Šta je novo?

modem nece brze od 42.6kbps!?!

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
...Conexant, u laptop-u, ne digitalnoj centrali... maximalna veza je 42.6. Dobro je drzi, ne puca, uvek se kaci na 42.6 - nikad sporije, ali nikad ni brze.

Je l' moze ovo da se popravi nekakvim podesavanjima?

Ne zavisi jeli ti ta veza previse opterecvena,da li se ta linija dijeli na 2 telefona ako se dijeli onda iskopcaj jedan tel. a ovaj 2 prikaci na internet...
2 slucaj: moze biti da ti se taj modem ne slaze sa tvojojm centralom,probaj sa nekim drugim modemom...
Jedan od ova 2 slucaja jestye sigurno posto sam i ja takav problem imao dok sam bio na modemu...
PoZ!!!

42kbit uopste nije lose , i ne vidim razlog da to povecavas ako modem lepo
radi ... mislim glupo je da pise da ti se modem konektovao na 49.999 kbit-a
a radi svake prestupne godine i puca veza
Desilo mi se par puta (Intel HAM) da se konektujem na 115.2 kbps , ali to
je samo pisalo , nema tu nista od 115.2 kbita
Kod mene se u toku popdnevnog spica desi da se modem
(Diamond Supra 56i PRO2 - Lucent) konektuje slabije od 44 kbps , ostalim
intervalima je konstantan na 44kbps , ni manje ni vise i radi k'o sat.
Inace modem mi se ponasa isto i sa 1 telefonom nakacenim na liniju , i sa 3
telefona...

Pozdrav

minketa je napisao(la):
...Conexant, u laptop-u, ne digitalnoj centrali... maximalna veza je 42.6. Dobro je drzi, ne puca, uvek se kaci na 42.6 - nikad sporije, ali nikad ni brze.

Je l' moze ovo da se popravi nekakvim podesavanjima?

Problem je 99% u centrali odnosno na klemi u razdelniku ili u plochi.
Zalbe ne pomazu , ATC i razdelnik nisu u stanju da odrede problem , terminalskom proverom moguce je utvrditi samo nekoliko parametara koji se iskljucivo odnose na kvalitet prenosa glasa.
Ukoliko imas vezu moguce je da na teren izadju Inzinjeri meraci ,medjutim oni se uglavnom salju za proveru poprecnih i iznajmljenih linija.
Odacu ti jednu tajnu ,najbolje je da ciklicno trazis promenu broja zbog uznemiravanja ,posto su izuzetno lenji , mrzece ih da preprogramiraju liniju vec ce za njih jednostavnije ici na zamenu trase i na promenu lineje putem konektovanja na drugu plochu. Ukoliko si srecan sa dve promene je moguce naci bolju liniju a ukoliko si baksuz a gore ne moze na digitalnoj centrali ,neces bolje proci.

Ne znam koliko ti je jasno ,najbitnije je da shvatis kako da dodjes do bolje linije.

Nekada davno imao sam priliku da u raznim centralama testiram razne gradjanske linije , mogao sam da ustanovim da su glavni problemi kod digitalnih linija bili upravo u centrali. Laptop sa ugradjenim modemom je jako dobra alatka za testiranje , medjutim telekom nikada nije zeleo ni da pruzi garantovanu modemsku brzinu gradjanima i korisnicima ,njima je skolska veza sve sto nema odnos ,linija koja nema preslushavanje i svaka veza koja ispunjava 19600.

Pozdrav.

cini mi se da je ili do drajvera ili do provajdera (treba takodje broj provajdera da bude na digitalnoj).

Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
42kbit uopste nije lose , i ne vidim razlog da to povecavas ako modem lepo
radi ... mislim glupo je da pise da ti se modem konektovao na 49.999 kbit-a
a radi svake prestupne godine i puca veza
Desilo mi se par puta (Intel HAM) da se konektujem na 115.2 kbps , ali to
je samo pisalo , nema tu nista od 115.2 kbita
Kod mene se u toku popdnevnog spica desi da se modem
(Diamond Supra 56i PRO2 - Lucent) konektuje slabije od 44 kbps , ostalim
intervalima je konstantan na 44kbps , ni manje ni vise i radi k'o sat.
Inace modem mi se ponasa isto i sa 1 telefonom nakacenim na liniju , i sa 3
telefona...

Pozdrav

To kad ti prijavi da se konektovao na brzini od 115.2kbps naravno ne znači da se on zaista konektovao na toj brzini već ti je prijavio brzinu "porta". E zašto se to nekad dešava nisam već siguran.

Kada se konektuje na 115.2 kbit/s stvarno radi dosta brze. Imam INTEL 537 V.92 modem i prastaru centralu sa dvojnikom (mozda i trojnikom nisam siguran :) :) ). Ne znam stvarno kako,ali evo vec 2 nedelje se kacim na PTT sa tom ultra brzinom.

Mozda su to oni novi modemi sa V102 protokolom :D :d idu na 150 kbs na analognim centralama dl ide 20 kb/s.

lucky2001 je napisao(la):
njima je skolska veza sve sto nema odnos ,linija koja nema preslushavanje i svaka veza koja ispunjava 19600.

9600, bez tog keca napred.

Mare je napisao(la):
Mozda su to oni novi modemi sa V102 protokolom :D :d idu na 150 kbs na analognim centralama dl ide 20 kb/s.
Samo se ti podsmevaj,meni download pichi 10-11 kb/s!

Pa i meni ide nekad do 20 kb, ali to je pdf, doc, txt.

Nazad
Vrh Dno