Šta je novo?

Modem-to-modem...koje igre mogu osim Quake i kako?

• Začetnik teme Guest
  • Datum pokretanja
G

Guest

Guest
Koje sve igrice mogu da se igraju u direktnoj modemskoj konekciji? Igram sa drugom preko modema Quake 2. Ono on se poveže na moj komp ili ja na njegov preko modema. Uđemo u Quake jedan od nas dvojice podigne server i igramo. U Quake III radi mada mi je izbacivao grešku Net_Send_Paket Error, ali mi je ispisao na ekranu da je on ušao u arenu. Znači da radi samo je trenutno nešto bilo loše kod njega oko veze.

Zanima me da li može Red Alert 2 da se igra na ovaj način i koji je postupak ukratko da ne zivkam deset puta (imamo po dve linije...) dok smo u igri? Serious Sam? Worms 2? Znam za NFS (samo se ukuca broj telefona) i za Starcraft...

Ajde pomoć...

PS: Ako postoje neke fore oko Quake III, tj. ako ste imali neke probleme oko ovakvog vida igranja koji su zahtevali neki patch kažite i gde da skinem patch-eve.

Sta smatras pod direktnom modemskom konekcijom? Dial-up server na jednom, a drugi zove? Tako imas i TCP-IP i IPX i sve bi trebalo da radi bez problema kao u obicnoj mrezi (eventualno smanjis rate da ide brze). Ako mislis na obicno povezivanje iz igre, to je interni protokol i ne podrzava ga ni jedna nova igra (ali ga zato podrzava starcraft :D)

Geek_master je napisao(la):
Sta smatras pod direktnom modemskom konekcijom? Dial-up server na jednom, a drugi zove?

Da na Dial-up server...Našao sam na www.klanrur.co.yu upustvo za RA2...probaću. On ide preko IPX-a...

PS: Gde smanjuješ brzinu na modemu ili ima negde unutar konekcije?

E kad smo vec kod RA2. kako da ga igram u mrezi?
Svaki put kad pocnem igru eksplodira mi baza. Provalio sam da to ima neke veze sa igranjem u mrezi, jer kad nisam umrezen mogu da igram.

delimir je napisao(la):
Da na Dial-up server...Našao sam na www.klanrur.co.yu upustvo za RA2...probaću. On ide preko IPX-a...
PS: Gde smanjuješ brzinu na modemu ili ima negde unutar konekcije?

Ako je preko dial-upa sve bi trebalo da radi super, npr ja sam igrao diablo2 kao da je u LAN-u.
Mislio sam na brzinu koja je "default" u igri za LAN, pa zato moze da bude problema posto je modem dosta sporiji, zavisi kako je to napravljeno u samoj igri. Na primer u counter strikeu otvoris konzolu i kucas "rate 200" da ti smanji protok informacija. U principu o ovome nemoj ni da razmisljas, samo ako ti nesto bude mnogo stektalo znas u cemu je problem :) ali ne verujem da ce biti problema.

Ja sa drugom u poslednje vreme picim FIFU 2002, nije lose, a uskoro cemo verovatno preci na basket, jer sam cuo da i to moze.

Ovako....

Kada probam da iz XP pozovem njega traži mi user name i password (iako nije setovan password kod njega). On korsiti WinME. Kada on mene zove u WinXP radi. Stavio sam ga na listu korisnika kojima je dozvoljen pristup, definisao sam mu šifru i user name i može da pristupi mom računaru i nekim resursima koje sam mu stavio na raspolaganje.

E sad. Instalirali smo obojica IPX protokole, ali kada uđemo u igru prvo je javljao da igre nisu identične verzije (obe su RA2 1.006). Onda sam ih reinstalirao, ali posle toga više nije hteo da šalje bilo kakve podatke sa mog računara samo prima. Pre smo mogli i da chatujemo, ali je javljao problem o nekompatibilnim verzijama. Sada se on uredno prijavi u listu igrača kod mene, ali se ja ne pojavim kod njega....Instalirao sam WinME i kod sebe pa ću da probam iz ME...

Quake III se svaki put kod njega zakuca kada ispiše poruku loading sounds...Kod mene napiše Player connected i taman kada treba on da se pojavi u igri u vrhu ekrana mi ispisuje grešku Net_Send_Packet_Error ...

Mozes UT da igras preko Dial up-a....onda mozes WC2,AOE...dosta igara ali moj savet ti je Heroes2 ili 3 to rula!!!!!SAmo budi spreman na malo veci racun:)

Heroes preko modema?
Prabah to jednom (dok jos bio jedan poziv -jedan impuls) i zakljucih da je preskupo i presporo.

Nisam znao da postoji jos neko osim mene ko je toliko lud da to igra na vise racunara (modem, internet, LAN)...

Ako mene pitate, heroes 2&3 je nekako prakticnije igrati za jednim kompom u hot-seat modu :)

Samo da kažem da sam sve podesio i da Red Alert 2 : Yuri radi. Problem je bio jer pri pravljenju konekcije nisam čekirao pod alowed protocols i IPX...

Nije baš odgovarajući thread ali na nekoliko mesta ste pomenuli starcraft pa me zanima zašto ni kod mene ni kod ortaka isti ne radi otkako smo prešli na P2 i Win98? Više se i ne sećam kakvu grešku prijavljuje samo znam da se dešava na kraju instalacije.

duskoo je napisao(la):
Nije baš odgovarajući thread ali na nekoliko mesta ste pomenuli starcraft pa me zanima zašto ni kod mene ni kod ortaka isti ne radi otkako smo prešli na P2 i Win98? Više se i ne sećam kakvu grešku prijavljuje samo znam da se dešava na kraju instalacije.

Meni starcraft radi kako treba, pocevsi od 98ice preko milenijuma i evo sada radi super i pod XPom... sta da ti kazem, mozda CD ne radi? To je igra stara 3-4 godine i ako je rezano na nonejmicu do sada je verovatno prso...

Sime je napisao(la):
E kad smo vec kod RA2. kako da ga igram u mrezi?
Svaki put kad pocnem igru eksplodira mi baza. Provalio sam da to ima neke veze sa igranjem u mrezi, jer kad nisam umrezen mogu da igram.
[/QUOTE
Deinstaliraj igru, kupi novi disk i reinstaliraj igru. Takođe, ako igru pokrećeš sa virtual drive-a, a komp ima CD Rom OBAVEZNO stavi bilo koji disk u CD Rom, samo da ne bude prazan

Sime je napisao(la):
Heroes preko modema?
Prabah to jednom (dok jos bio jedan poziv -jedan impuls) i zakljucih da je preskupo i presporo.

Nisam znao da postoji jos neko osim mene ko je toliko lud da to igra na vise racunara (modem, internet, LAN)...

Heh i te kako lud.....Sada me malo smorio HOMM2&3 ali ako nekad hocete na neku partiju[LAN naravno] javite

Faigle je napisao(la):
Heh i te kako lud.....Sada me malo smorio HOMM2&3 ali ako nekad hocete na neku partiju[LAN naravno] javite

Svasta... pa Heroes je potezna igra, sta fali igrati na jednom kompu u hot-seat-u?

Geek_master je napisao(la):
Svasta... pa Heroes je potezna igra, sta fali igrati na jednom kompu u hot-seat-u?
Ne kazem da mu nesto fali...moze i hot seat samo ako bi igralo dosta nas to bi smorilo zar ne....?

Faigle je napisao(la):
Ne kazem da mu nesto fali...moze i hot seat samo ako bi igralo dosta nas to bi smorilo zar ne....?

Hocu da kazem da je homm potezan, i da sve jedno moras da cekas da drugi zavrsi potez, pa ti je onda lakse da se igra ispred jednog kompa nego neka mreza/modem.

Ji 4Tze je napisao(la):
q3 ne moze preko modema..mis'im, nije igrivo, sem za profesionalce koji misle oko 789ms unapred

Taj sam :) . Da imao sam lag, mada ne toliki, ali ipak nije neko zadovoljstvo. Quake II i tako i tako, ali trojka je non-stopš pravila probleme. Možda je i do verzije...U svakom slučaju ono što me najviše zanimalo mi radi (RA2)...

Nazad
Vrh Dno