Šta je novo?

Modding graficke?

Chuck Norris

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2004
Poena
319
Za 15-ak dana docicu u poset Arctic-Cooling VGA Silencer-a Rev. 3 koji navodno moze da se zakaci na sve zivo osim na 9800XT. O negovim mogucnostima (inace ide na HIS 9800Pro IceQ - pravi ubica) ima sajt:
http://www.techpowerup.com/reviews/ArcticCooling/VGASilencer_Rev3/
Problem je sto ja imam ASUS 9600XT koji za napajanje ventilatora koristi 3-pinski konektor dok sam na SAPPHIRE 9600 Pro imao 2-pinski konektor. Nisam siguran za ovaj Silencer ali mislim da mu je konektor 2-pinski (ako neko ima HIS 9800 pro IceQ neka pogleda kakav je i neka postuje ovde) jer ima posebno izvedenu regulaciju brzine a ne automatsku(?). Ima li tih mini prikljucaka sa dvo na tropinskih i obrnuto? Ili ne mora da se napaja sa graficke ako postoji prikljucak sa mini (2 ili 3 pinski) na 4-pinski od napajanja?
Pomoc Modderi!

postoji adapter sa molex 4->3 pina, za 4->2 ces morati da budzis... problem sa kacenjem 2 pinskog zenskog na 3 pinski muski na kartici, je sto ce onda kartica ocitavati 0 za rpm, a to joj se mozda ne dopadne..

Slazem se. Nego zna li neko kakav je prikljucak na drugim 9600XT karticama? Ili kakav je prikljucak (koliko ima zica) kod VGA Silencer-a rev. 3 koji ide uz HIS 9800 Pro IceQ? Mora da neko ima tu karticu...Mozda dizem bezveze frku jer nema sanse da su na 9800 Pro stavili 2-pinski konektor. Valjda ima autoregulaciju brzine? Ipak 250 evra je cifra za tako sitnu stvar... 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam stavio Silencer-a namenjenog za 9800 Pro na XT. To je bas taj, koji fabricki ide na HIS 9800 Pro IceQ.
Na Silencer-u je prikljucak bio dvopinski, na karti tropinac... nabio sam ga, malo "na divljaka" (nista nisam lomio ili sta vec, da se razumemo... samo sam ga malo jace gurnuo), da uhvati pinove. Radio je perfektno, radi i dan danas... iako jedan pin zvrji prazan.

Na mojoj Club3D 9600XT je 2-pinski konektor.

Pa to sam i misio. E jesu papani! Pa sto nisu makar spakovali i adapter da ga kacis direktno na napajanje, ako vec ne moze da se napaja preko graficke. Znaci ne verujem. A Silencer je keva, tih a ladi ko zmaj. I ladno se kaci na sve i svasta. Mada su na sajtu naveli da ne ide na 9800XT ali u principu zavisi od proizvodjaca. Razmislicu sta da radim. Ako nista bacicu ga na oglas. Grehota!

Chuck Norris je napisao(la):
Pa to sam i misio. E jesu papani! Pa sto nisu makar spakovali i adapter da ga kacis direktno na napajanje, ako vec ne moze da se napaja preko graficke. Znaci ne verujem. A Silencer je keva, tih a ladi ko zmaj. I ladno se kaci na sve i svasta. Mada su na sajtu naveli da ne ide na 9800XT ali u principu zavisi od proizvodjaca. Razmislicu sta da radim. Ako nista bacicu ga na oglas. Grehota!
Ja ne znam na koju kartu ti mislis da ga stavljas (9600XT?), ali kazem da sam ga bez problema stavio na 9800XT, koja ima tropinski prikljucak... radio je sasvim normalno - tiho i hladno.

*Iako* je navedeno da ne moze na 9800XT... ipak je stao. Jedan pin na karti je bio prazan, normalno.
Inace je bio Sapphire 9800XT, sa 256 MB rama.

CAR je napisao(la):
Ja ne znam na koju kartu ti mislis da ga stavljas (9600XT?), ali kazem da sam ga bez problema stavio na 9800XT, koja ima tropinski prikljucak... radio je sasvim normalno - tiho i hladno.

*Iako* je navedeno da ne moze na 9800XT... ipak je stao. Jedan pin na karti je bio prazan, normalno.
Inace je bio Sapphire 9800XT, sa 256 MB rama.
Ja obicno pogledam prilozeni sajt kada ga neko stavi u thread. Dakle to su podaci sa sajta koji je naveden na pocetku ovog thread-a ali sam se ogradio od toga jer sam Arctic Cooling ne daje spisak kompatibilnih kartica vec dimenzije pa lepo nonius u ruke i meri hoce li ti pasovati na karticu ili ne. Nebitno. Ja hocu da ga nabudzim na 9600XT ali me nervira taj tropinski prikljucak. Dakle generalno XT-ovi imaju tropinski molex dok ostale Pro kartice imaju dvopinske molex-e. Jel to tako? Dakle zanima me da mi svako ko moze postuje koju graficku karticu ima i kakav je prikljucak za cooler na njoj, dvopinski ili tropinski, ili seljacki koliko zicki ima na ventilatoru?

Poslednja izmena:
Ja obicno pogledam prilozeni sajt kada ga neko stavi u thread.
Nemam sta da gledam, kad znam tacno o cemu se radi...

Al' 'ajde, pogledao sam taj tvoj sajt... i sta, sta sam mogao da vidim - da ovaj Silencer nije predvidjen za 9800XT? To sam znao i ranije.
Ali i pored toga, nabudzio sam ga na XT-a... i sta sad, to se ne vazi, jer drugacije pise na tvom sajtu? Ili mozda ipak nisam to uradio?

Ne treba uvek slepo pratiti specifikacije...
Da se razumemo - sad da ga kupujes (ili ja da ga kupujem, bolje da uzmemo taj primer) - nikada ne bih uzeo taj. Uzeo bih onaj koji je namenjen za XT. Ali, kad je vec tu (dosao greskom, neko doneo, nekom ispao... nije bitno), zasto ne probati? Mozda i pasuje.

Dakle, sto se *dimenzija* tice - to vec ne znam, ti hoces da ga stavljas na 9600XT, ja sam ga stavio na 9800XT... ali sto se tice prikljucka za fan (a mislim da je to ono sto tebe najvise brine) - jos jednom, ne brini. Ubodi ta dva u dva (od tri) na karti. Nek jedan bude prazan, nista nece smetati.

Poslednja izmena:
Druze CAR-e!
Znaci oce i PVC kesa da sluzi kao padobran al je ljudi izbegavaju. Ljudi sa ovog podneblja su ekstra snalazljivi u to nema sumnje. Ja ti apsolutno verujem da pasuje na tvoju 9800XT. I da ce da radi samo zakacena na dva umesto tri pina. Fala bogu kada ima napajanje. Ali onda nema autoregulaciju neko samo onaj prekidac low-high. Sve moze. I Fica moze da ide 230km/h dok se ne raspadne. Ne znam zasto se ljutis? Samo me interesuje ima li neka 9800Pro sa dvopinskim molex-om. A neka 9800XT? Eto mislio sam da svaka 9600XT ima tri pina i onda mi lik rece da njegova Club 3D ima dva pina...
To je ono sto me je zanimalo...

Ja sam skinuo cooler sa nje i stavio Cool Viva, a njen kuler sam spojio tamo gde ide kuler za North Bridge, tako da mogu da regulisem brzinu 😀

Druze CAR-e!
Znaci oce i PVC kesa da sluzi kao padobran al je ljudi izbegavaju.
Nisam znao da moze da posluzi i kao padobran... 😉
Ali onda nema autoregulaciju neko samo onaj prekidac low-high.
Ja koliko znam, Silencer uopste *nema* auto regulaciju.

Pa sta ce mu, kad ima hi/low prekidac?
Ne znam zasto se ljutis?.
Ma ne ljutim se... dobro, mozda malo, u momentu, onako u afektu 🙂
Ali samo zato sto pokusavam da ti objasnim da nece biti problem, bar oko pinova (kako rekoh, za fizicko pstavljanje Silencer-a na 9600XT vec ne znam)... a ti kao da svesno to preskaces 🙂
Samo me interesuje ima li neka 9800Pro sa dvopinskim molex-om.
Pa eto ti, bas HIS-ova 9800Pro ima dva pina. Ipak, onaj Silencer je fabricki postavljen na nju, a kako on ima dva pina...

Nazad
Vrh Dno