Šta je novo?

modem 3x redial problem

goksi

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
619
da li neko zna zasto moj modem nece da ponavlja redial vise od 3x kada je veza zauzeta , pa moram da restartujem masinu da bi ponovio poziv 3x. sve sam pokusao u IE i win 98 i xp uvek isto. modem je us robotiks winmodem x2 isa slot 56k italy internal. pokuso sam i na raznim sajtovima al nevredi .HELP

Pa jel si podesio u Dialing Rules/Options koliko puta da redial-uje i u kom intervalu ???

jesam covece sve na 10x i u IE i u propertisu modema i opet nista.

goksi je napisao(la):
jesam covece sve na 10x i u IE i u propertisu modema i opet nista.
kako u IE i propertisu modema? tu i nema podesavanja.

ovde su: desni klik na konekciju, chekiraj "use dialing rules", pa idi na options, tu podesi sta hoces

Miroslav je napisao(la):
kako u IE i propertisu modema? tu i nema podesavanja.
Ima u zavisnosti od verzije IE-a:
Internet Options > Connections > Settings > Properties > Dialing > Redial Settings
Na taj nacin mozes za svaki DialUp pojedinacno da podesis.

Cim je US Robotics, bice da je problem "Black List".
Da ne duzim, turi ti njemu S40=6 u init string i sad bi trebalo da redial-uje do besvesti (nadam se da nece biti potrebe i da ces jednom dobiti provajder :))

Pozdrav!

e stvarno nije los predlog jos samo da mi objasnis gde je taj init string i tako to
unapred HVALA .

goksi je napisao(la):
e stvarno nije los predlog jos samo da mi objasnis gde je taj init string i tako to
unapred HVALA .
Iz Control Panel-a otvoris modems, pa Properties > Connection > Advanced, pa u Extra settings dodas s40=6 (eventualno na pocetak stavi "at" bez raznaka).

CRNI puno ti hvala , mnogo si mi pomogao i zasluzio cokoladu , uspela je tvoja formula sad mi ponavlja poziv kolko mu namestim puta.

Pa ako je cokolada u pitanju moracu da je podelim sa Saletom (ipak je on prvi dao odgovor) :)
Da je pivo... E, to bih (D) sam :D
:wave;

sale izvini u brzini kucanja sam pogresno oznacio crnog, sto jes jes ti si prvi otkrio carobnu formulu a ono za cokoladu se nezezam vec samo javi kako da ti je siljnem.ja sam u centru i mislim na veliku milku.stvarno si mi pomogao jer to mije problem od kada sam kupio ovaj modem koji radi strava.

Nazad
Vrh Dno