Šta je novo?

Modem (savet)

FooL

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Bio sam danas kod jednog prijatelja,ima problem sa modemom.(dial-up).Sve je podeseno kako treba,drajver instaliran ali kada se konektuje stalno izbacuje da je linija zauzeta...Ja sam obrisao drajver,instalirao ponovo,stavio modem u drugi slot i opet nece.Jel ima neki nacin da ovo resim ili moram obarati sistem?

Poslednja izmena:
Hm, jesi li iskljucio na modemu ono "wait for dial tone"? My Computer > Properties > Hardware > Device Manager > Modems > desni klik na Properties tvog modema > Modem > i iskljucis Wait for dial tone before dialing.

Treba da odes u device manager i da u modem properities iskljucis Wait for dial tone before dialing.
Eto covijek ti odgovori prije mene :d

Poslednja izmena:
Ovaj savet pre mene je ono što ti treba. Američke i nove vojne digitalne centrale, umesto tup-tup signala, daju stalni ton koji signalizira da je linija slobodna. Ako se ne čačka podešavanje modema, to je upravo podrazumevana opcija. Odčekiraj da jadnik očekuje stalni ton slobodnog biranja, i, on će da bira.
Usput, odradi i querry modem, da se vidi reaguje li...

U slucaju da nije odcekirao "wait for dial tone" greska koju prijavljuje bi trebalo da bude "There was no dial tone" a ne da je linije zauzeta i to posto se konektuje (da je problem u tom odcekiravanju ne bi mogao da se konektuje uopste) kao sto je covek napisao u prvom postu.

Poslednja izmena:
U slucaju da nije odcekirao "wait for dial tone" greska koju prijavljuje bi trebalo da bude "There was no dial tone" a ne da je linije zauzeta i to posto se konektuje (da je problem u tom odcekiravanju ne bi mogao da se konektuje uopste) kao sto je covek napisao u prvom postu.

Naravno, ali moze i ovo da proba. Btw, kako kada se konektuje prijavljuje da je linija zauzeta? :trust:

U svakom slucaju, ja ne bih obarao sistem zbog toga, isprobaj modem kod nekoga drugog na kompjuteru, pa ako ne radi, uzmi drugi modem, oni iovako nisu toliko skupi.

sta...jos koristis telefonski internet...
moj ti je savet da ga bacis i uzmes ADSL...
ili...kupi drugi modem...

Pa da imam mogucnost da uvedem ADSL ili kablovski,uradio bih to bez razmisljana ali sta ces kad ne moze...

A za 'wait for dial tone' je bio iskljucen i kada sam ponovo instalirao drajver ponovo izbacuje error 692 da je linija zauzeta.A kao sto kaze JOHNYSM nista me ne kosta da proverim da li na nekom drugom kompu radi a ako ne onda cu uzeti novi...

Poslednja izmena:
Error 692? Jesi li siguran da je to?

http://support.microsoft.com/kb/314846

SYMPTOMS
When you dial a Remote Access Services (RAS) server in Windows XP, you may receive the following error message as the modem starts to initialize:

Error 692: There was a hardware failure in the modem (or other connecting device).

Ako je ovo u pitanju, onda ti je modem najverovatnije otisao u vecna lovista :). Ali opet, proveri.

Poslednja izmena:
Siguran sam da je pisalo error 692 i The phone line is busy.No nije frka,danas sam uzeo novi tako da je sve ok.A sto je tu gresku izbacivalo,ni sam Bog ne zna...

pa verovatno crkao modem bre,... novi radi!

Nazad
Vrh Dno