Šta je novo?

modem? centrala? ploca? ili..?

crullick

Čuven
Učlanjen(a)
15.10.2002
Poena
619
nedavno sam promenio plocu i od tada ne uspevam da se konektujem (tehnicom, eunet) - cuje se hendsejk, onda postane relativno jednolican ton i na kraju "remote computer did not respond" (ne secam se da li je error 678 ili 9)

ploca = NF7-s
modem = Agere 56 K

i na kraju, broj mi pocinje sa 421-...
zahvalan za savet/iskustva/komentare/preporuke/poskocice...
:?:

nije dobro instaliran modem ako si se ranije kacio bez problema
Jebu te driveri

probao
skinuo nove drajvere pa prvo sa njima, a ondak se vratio na stare (sa CD-ca) i opet nista!

ja sam imao isti problem sa mojom epox plocom (nf2 chipset) i ageere modemom, probao sam posle i matorog lucenta, takodje nije radio, znaci isti problem ko i kod tebe, krene da vrti ton, onda jednolican i onda pukne. Stavio sam bio us roboticsa 56k internog, on je uspevao da se konektuje ali na 33kbs (na digitalnoj centrali) pa sam stavi sw intel ambient, on je isao do 40kbs, na kraju sam stavio (i dalje ga imam) intel ambient HW i on radi savrseno. Drajvere koje je prenex postovao nisam probao. Iskreno, mislim da je bolje da uzmes drugi modem, das tvoj i 2-3 evra i to je to. Vise mi se svidja kako ovaj intel radi nego ageera kad je dobro radila, ovaj intel ne zakoci komp kad se konektuje na net...

Agere + n-force 2 = SMRT
Isprobao sam sve moguće drajvere i ništa nisam dobio.
Ubacio sam neki Conexant modem koji radi dosta traljavo (kači se na 33 dok se Agere na staroj BX ploči kačio i stabilno radio na 44 kbs).
Možda ću i ja pokušati sa ovim Intelom. Iz još jednog izvora sam čuo da dobro radi na n-force 2.

Poslednja izmena:
kod starih centrala pali 011 da se doda ispred broja... nekada je pravilo razliku u računu dok je postojao jedan impuls po pozivu noću, sada ne bi trebalo da postoji razlika... ;)

Nazad
Vrh Dno