00.07

E, posle bi trebalo da vidis ubrzanje u radu sa geometrijom, mogucnost prikaza detaljnijih textura (za neki optimalni rad sve ispod 128 ram-a na grafickoj je pakao), ne-layerovane magle, enviroment boje u pozadini, Velicina Vertex-a etc.. (sve to u Customize/Preferences.../Viewport/ConfigureDriver...)

Takodje, postoje i POWERdraft drajveri za AutoCAD.

Stavio sam 45.28 ali isto sporo radi ?? Maxtreme 6 nece da se instalira , kaze da nemoze da nadje 3ds max instalaciju ?? Imam 3ds max 5.1.

Ako ti 3dsmax radi pod openGL-om, ne bi trebalo da dodje do usporenja i sa Quadro modom. ForceWare 56.72 imaju openGL v1.5.1 a 45.28 chini mi se v1.4 tako da je moguce da je i zbog toga sporije, ali veruj mi, nista nije brzo kao quadro sa maxtreeme drajverima. Jedino sto se deshava da 3dsmax pukne poneki put prilikom modelovanja, ali ako redovno save-ujes rad i namestis Autoback system da radi na npr. 5 minuta intervala, nema brige.
To je medjutim razlog zbog kojeg sam prestao da koristim Quadro, posto uglavnom vec duze vreme radim sa fajlovima ~20Mb i vise, pa mi je zamorno da save-ujes svaki chas...
Ne znam zasto ti ne nalazi 3dsmax instalaciju, okachicu ti, samo da nadjem gde mi je, maxtreeme.drv fajl (drajver, jel 🙂 ) koji se iskopira u root 3dsmax-a i onda upalis 3dsmax sa ChangeGraphicsMode i izaberes Custom - MAXtreeme.

Nazad
Vrh Dno