Šta je novo?

mod muzika

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Da li neko jos ima muzicke modove, koja se nekada davno slusala na amigama, konkretno trebaju mi modovi od DJ Nick-a

hvala na linku, nego da nema neko onu stvar od njega gde se cuje malo ceca i reci voice in my head

Gomila muzike u mod formatu moze da se skine i sa aminet-a.Ja ih imam gomilu negde pa ako je neko zainteresovan mogao bih da ih pronadjem i zipujem da okacim na rapidshare

Pa evo ja sam zainteresovan

Mene izuzetno zanimaju radovi domacih , pri tom mislim autore iz Srbije. Da li postoji negde sabrano sve ili vecina toga sto su nasi ljudi radili?

Laki je malo nervozan ! http://youtube.com/watch?v=t9n5z4pfkPk

i stvarno bi bilo lepo kad bi se sve naslo na jednom mestu od domacih autora :)

jel jos uvek negde postoji arhiva releas-a sa YALPA i SceneStrike-a? ja sam naleteo na Jamonove slike negde na netu... btw indus3 je imao promociju njihove igre "stoni fudbal" portovane sad i na Mac u Ozonu prosle subote ali nazalost bio sam sprecen pa nisam otisao... :/

www.indus3.org
indus3 @pouet
indus3 @ozon

kovacm, zanima me da li su tracker programi nastali najpre na Atariju?

Evo "novog" amiga moda : http://www.youtube.com/watch?v=Towp41PbYwM&feature=related

nemam pojma, nisam nikada razmisljao o tome. aj da pogledamo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tracker_(music_software)

wikipedija: "The term tracker derives from Ultimate Soundtracker; the first tracker software. Ultimate Soundtracker was written by Karsten Obarski and released in 1987 by EAS Computer Technik for the Commodore Amiga."

odlican ti link!!! najezio sam se :) predivan zvuk!

Pa ne moramo bas bezrezervno da verujemo podacima na netu.
Ja sam negde,nemam pojma gde, procitao da je prvi tracker krenuo upravo na ST.
Dobro je da se i danas , u eri Fruti Lups, koriste i dalje ! Jer je ideja jednostavna ali sjajna

Moguce je svasta mada se meni cini da je ipak tacno da su nastali na amigi dok je atari ipak suvereno vladao midi muzikom.Jednostavno kao da su se podelili po dogovoru...

renoise treker

Moguce je svasta mada se meni cini da je ipak tacno da su nastali na amigi dok je atari ipak suvereno vladao midi muzikom.Jednostavno kao da su se podelili po dogovoru...

Najbolji tracker na svetu je trenutno Renoise. Nema mu ravnog: MIDI + VST instrumenti & sfx... Naucna fantastika za sve ljubitelje trekera :)
www.renoise.com

Pa ne moramo bas bezrezervno da verujemo podacima na netu.
Ja sam negde,nemam pojma gde, procitao da je prvi tracker krenuo upravo na ST.
Dobro je da se i danas , u eri Fruti Lups, koriste i dalje ! Jer je ideja jednostavna ali sjajna

Ne verujem. U to vreme Amiga je carovala kada je u pitanju zvuk na racunarima. Atariju su hteli da ugrade kvalitetniju zvuk ali su odustali, pa su mu kao kompromisno resenje ugradili midi interface, sto ga je uz kombinaciju sa Cubase-om, pretvorilo u mocan a jeftin midi sequencer koji su koristili profesionalci. Bez zelje da zapocinjem raspravu trackeri su bili i ostali zanimacija za amatere koji (uglavnom), ne znaju note, niti imaju ozbiljinu muzicku podlogu. Ko god je povezao Atarija sa nekim sintisajzerom imao je zaista mogucnost da u kucnim uslovima napravi zaista jako dobru stvar. Sa druge strane Amigini cinimi se 8 bitni semplovi su za mene ivek bili smesni u odnosu na zvuk sa nekog sintija.

hahaha!!! vrhunski! :D

i ja imam ovaj mod i dalje na nekoj od disketa ;) btw nisam ni znao da VLC pusta MODove...

Da, da!!! Dobre stare 3.5" diskete!!! Haha!
Koliko ja znam vecina danasnjih plejera pusta MODove, bar koliko ja znam... Ali toplo preporucujem AIMP2! Ruski programeri, stvarno su ga dojajno odradili + TOTALNO je free! :)

msolajic - Hvala na linku!!! ;)

Vrh Dno