Šta je novo?

Modovanje Epoxa

• Začetnik teme Začetnik teme Ultimo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
Imam 8RDA+ i zanimam me da li neko na forumu vozi ovu modovanu plocu,a i ko bi mogao to da mi uradi i koliko cu dobiti sa tim. O🙂

Ultimo je napisao(la):
Imam 8RDA+ i zanimam me da li neko na forumu vozi ovu modovanu plocu,a i ko bi mogao to da mi uradi i koliko cu dobiti sa tim. O🙂

Ja sam modovao rda+. Napisi sta te konkretno zanima, ali prvo idi na 8RDAFAQ.COM pa pogledaj sta sve moze.
Ukratko, ploca radi stabilnije na visim magistralama (225 i vise- zavisno koliko su naponi podignuti). Radio sam Vdd, Vmem (i Vbt). Za "lagani" OC sa dobrom memorijom je dovoljan Vdd (napon NB-a).

Ultimo je napisao(la):
koliko cu dobiti sa tim. O🙂

Zaboravih na ovo da odgovorim. Nista neces dobiti, sve ce te kostati i to jako lepo (kuleri, ventilatori, skupa memorija...) :S

Vladd je napisao(la):
...

Zaboravih na ovo da odgovorim. Nista neces dobiti, sve ce te kostati i to jako lepo (kuleri, ventilatori, skupa memorija...) :S
Pa Corsaira hocu a kako bre nista ne dobijam ja sam cita o tome i bio sam na tom sajtu
VDD / Chipset Voltage

High Vcore Shutoff Fix

Vdimm / Memory Voltage

Build your own spdif in/out bracket

System temps on your Diagnostic LED

Northbridge Lapping
A sa ovim bi se dobilo nekih 25 Mhz vise tako bar pise a nameravam da uzmem corsaira i ako mozes pa komentarises svaku od ovih operacija jako bih ti bio zahvalan.

Ultimo je napisao(la):
Pa Corsaira hocu a kako bre nista ne dobijam ja sam cita o tome i bio sam na tom sajtu
Sali se Vladd... misli da ce te sve to kostati, jer kao sto rece, trebace ti kinta za bolje hladjenje, memoriju... rupa bez dna 😉
Ultimo je napisao(la):
VDD / Chipset Voltage

High Vcore Shutoff Fix

Vdimm / Memory Voltage

Northbridge Lapping
A sa ovim bi se dobilo nekih 25 Mhz vise tako bar pise a nameravam da uzmem corsaira i ako mozes pa komentarises svaku od ovih operacija jako bih ti bio zahvalan.
Evo ja cu ovo da ti prokomentarisem, iako nemam EPoX-a, ali kao bivsi vlasnik... :beat:

"VDD / Chipset Voltage"
- To obavezno... neki minimum bi bio 1.8-1.9V, sto se mene tice ravno 2.0V. Najbitnije stavka od svih pomenutih.

"High Vcore Shutoff Fix"
- Ovo samo ukoliko budes imao doticnih problema.

"Vdimm / Memory Voltage"
- Ovo isto jako pozeljno... narocito sa Corsair-om. Malo je njemu 2.9V, koji su jos i undervolt-ovani na 8RDA+ (tako je bar bilo sa mojom plocom... realno je bilo 2.88V). Do 3.2V max, to bi bilo jako lepo.

"Build your own spdif in/out bracket"
- Ovo ti je nepotrebno, batali.

"System temps on your Diagnostic LED"
- Ovo sam radio, jako simpaticno izgleda :mrgreen:
A i korisno je, jer em ocitavas temperature na Diagnostic LED-u, em te tamo ne smara ono "FF", vec se stalno menja i bar pise nesto korisno 😉

"Northbridge Lapping"
- Ovo je zeznuta stvar, mnogo pipav posao... ja to ne bih radio. Ne dobija se time nesto extra. Umesto toga, bolje namontiraj neko opako hladjenje na NB i imaces jos i bolji efekat. Ja sam recimo stavio cooler sa Pentiuma (kec, dvojka... sta li je vec :beat: ), relativno veliko i masivno telo, jedan 5 cm ventilator preko toga... 'ladno k'o spricer, a i ne cuje se.

Ej hvala ti na ovako potpunom odgovoru.A ko bi mogao to sve da uradi mislim ja znam teorijski ali nikada nisam cackao oko toga.

Ultimo je napisao(la):
...

VDD / Chipset Voltage

High Vcore Shutoff Fix

Vdimm / Memory Voltage

Northbridge Lapping

Pa da malo dodam. High Vcore shutoff fix je malo bez veze mod. Ukida strujnu zastitu i moze da bude opasan.
Vdd je obavezan (i sami su ga uradili na rda3)
Vdim bih ja do 3,1Vmax (kolo se napaja sa 3,3V pa da mu ostavimo malo za regulaciju, inace Corsair-u ne smeta)
Uzmi Corsa 3500, bar.
Obavezno flesuj bios.
Poliranje NB-a je glupost. Namazi pastu i stavi hladnjak sa ventilatorom i CEPAJ :happy:

Za Vdd zalemiti 470 oma izmedju nozica 1 i 4 (ne treba ti trimer). U biosu kad stavis 1.7 imaces oko 2V na NB

Ipak mi se javi da proverim ako budes hteo da modujes :crash:

Vladd je napisao(la):
...
Za Vdd zalemiti 470 oma izmedju nozica 1 i 4 (ne treba ti trimer). U biosu kad stavis 1.7 imaces oko 2V na NB
E, ovako nesto sam i ja uradio, tj. tex mi je napravio... na 1.7V dobijam nesto preko 2.05V.

Vladd je napisao(la):
...

Ipak mi se javi da proverim ako budes hteo da modujes :crash:
cim uzmem memoriju zovem te.

System temps on your Diagnostic LED Ej ovo sam radio i nece da mi pokazuje temp i sistema i cpu kada stavim ono da zajedno ocitava,on meni pokazuje samo temp cpu,a kada stavim pojedinacno rade obadva?????

Ultimo je napisao(la):
System temps on your Diagnostic LED Ej ovo sam radio i nece da mi pokazuje temp i sistema i cpu kada stavim ono da zajedno ocitava,on meni pokazuje samo temp cpu,a kada stavim pojedinacno rade obadva?????
Hmmm, koliko se ja secam, meni je isto tako radio. Ili jedno ili drugo, sam biras koji ce senzor da gleda... s tim sto me nije ni malo interesovala temperatura "sistema", vec sam samo gledao temperaturu CPU-a.

Nazad
Vrh Dno