Šta je novo?

Mod kucista : Lil' Box

VectorZz

Cenjen
Učlanjen(a)
12.06.2013
Poena
170
Pozdrav svima, ovo je moj prvi prvi mod, ime sam lupio, cisto za pocetak, posto je bazirano na miniITX ploci

Za pocetak da predstavim za sad jedinog sponzora

nna.webp

Oni su pomogli sa napajanjem Strider Gold Series 650W i CPU vodenim hladjenjem TD03-Lite

sgs.webp td03.webp

Od ostalih komponenti koje sam za sad finansirao sam:

Gigabyte Z97N-Gaming 5
MSI R7 250 2GB
Raijintek Metis - mini ITX case

Kuciste na kome ce se raditi mod je Raijintek Metis

2.webp

3.webp

Kuciste deluje sajajno za mod. Pratim, srecno! :smash:🙂

Rastavio sam ga na proste cinioce, gde bi trebalo da sledi farbanje, sad bice mi potreban savet oko toga, posto zelim u MAT crnu boju, da li ici sprejom, ili traziti nekog autolakirera

4.webp 1.webp

Plan je da kuciste bude mat crno, da flipujem panel za maticnu, tako da graficka bude na dnu kucista, cime bi joj omogucio ne smetano uvlacenje vazduha, i jedna strana ce u potpunosti biti od crnog pleksiglasa, samo da nadjem odgovarajucu nijansu, koja bi bila providna kada ukljuci LED ventilator

Plastika na grafi smeta pola cm da bude dole, tako da od toga nema nista jer je jos uvek u garanciji
19459e93936d8a7348a170ea85d88b24.jpg

Uskoro ce na plastifikaciju, samo malo da se finansijski rehabilitujem, elem unutra ce biti vodeno hladjenje SilverStone TD03-LITE, sad malo je napeto sa kablovima, posto su bas bas kruti, a ceo prostor je skucen dosta, probacu da ih uguram, jer me trenutno mrzi da se bakcem sa custom pleksi cevima.

Hteo sam da ubacim dva venta po principu:

hladjenje.webp

ali bas kuburi sa prostorom, pa cu verovatno ostaviti radijator pa vent zbog prostora za manevrisanje kablovima za vodeno

Kao sto sam vec napomenuo kuciste mi se bas dopada, ali bice muke upakovati sve lepo.. Imas li neku alternativu za dust filtere tamo na prednjoj strani gde ce doci 2 venta? Ja sam koristio najsitnije crne komarnik mreze, samo je bitno odraditi ram lepo. Koliko te od prilike izlazi plastifikacija?

nzm jos uvek, videcu za filtere, s'obzirom da ne smeju biti magnetni, zbog alu kucista.... a sto se plastifikacije tice, otici cu sutra, imam pored zgrade u nekom dvoristu Kecman plastifikacija, pa cu da vidim koliko

Trenutno sto me najvise brine je sleeving, posto su kablovi modularni, videcu da li cu kupovati nove, ili cepati ove pa ih sleevovati

Upravo sam odneo ploce na plastifikaciju, ici ce bela boja, jer eto previse je crnih 😀, cim me covek pozove kad bude gotovo sklopicu ga pa cemo videti na sta lici

Kako si resio problem napajanja tj. kablova?
Mislim da ce plastifikacija u beloj boji izgledati sjajno 🙂

Srecan prvenac, takodje se pridruzujem Egzotik misljenju u vezi boje, medjutim i mene interesuje kako si resio raspored i otvore za hladjenje GPU?

Ići ce sleeving u crnobelu varijantu, ali trenutno nemam vremena da radim ide ispitni rok a ni alata kod sebe, tako da ce sacekati ukoliko ne izleti neki da kupim vec gotov. Nudio mi je lik neki ali je extender u pitanju sto meni ne treba. Posto su kablovi trenutno modularno prakticno je nemoguće uraditi nesto a da izgleda lepo....sto se tice kompletnog rešenja čekaće se zato sto nemam jos uvek sve komponente, tj HDD da bih znao sta i kako, ali ono sto imam u planu je da idu po dnu kućišta i bice pokriveni mesh metalom ali otom potom. Sto se tice hladjenja za GPU iznad same kartice ima oko 2 cm prostora i na back panelu ima otvor iznad izlaza za grafiku, pa ce preko toga ići. Prvobitna zamisao je bila da grafa ima direktan intake sa dna kućišta ali je pravila problem plastika na grafi koju nisam hteo da diram zbog garancije. sto se tice celokupnog hladjenja odustao sam od ideje sa dva venta u sendvic modu sa radijatorom zbog debljine cpu bloka tako da ce ići tadijator pa vent intake i voditi kao intake za psu

Jutros sam pokupio delove sa plastifikacije, 500 din sveukupno, ispalo je jeftinije i bezbolnije nego da sam kupovao sprejeve i sam farbao. Okacio sam galeriju ispod, pa mozete pregledati slike, sastavio sam samo kuciste da to dobije neki uvid u spoljasnji izgled kao celinu, imace par modifikacija, moram naci nacin da prelepim power dugme u belu, ili crnu, videcu, i u toku dana bih treba da odem da pokupim pleksi koji sam narucio i da mi iseku dve varijante posto su mi ostavili vece parce koje jer ne mogu da prodaju manje. videcu da jedna varijanta bude skroz plexi strana a druga kao org samo crni plexi, pa mozda tu iskombinujem nesto, sta bude lepse.

Sto se tice onih komponenti koje mi trebaju, trebaju mi i dalje, i nisam se nesto trudio da nadjem ostale sponzore, ali sad cu posto imam blize finalni izgled kucista pa ce biti lakse, nadam se.

Imam neki osecaj, tj vidim, kao da su se ploce malo izvitoperile, pa ce se na sliakama videti neke neravnine male, kao da su se poloce povecale ili tako nesto, dal ode peci, dal od samog procesa, ne znam, nisam pametan.

Sad sledi tezi deo projekta: ispitni rok. Tako da me nece biti neko vreme

na linku vam je album sa slikama, lakse mi je bilo tako: http://imgur.com/a/qJInh

Plastifikacija bas nije skupa, mnogo mnogo bolje nego da si se zezao sa farbanjem. Inace bas mi se dopada kako je ispalo.
Zagrej stolicu dobro, pa se javi sa novim fotkama 😉

Nazad
Vrh Dno