Šta je novo?

Modem ne bira broj

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
2x8GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770h 27", ASRock PG32QF2B 32"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Veceras sam jednom poznaniku instalirao win XP nakon pada 98ice.
Sve prodje u redu i kada sam podesio vezu i pokusao da se konektujem iz modema se cuo samo jedan kratki zvuk kojim se otvara veza i odmah zatim poruka da je linija zauzeta. Nema signala, nema biranja, nema nicega.
Modem je neki Agere i radio je lepo pod Win98.
Ima li ko kakvu ideju?

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=26664

Ocu reci, zna Lucent sam od sebe da crkne ni zbog cega!

:idea: Probaj ovo:

notax je napisao(la):
...Ima opcija "if number fail, try next most sucseful number", nesto u tom stilu.
To mora da je shtrikirano, inace nece da okrece broj.
Ako nije to u pitanju, moras da pogledas oznaku na glavnom chipu i na osnovu nje da juris drajvere na netu, koji bas za taj chip.

A moze da bude i nesto banalno: pogresna uticnica u modemu, Wait for Dial Tone, X3 u Extra Settings....

wait for dial tone je i meni pao na pamet...

Iskljuci Wait for dial tone .
Ako nije ni to probaj da stavis p pre broja,ako je pulsno biranje,XP zaj**ava sa pulsnim biranjem nekada

Poz

morbius je napisao(la):
Sve prodje u redu i kada sam podesio vezu i pokusao da se konektujem iz modema se cuo samo jedan kratki zvuk kojim se otvara veza i odmah zatim poruka da je linija zauzeta. Nema signala, nema biranja, nema nicega.
Ima li ko kakvu ideju?

Pozdrav!

Ja sam imao istih problema pre oko godinu dana. ;P Čak sam postavio pitanje na Benchmark-u type; "koji modem kupiti za XP". Međutim kasnije sam od jednog mog rođaka došao do novih drajvera za Lucent tako da sada radi perfektno. :happy:
Pokušaj preko interneta da nađeš ono što ti treba, tj idi kod druga pa vidi kako se tačno zove modem i po tome mu daj upite u Google i naći ćeš.
:wave;
Možda ova adresa http://h18007.www1.hp.com/support/files/compaqtabletpc/us/download/16939.html
ako nešto krene naopako javi se pa ćemo dalje da vidimo.

Javi kako ide...

Želislav

morbius je napisao(la):
Ima li ko kakvu ideju?

Pozdrav po drugi put.

Znao sam da ima nekoliko rešenja ali nisam mogao da se setim drugog.
Ako koristiš stari driver koji si instalirao kod druga, Evo ovo je rešenje: pretpostavljam da imaš Agere PCI soft modem (Lucent)
Ja sam zvao prodavca kod kojeg sam kupio modem i dao mi je jedan kod. Kod se upisuje umesto,
atx3
stavis
x1%t19,0,2 :happy:

Ako to ne upali onda je do centrale. Tada idi na internet-google i traži...

Želislav! :wave;

Crni je napisao(la):
A moze da bude i nesto banalno: pogresna uticnica u modemu, Wait for Dial Tone, X3 u Extra Settings....

Podrazumeva se, ipak je on senior member, ne verujem da nije znao za ovo... 😉

Zove on mene danas ponovo. Win mu pri pokusaju logovanja izbacuje poruku nesto kao: zbog greske ne moze da se proveri da li je ova verzija licencirana i ne dozvoljava mu da se loguje! Butujem u safe mod, iskopiram vazne stvari na drugu particiju pa format i reinstalacija.
Isti operativni sistem, isti drajver, ista podesavanja kao juce i modem sada radi odlicno! Cudne li sprave zvane PC... Mozda su probleme pravili SP1 ili NAV koje danas nisam instalirao... ili nesto deseto...
Ali sada me buni sto XP corporate edition sa istim serijskim brojem koji meni sljaka par meseci njemu posle jednog dana izbacuje ovu poruku i ne dozvoljava pristup. Nisam ni sanjao da XP pri bootu proverava legalnost. Ali pretpostavljam da ovo nije mesto za takvu raspravu...

Nazad
Vrh Dno