Šta je novo?

Modem(i)????

probeat

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2002
Poena
620
Moze li mi neko reci kakvi su ovi modemi iz iskustva u radu sa njima
LUCENT 56K
AGERE(Lucent) 56K
Conexant 56K
Motorola 56K

Da li puca veza,uspostavljanje veze,da li su svi kompatibilni sa nasim
"savrsenim" centralama iz 18 veka itd?Koji je najbolji od ovih?

Lucent star 2-3 godine je najbolje moguce resenje, mada i ovi novi nisu losi, mada su meni uletela dva koja su tresh, zvuk trebas da slusas stetoskopom, a imaju i ozbiljnih problema sa detekcijom signala. Agere=Lucent

Ja sam oko godinu dana imao Motorolu na starijoj centrali [156-***] i nisam bio zadovoljan, veza je mnogo cesce pucala i konekcija je bila losija od ovog novijeg modema sa Conexant cipom.

Motorole su za izbegavati, a i nesto ih nema u zadnje vreme. HSFi Conexanti su cesti i nisu losi, a sto se tice Agere oni su prilicno nestandardni. Neke serije su jako lose, a jedna serija iz koje sam probao jedan kod sebe je radila je bolje od mog USR, s tim sto je vecina primeraka iz te serije rikavala nakon par dana (valda neko prokletstvo? :D ). U krajnjem zbiru izgleda da je najbolji Lucent (t.j. Agere) koji dolazi u tamnoplavoj kutiji sa nekim space shuttlovima. Losiji je sto se tice veze od gore pomenutog (ne mnogo), ali su prilicno pouzdani t.j ne rikavaju mnogo (samo jedanput :D )

Na mojoj groznoj 142-xxx pulsnoj centrali obican lucent (slucajno made by prolink :)) radi bolje od ext usr 56k, a oba bolje od conexanta

Sve zavisi od centrale.
Conexant bi izbegavao sigurno, Motorola je najbolje ako zivis <300m od centrale, Agere izbegavati generalno zbog "cudnih" drajvera, dok je Lucent najbolje resenje od modema koje si naveo.

Nazad
Vrh Dno