Šta je novo?

modovan bios za 9nda?

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
postoji li?

i kako ste reshili onaj cooler na onom chipu shto zuji ko lud? jel sme tamo pasivni cooler da se stavi?

E bas bi i meni trebao jedan modovani, ali za 9NDA3J... Ako ima negde, pisite...

P.S. Koji kuler zuji kao lud? Ja nista ne cujem... 😉

Koliko sam ja trazio i pretrazio, ne postoji upotrebljiva verzija. Vazno pitanje - koju verziju ploce posedujes? Ako je 2.1 onda si u malko boljoj poziciji jer je promenjena jedinica za napajanje procesora koja uz pomoc zadnje revizije BIOS-a dodaje 0.3V sto ti je sasvim dovoljno za CPU. Jedino ti ostaje memorija ali tu vec moras da se latis mod-a ili da menjas memoriju i nabavljas Ballistix. Na max. dozovoljenih 2.8V ova memorija dostize visoke radne vrednosti. Sa BP TCCD-om, 9NDA3 se ne slaze najbolje tj. jedino radi u sinhronim (1:1) postavkama. Sa asinhronim setovanjima, BP TCCD je neupotrebljiv na ovom modelu.

Poslednja izmena:
revizija je 1.x

kako vule tvoj kingmax 400 radi na 250 a moj 433 nece ni na 2320? :\

@SumAnuT
"revizija je 1.x".......to znaci da imas ISL6559CB PWM kontroler. Ukoliko hoces da overvoltujes CPU to znaci da moras uzeti lemilicu u ruke. Ako te interesuje postupak - javi!

Poslednja izmena:
Kum koji zivi u Kanadi morao je da vrati 9NDA3+ jer je odbijala da radi sa GEiL Ultra-X memorijom. Jednostavno, svaki pokusaj overkloking-a u asinhronom memorijskom modu je onemogucavao normalno podizanje Win-a. Ja sam imao gotovo istovetno iskustvo sa dva Corsair-a CMX512-4400C25 i 9NDA3J. Ploca je jedino radila sa setovanjima 9X mnozilac (Winni 3000+) i 1:1 memorijskim setovanjima. Svaki pokusaj asinhrong memorijskog rada dovodio je do kraha sistema. Ballistix na istim komponentama i setovanjima prolazi bez problema. Ali gle cuda DFI NF4 Ultra-D radi perfektno u svim postavkama sa istim "piratima" a pri tome uopste ne mirise Ballistix tj. nesto malo bolje nego u prethodnom slucaju, tek nekih 5% o/c iznad default-a.

nema potrebe za vecim naponom sada radi na 250 x 10 sa onih +0,2 volta ... mozda moze vishe al onda moram da obaram mnozhilac pa mi dodje na isto ...

samo su me kingmaxi izdali ...

Hm... Ista stvar!

Kakaroth je napisao(la):
Jednostavno, svaki pokusaj overkloking-a u asinhronom memorijskom modu je onemogucavao normalno podizanje Win-a. Ja sam imao gotovo istovetno iskustvo sa dva Corsair-a CMX512-4400C25 i 9NDA3J. Ploca je jedino radila sa setovanjima 9X mnozilac (Winni 3000+) i 1:1 memorijskim setovanjima. Svaki pokusaj asinhrong memorijskog rada dovodio je do kraha sistema

Bas isto mi se desava, nisam znao do cega je... Sa Supertalent memorijom je isao onako ladno na npr. 280x9 "asinhrono" tj. memorja na 166 Mhz... Sa ovom Kigmax nema shanse!! Koliko god terao napon... Ne vredi. Samo sinhrono mogu da teram, zato sad sa nestrpljenjem iscekujem da mi stigne Hardcore... Pa cu njega onda da poteram sinhrono, koliko god CPU izdrzi...

puf ... ja stavio pasivni na n force 3 i za 3 minuta je doshlo do 55 stepeni bez da sam ishta radio :\

stavio sam neshto od grafichke da duva na onaj pasivni pa je podnoshljivo (stoji na 46) ali izgleda cu morati trazhiti bolje reshenje ... ima neko neki predlog?

SumAnuT je napisao(la):
puf ... ja stavio pasivni na n force 3 i za 3 minuta je doshlo do 55 stepeni bez da sam ishta radio :\

stavio sam neshto od grafichke da duva na onaj pasivni pa je podnoshljivo (stoji na 46) ali izgleda cu morati trazhiti bolje reshenje ... ima neko neki predlog?

CoolerMaster Blue Ice. Verovao ili ne, njega sam jednom bio stavio na Gigabyte 5700 karticu, bez ikakvih dodatnih fanova i dzaburika, znaci samo taj mali hladnjak sa tim malim ventilatorom na overklokovanoj 5700.... I pogodi: hladio je bolje nego fabricki kuler... I bio je mlak... Tako da, preporuka.

Ljudi jel se pojavio neki modovani do sada? 9NDA3J? Treba mi jos malko voltaze... Samo jos malo...

Nazad
Vrh Dno