Šta je novo?

Modemsko povezivanje

vladannik

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2004
Poena
304
Danima pokusavam da resim problem i nadam se da cu ga ovako resiti.
Potrebno mi je da povezem dva racunara preko modema, na taj nacin da sa jedne lokacije biram telefonski broj, udjem u njega i prekopiram fajlove i foldere koji su mi potrebni. OS XP, Win98
Pokusavao sam sa hiper terminalom i slicnim programima, ali po biranju broja ne aktivira se program i ne vidim drugi racunar.
Svaka pomoc dobrodosla.

Pogledaj malo HELP od HyperTerminala.
Koliko se ja sećam (radio sam takve stvari pre par godina, pa skoro 10) da bi se pokrenula komunikacija mora na jednoj od mašina (mislim da je na klijentskoj) da se otkuca ATA, jer se time započinje komunikacija.
Posle sve ide normalno.

Nadam se da sam pomogao.

Poz, Nick.

p.s. vladannik - da to nije od Vladan Nikolić, a pride studiraš i FON?

Mene zanima isto da ne pokrecem nov post...ako moze ukratko objasnjenje jer nisam upucen u povezivanje dva racunara preko modema, a zeleo bi da znam kako se to radi?

Pa, prilično je jednostavno.
Ideš u HyperTerminal (All Programs -> Accessories -> Communications)
Kada budeš otvorio HyperTerminal imaš mogućnost da napraviš novu konekciju. Tu ćeš uneti broj telefona koji hoćeš da pozoveš i slično.
Ako ti zoveš (sa Call) onda jedino što treba da uradiš jeste da klikneš na Call dugme i to je to.
Onaj ko prima poziv treba da, kad mu zvoni telefon (naravno, zna da ga ti zoveš preko Hyper-a) ukuca ATA u konzolu HyperTerminala (to je komanda za "odziv", da se neprecizno izrazim).
Posle toga komunicirate normalno, šaljete fajlove i slično.

Ne verujem da će ti trebati detaljnije objašnjenje od ovoga, ali ako ti zatreba - javi.

Poz, Nick.

Poslednja izmena:
jel tebi treba daljinska administracija te druge mashine ili neshto drugo? ... i da li je s druge strane neko ko ume da rukuje kompjuterom ili tech-analfabeta?

za prvi sluchaj mozzesh da probash sa net aplikacijama ( rade preko IP-a), ali je potrebno da doznash isti, pre nego shto se konektujesh ( i to svaki put, kod dinamichke IP konekcije:p) kao shto su Remote Administrator ili RealVNC, odn. TightVNC

u drugom sluchaju, probaj sa Symantec pcAnywhere-om, dovoljno je da na udaljenu mashinu instalirash Host modul a na tvoju Remote Client, i na Host-u namestish link za startovanje konekcije koja cce onda da cheka poziv ( tvoj, ili svachiji ako ne podesish security preferencije samo za tvoj client modul) i oni sa druge strane treba samo da dvokliknu na ikonicu na Desktop-u;)

toliko od mene, pitaj ako te josh neshto interesuje oko ovoga

pozdrav

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama, ako bude doslo do nekog problema javicu.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno