Šta je novo?

Modovana, flashovana, OC. Kolika je temp?

30 evra mu dodje cetvrtina para koje sam dao za graficku , a GlacialTech ne izgleda uopste lose sa njim mozda probijem ovih 590/760 .

Srecom da je sajt na nemackom inace ne bi nista razumeo :D
Sve je to lepo ali ja se brinem da ne zakloni mem. ovu odma do gpu-a koja je malo zaklonjena ovim obicnim kulerom.

Delija je napisao(la):
Ako moze na ATI X800XT, ne vidim zasto ne bi moglo i na 7800GT.

@SPEEDY_KG
Ma 100% moze na 6200-tku, kad moze na X800XT sa sve hladnjacima za memoriju...

Izgleda da sam se malo istrcao!!!

Nisam jos uvek na netu nasao potvrdu kompatibilnosti, posto svuda pise da je kompatibilan sa skoro svim ATI-ima, a za nVidia-e se navodi samo FX5xxx serija + na ovom nemackom sajtu pise da NIJE kompatibilan sa 6800-tkama!.

http://www.tweakers4u.de/artikel/glacialtech_northpole_1000,,12,2004,,113.htm?page=2

Moracemo da merimo razmak rupa i velicinu podnozja GPU-a...

p.s. Ili da ipak pazarimo Zalman-a, posto ce on 99% moci da se stavlja i na sve buduce karte, pa moze na to da se gleda kao na investiranje u buducnost. :D

I meni je nemacki 2. strani jezik, al' se nekako snalazim... :)

BTW, stvarno izgleda knap za memoriju, al' ta strana sa koje je telo heatsink-a nije "ugrozena", jer na te memorijske cipove direktno duvaju ta 2 fana...

ISTINA JE I NA NJIHOVOM SAJTU PISE

NorthPole™ 1000can be used with any video cards that have compatible heat sink mounting holes from ATI RADEON X600 series, X800 series, 9800 series, NVIDIA GeForce 5950 series, 5900 series, 5700 series

Makar je bilo lepo dok sam na trenutak se ponadao da cu ipak nabaviti dobar kuler za male pare :)

Pa ako te ne mrzi, premeri razmak medju rupama za drzac kulera. ;)

Ja bih to uradio, al' mi je komplikovano da vadim kartu - imam neko improvizovano hladjenje od L-profila i 2 fana od 9cm koji duvaju bocno na karticu, a koji je zasrafljen za HDD cage na Chieftec-u.

Delija je napisao(la):
Pa ako te ne mrzi, premeri razmak medju rupama za drzac kulera. ;)

Ja bih to uradio, al' mi je komplikovano da vadim kartu - imam neko improvizovano hladjenje od L-profila i 2 fana od 9cm koji duvaju bocno na karticu, a koji je zasrafljen za HDD cage na Chieftec-u.
Pa lepo znas kako :D
Ja imam jedan vezan za 4 zice otprilike duva bocno na graficku , i mericu sutra sad ripujem film :)

Delija je napisao(la):
@Teletabis
BTW, pazario bih ja Giant-a momentalno, al' ga neeeeeeema... :(
Ne verujem ni da ce biti, posto je napolju cena oko 20 evrica, a ovde se prodavao za tih smesnih 10, sto mi je vrrrrrrlo sumnjivo.

Da..... mada, ko bi ga znao. Doduse, meni uz silencer-a ce trebati samo dobar protok vazduha jer se jedva primeti da se greje, a nakon 3D Mark 05 postaje tek topao hladnjak.

Al o tome cemo kad odradim instalaciju masine.

SPEEDY_KG je napisao(la):
Zalman je zalman al 25 evra su 25 evra :D
Kad bre vi ljudi spavate? :smash:

Hmm, da.... ajd da spomenem malo reci hvale za Zalmana....

Koliko sam video par najnovijih proizvoda ima dvokuglicne ventilatore. Tako su otklonili moju jedinu sumlju u njihove proizvode pogotovo sto su im ventilatori specificnog oblika pa zamena nekim drugim nije moguca.

Silencer je extra, jedino sto za njega ne vazi reusability, tj. mozes da ga montiras samo na kartu za koju je predvidjen, i ni na jednu drugu...

...Kad bre vi ljudi spavate? :smash:

Preko dana... :d

Kakvih 25€, ako imaš pare za Zalmana, ne dvoumi se...

Pa ne znam da li si citao test sa linka koji sam prilozio, al GT je mnogo tisi od Zalman-a uz jako dobre performanse...

Jedino sto izgleda ne pase... :(

ma pazi, ako pazaris zalmana, posle mozes da ga sacuvas i za sledecu kartu jer ce verovatno opet pasovati. ali opet:
Zalman je zalman al 25 evra su 25 evra :D

Jedino, dodatna investicija ce opet biti termoprovodljiva traka za lepljenje hladnjaka za memoriju...

Delija je napisao(la):
p.s. Kako si bre premerio 8cm? Da nije to malo puno? :trust:

Trouglom :D stoji ukoso sve zbog ove V formacije memorije nisu mogli da stave u L kao sav normalan svet :d

E jesi lud... :)

Znaci Zalman ne gine...
Aj' da trazimo od Nokija grupni popust! :d

A da ne smeta zalmanu ovaj HSI cip :trust:
I kako ja da ga dobijem?

Delija je napisao(la):
Pa ne znam da li si citao test sa linka koji sam prilozio, al GT je mnogo tisi od Zalman-a uz jako dobre performanse...

Jedino sto izgleda ne pase... :(

Čitao sam. Ima nešto i što nisam znao. :d Kartici hlađenoj Zalmanom je temperatura memorije znatno niža od konkurencije... To me je oduševilo... ;)

Ocigledno je dobra ta tvoja radza! :d :p

Pih, olaksane su mi muke... :)

Provereno ne mogu bez secenja da se zalepe hladnjaci za memoriju sa Zalman-om VF700 na 6600-tkama u AGP varijanti, tako da ih cuvam za sledecu jacu kartu... :D

E, da, narucio sam od Nokija, pa sta bude... :) Jedino, izgleda da cu dobiti kichericu sa plavim LED-om :p, posto starih obicnih nema... Jedino, zajedno sa HSI Zalman heatsink-om ce da me izadje oko 43 evrica, tj. vise od 50% od cene koju sam dao za karticu... Al' nek ide zivot... zasluzio je Leadtek... :)

Zasluzio jeste
Ali krenili 18-sti rodjendani kod mojih drugova pa mora necim i da se finansira to silno pivo:D

Za moj rodj. pre 10-ak dana je otislo 9 gajbi piva (i to do 01h!) + skoro 10 litara radze + krsha svega ostalog... :d

p.s. Nikad vise ne pravim zurku za 100+ ljudi... :S:

Poslednja izmena:
Da sam ja bio na tvom rodjendanu otisljo bi ti 10 gajbi piva do 01h:D

Nazad
Vrh Dno