Šta je novo?

Modem na zvuchnicima?

GeorgeT

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
620
Otkako sam instalirao WinXP imam jedan manji "problem" sa modemom.
Kada se kachim na net prilikom biranja telefonskog broja i uspostavljanju veze (dogovaranja sa serverom) sve se chuje na zvuchnicima.
Interesujeme kako da to iskljuchim.
Trazhio sam i u "Internet Options", i u "Network Connections", i u "Phone and Modem Options", i u "Sound and Audio Devices", ali nisam uspeo da nadjem.
Ranije sam koristio 98-cu i tamo nisam imao tih problema.

Djordje🙂

>---TAG---<
Q. Why is it called a Wonder Bra?
A. When she takes it off, you wonder where her tits went.

imas u control panelu podesavanje za modem(phone and modem option)zatim nadjes tvoj modem,pa na properties,pa na modem,zatim speacer volume i namestis na off.
To ti je to

Ne mora da znaci da ce to da pomogne, ja sam na nekim modemima skroz utisavao tj. iskljucivao speaker i opet se cuje kao da nista nisam uradio. Ali ovo se cuje na zvucnicima koji su na zvucnoj karti i to je vrlo iritirajuce, remi samo GeorgeT da modem nije Motorola?

milanj je napisao(la):
Ne mora da znaci da ce to da pomogne, ja sam na nekim modemima skroz utisavao tj. iskljucivao speaker i opet se cuje kao da nista nisam uradio. Ali ovo se cuje na zvucnicima koji su na zvucnoj karti i to je vrlo iritirajuce, remi samo GeorgeT da modem nije Motorola?

Ako ono sto je va_milos predlozio ne radi, probaj da u Ekstra initiallization commands dodas AT komandu za utisavanje modema:

ATL0

Ako ni to ne radi probaj da potpuno iskljucis zvuk iz modema:

ATM0

Pozdrav

Oni modemi koji se cuju na zvucnicima to cine preko directX-a, pa postoji opcija pod properties modema da se odstiklira, i onda se nece cuti.

Da, problem je shto se modem chuje na zvucnicima koji su zakacheni na zvuchnu kartu.
Da ne zhelim da uopshte chujem modem, iskljuchio bih speaker volume na OFF, ali ja zhelim da chujem modem preko spikera na rachnaru, ali ne i preko sound blastera.
Inache modem je "Mercury" 56kbps PCI Data/Fax Modem sa Intelovim chipsetom, a XP ga prepoznaje kao Intel(R) 537 modem, zakachen na COM 3.

@DS9
Nisam nashao opciju sa DirectX-om pod modem properties. Kada malo bolje razmislim, nisam uopshte instalirao DirectX otkako sam instalirao winXP. Tako da osim ako ga XP ne sadrzhi u sebi, nemam instaliran DirectX na mashini.

Djordje🙂

>---TAG---<
I'm sure it's clearly explained in the Zmodem DOC's!

xp ima u sebi dx.
A moguce je da za ovaj modem nema one opcije na koju sam mislio (pogotovo ukoliko odgovara na smanjivanje volume), koja je inace tipicna za softverske Motorole.

Inace, koliko je meni poznato, uobicajeno da se modemi cuju preko zvucnika koji imaju ugradjen na sebi (a ne preko pc zvucnika). To da se dial tone, biranje i handshaking (pistanje) cuje preko pc zvucnika ce da ide malo teze osim ako se neko bas ne potrudi da zbudzi nesto. Mislim tesko da je to iko cuo na pc zvucniku - to se cuje na zvucniku modema, ako ga ima.

Tako da, ako modem nema zvucnik na sebi, onda njegov zvuk moze da se cuje samo preko klasicnih zvucnika, ubodenih u zvucnu kartu. Cini mi se da sam u skorije vreme vidjao mutave modeme, koji nemaju speaker. Vrlo verovatno da je tvoj modem takav.

Mene licno zanima da li se zvuk rada modema cuje sve vreme dok si vezan za net. Ako nije tako, meni to i nije neki problem.

Probaj eventualno, ukoliko postoje rupe za spekerphone i mikcrophone na samom modemu, da u speakerphone ubodes neke jeftine slusalice. Ako bi to iskljucilo zvuk na glavnim zvucnicima (mada sumnjam),a zvuk se bude cuo na sluskama, onda bi cuo zvuk koji je po jacini slican onome sto dolazi od zvucnika koji se obicno ugradjuju na modeme.

Poslednja izmena:
Tesko da ce tako da resi problem jer mislim da njegov modem nema nista osim dve uticnice za tel i liniju. A ja sam cuo nekoliko modema i to uglavnom motorole, koji imaju i zvucnik na sebi i pored njega emituju zvuk i na zvucnu kartu! Neverovatno koliko frustrirajuce moze da bude kada se prodere pistav zvuk biranja i uspostavljanja veze sa provajderom. Tacno je da to traje samo do logovanja ali je i to previse i razumem zasto nekome to smeta.

Kod motorola se sa pomenutom dx opcijom zvuk sa zvucnika iskljucuje, inace je po defaultu iskljucen, s tim sto motorole imaju speaker na sebi pa se onda zvuk kada se ne cuje na racunarskim zvucnicima - cuje sa modema. Mislim ako nekoga bas iritira zvuk, onda moze kod ovog intel modema da setuje volume skroz ulevo i nece se cuti uopste. Kod motorola iskljuci da zvuk koristi dx interface, pa ce ga cuti sa speakera modema.

Ako neko hoce da cuje zvuk sa modema onda mora da ima modem koji ima ugradjen speaker na sebi a u slucaju da to modem nema da zvuk cuje na glavnim zvucnicima.

Btw, moj komentar sa sluskama se odnosio na one intel 537 modeme koji imaju rupe za mikrofon i zvucnike, a postoje i takvi. Zato i rekoh - eventualno i ukoliko postoje rupe.

Poslednja izmena:
DS9 je napisao(la):
Inace, koliko je meni poznato, uobicajeno da se modemi cuju preko zvucnika koji imaju ugradjen na sebi (a ne preko pc zvucnika). To da se dial tone, biranje i handshaking (pistanje) cuje preko pc zvucnika ce da ide malo teze osim ako se neko bas ne potrudi da zbudzi nesto. Mislim tesko da je to iko cuo na pc zvucniku - to se cuje na zvucniku modema, ako ga ima.

Mene licno zanima da li se zvuk rada modema cuje sve vreme dok si vezan za net. Ako nije tako, meni to i nije neki problem.

Meni se oduvek(josh od Pentium I) pishtanje modema chulo iz kutjishta. Da li je to bilo sa PC speakera ili sa speakera na modemu, ne znam, nisam se trudio da saznam.

Do bozhitja, dok sam na ovoj istoj mashini imao win98, pishtanje modema se chulo samo iz kutjishta, ne i preko sound blastera. Jedina stvar koja se u medjuvremenu promenila na rachunaru je shto mi je umesto 98-ce instaliran XP. Od tada mi se pishtanje modema chuje i iz kutjishta i preko sound blastera.

Modem se chuje samo prilikom biranja i konektovanja, ne i posle dok sam na NET-u ili BBS-u, ali veruj mi da je nervirajutje kada pored pishtanja iz kutjishta odjekne josh glasnije pishtanje preko muzichkog stuba(tamo mi je prikljuchen SB).

Zhelim da se modem chuje iz kutjishta. Navikao sam tokom svih ovih godina na to da tako znam kada sam konetkovan, da li je veza dobra, jednostavno da znam shta se deshava. Ali posle tri nedelje mi je dojadilo da isto to slusham i preko zvuchnika. 😡

Djordje🙂

>---TAG---<
Q:What's the difference between a girlfriend and a wife? A: 45 lbs.

Ne znam sta da ti kazem, ono sto je dobro je da modem moze da se cuje sam, bez glavnih zvucnika. Ocigledno je da su drajveri za modem za winxp drugaciji od onih za win98 pa da izmedju ostalog imas i ovaj efekat da se cuje na zvucnicima. Ako kazes da ne mozes da nadjes neku od opcija kojom ces iskljuciti zvuk na zvucniku a da ostane na modemu - jednostavno ne znam.
Oni ljudi kojima sam instalirao intel 537 se nisu zalili (cak im je prijalo sto ne moraju vise da culje usi da bi culi zvuk modema) pa se nisam potrudio da saznam kako se iskljucuje zvuk na zvucnicima, a posto se taj zvuk zahteva directx, verujem da onda mora da postoji opcija kojom se to iskljucuje. Ili pod properties modema, ili u kontrol panelu, mozda audio properties.

Valjda neko na forumu ima identican modem, pa ce ti tacno reci sta da radis.

Inace, na jednom forumu sam naisao na info coveka koji se zali da ima identican problem tvom, sa istim chipsetom modema. Neko rece da se problem otklanja sa novijim drajverom, pa ako imas verziju 1.6.14.86 onda ti treba noviji 2.6.x.x. Ostaje nejasno da li se u ovoj verzija dobija mogucnost da se zvuk zvucnika iskljuci, a da ostane na modemu, ili se tamo samo ispravlja bug da kada se zvuk totalno smanji pod properties modema, i pored toga ostaje da se cuje na zvucnicima. Drajver se nalazi na sledecoj adresi http://downloadfinder.intel.com/scr...trTypes=DRV&ProductID=1230&OSFullName=Windows

Ipak, ja licno ne bih nista menjao, jer ume da se desava da bude gore.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno