Šta je novo?

modded bios for MSI 5900SP

• Začetnik teme Začetnik teme stereo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stereo

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
630
E pa posto nisam nasao nista od toga na forumu evo da pokrenem i ja jedan tred.

Naime imam MSI 5900SP ViVo kartu koja sigurno dobro radi na 450/780, trazio sam neke info. na netu ali bez uspeha.

Naime moze li mi neko reci neka konkretna iskustva o tome da li ce mi raditi VIVO kad budem flesnuo bios u moded bios od 5950u (sa klokom 450 750), ako to moze ajde postujte negde gde da skinem taj ok modovani bios
Isto tako interesuje me da li mogu koristiti neki drugi bios a ne samo MSI i ako je to neki drugi bios kako se to posle odrazava na karticu (slaze li se ona posle sa MSI driverima ili ne).

Da li se time nesto dobija po pitanju brzine kartice ili ne. Znam da se sa ovim 5950 smanjuje latencija memorije ali onda ce moci i da radi na visem taktu pa ce biti boljih rezultata valjda???

Naravno ako neko ima iskustva sa gore pomenutom MSI karticom to bi bilo najbolje

Mani se toga... najvise sto mozes da dobijes je 5-10% ubrzanja. SP karte imaju losu memoriju za oc. Smanjenjem latencije ces jos vise da je ubijes tako da ti se i ne ispalti.

Ovo ti sve govorim iz iskustva.

Plus sto gubis VIVo.

Tacno je da se mod-biosom moze dobiti oko10%.Zavisi koji mod koristis, ne mora se izgubiti VIVO.Ovo isto pricam iz iskustva-moj slucaj.Problem jeste kod SE kartica da imaju memoriju sa odazivom od 2,8ns.Treba biti pazljiv u izboru moda, obavezno pre Flashovanja se raspitaj kako se taj mod pokazao kod drugih.Na ovu temu je bilo price u sobi "Video karte i monitori" pa upotrebi pretragu.Tamo sam kacio mod bios koji ja koristim i alat za flashovanje.Postavlja memoriju na default 800Mh.
Napomena: to je ipak mod za XT.
Kontaktiraj Flojda sa foruma, on je bolje upoznat sa tom tematikom-meni je poslao mod bios.
Pozdrav. cheers

thnx people

Nazad
Vrh Dno