Šta je novo?

[MOD] Don't Make Me Transform

bora bora

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Oduvek sam zeleo malo kuciste, sa dobrim hladjenjem i providnom stranicom, ali ne najveci problem bio sto imam klasicnu ATX plocu...onda je stigao i hyper 212evo i totalno smanjio izbor midi kucista na shinobi, fractal 3000, cm 690 II itd...ali opet ne zadovoljavaju sve kriterijume...stigao je jedan beli phenom 410 u emmi, ali dok sam ih ja kontaktirao, oni su ga vec prodali, i onda sam resio malo da se igram :D

kupio sam jos ranije neko staro HP kuciste koje je jako kao stena i mislio sam da napravim bench table...ali kad sam malo razmislio, meni nije toliko potreban bench table, ajde onda malo da ga chopujem pa da napravim mini black verziju kucista...u sustini nikad nista nisam modovao pa rekoh da probam i ja da napravim nesto :D

ali onda mi je nesto drugo palo na pamet, malo vise u skladu sa stickerom "Don't Make Me Transform" :D

hard core chopping xD

Moracu da iskucam u par postova za redom jer forum ima raznorazna ogranicenja pa ne mogu sve u jednom postu da postavim.

Poslednja izmena:
utroba xD

ubacen kuler chieftec 12ica da duva direktno u hyper212evo, ranije bez venta je temp u idle [AMD 955be @ 3.6ghz] 48-54, a nakon ubacivanja kulera 35-40...u igrama do 51...ipak je dosta skucen prostor a nemam klimu tako da sam zadovoljan...btw prikljucio sam ga na 5v, i ne cuje se uopste, na 12v se cuo malko, i cpu je bio hladniji za oko 3 stepena ali radije bih tisinu :D

drzac za power button, plocica preko drzaca, i drzac za psu

onda je na red dosao pleksiglas, isecen brusilicom, muku sam video dok sam izbusio 4 rupe za srafove na jednoj ploci, i jos 4 na drugoj...prvo sam uzeo neko parcence da vidim koliko je osetljiv, cim sam krenuo da busim odma puce, pa sam veoma pazljivo radio i uspeo :)

i onda sam se bacio na finaliziranje, to je trajalo od 11 do 21h, bez prestanka... ^^

i to na kraju izgleda ovako

cekam jos zelenu neonku ili zelenu led traku, da diskretno osvetli komponente, i da mi se slaze uz logitech g105 tastaturu ciji dugmici svetle zeleno, a onda mi je ostalo da odradim gornju masku i da postavim power button sa signalnim lampicama, switch za neonku i kuler i usb/audio front panel...

Ovo vec izgleda jako ozbiljno, interesantno, malo zastrasujuce, i jos dosta te posla ceka. Samo nastavi, mozes ispolirati taj gril na prednjoj strani, poradi na finesama, posto su ti komponente plave ja bih isao na plavu ili crvnu neonku ako vec mozes da promenis boju tipki na tastaturi :), ali bi zelena naj vise cucnula uz ovu "evil look" ;)

jedino vece je sad tamnjenje pleksiglasa, cekam da ubacim osvetljenje i na osnovu njega kupim medium ili dark black foliju...gornja maska zahteva samo vreme, nije strasan posao...najstrasniji je frontalni panel jer me duzina kablova ogranicava mada i to cu resiti... :)

Slikano je skejtom xD [zte skate] a kad zavrsim sve komplet capicu devojci aparat i uslikacu sve detalje :)

...tek sad vidim u prvom postu sam napisao phenom 410 umesto phantom 410 xD vidi se da sam mnogo udisao isparenja brusenog metala :D

Poslednja izmena:
Ovo lepo izgleda i za nekog ko je vise pita modovao, a kamoli za nekog ko ovo prvi put radi, jako lepo. Mogao bi recimo da nadjes neke sarke, pa da na njih okacis ovu stranu pleksiglasa, sarke sa zadje strane da budu. takodje ja bih dodao neki vent i na hardove, oni su mi uvek veca briga od CPUa.

vidis, o hdd nisam razmisljao toliko ali izgleda da cu morati da recnem rupu za jos jedan kuler...praticu temp hdd pa cu videti sta mi je ciniti ;)

Sjajan mod! Sve pohvale, odlicno je ispalo. Naravno, da bi to bilo kompletno, po meni fali:

-sleeve kablova
-par kvalitetnijih ventova
-osvetljenje

I naravno, nadji bre neki normalan fotoaparat, ovaj mod stvarno zasluzuje da ga vidimo u pravom svetlu, u bukvalnom smislu :d

uf sleeve bi odradio ali je dosta zaguljen posto nikad nista slicno nisam radio, treba puno vremena i zivaca a ne znam ni gde da ga kupim...a jos ako je uzasno skup, ne bih da se upustam u tu avanturu trenutno ;) kad budu bolje finansije i kad naleti prilika, sto da ne :) cekam da stignu kod nas Arctic F12 TC posto se PWM rasprodali...ali i ovaj chieftec vrsi dobar posao bez buke...nije bas da sam uzeo neke znj od 200 din :p a osvetljenje ce prvo da upadne, bas sad idem u potragu za led trakama posto pc neonke nema ni online ni kod uvoznika...

Poslednja izmena:
Led trake imas na kupujemprodajem, dok sto se tice sliva, kupi onu platnenu traku i izmotaj kablove, veruj mi, mnogo bolje izgleda, nego ovako sa sarenim kablovima. Traku imas na buvljaku za 200-300din :)

ma znam da ima online, ali obici cu par lokalnih prodavnica, brze i jeftinije...platnenu traku? mislis kao crna izolir traka samo sto izgleda kao platnena? to sam video kod dede u selu, moram da skoknem danas kod njega :D kod njega sam i nasao ovaj metalni grill i dobio inspiraciju za celokupan mod posto sace ili rupicastu mrezu nisam nasao ni na jednom stovaristu, jedino sam nasao mrezicu za tuning branike za kola, ali 1500 din za 80x30cm a rupe su prevelike za moj ukus xD

Da da, kao izolir samo sto je platnena odozgo, nije plasticna, plus imas razne sirine trake A sto se tice metalne mreze. nisi jedini koji je trazi, svi imamo problem sa nalazenjem iste :) Javi ako naletis negde na neku solidnu :)

Samo napred! :):wave:

ovakav pozitivan feedback iskusnih hard core heavy duty modera puno znaci i daje inspirejsn za jos zesce stvari :D
hvala momci cheers

Jos dve ideje mi padoshe na pamet:

- na prednjoj strani iza ove maske, stavi led osvetljenje, mislim da ce bas fino da legne
- Ofarbaj kuler u crno, onim bumper sprejom, to je pun pogodak a ne kosta mnogo. :)

uf, mnogo ce to sljastece biti, ne zelim novogodisnju jelku, nego cisto par diodica unutra da osvetli unutrasnjost kad se zatamni plexi...

kuler je fabricki mat crn sto mi je i bio cilj i ne vidi se trenutno, videce se kad upadne unutra osvetljenje... ;)

Kad kazem led, mislim na diskretno sa 2-3 diode max :).

A za kuler, ti verovatno mislis na ventilator, a kuler ti je onaj ostatak, odnosno aluminijumski deo :) Njega sam ja farbao (hyper tx2) u belo i predobro je izgledalo, a nije menjao temperaturu. Na to sam ti sugerisao da njega ofarbas :)

aaa cpu hladnjak...pa ne bih bas, zato sto mi sad palo na pamet da prednju masku ofarbam onim metal sprejem i da mi drugar to ispolira, a mozda i prefarbam u neku drugu kolor kombinaciju pa da bude neki kontrast ili da se slaze uz prednju metal masku...tek sad krenula poplava ideja :D

Da i ja pohvalim ovaj rad, super ideju si imao, kuciste je jako malo ali je jako lepo, napravljeno da stoji na stolu :d

definitivno sam resio da ubacim i malo fiberglasa u projekat...tj da pokrije gornju i desnu stranicu, delimicno levu da bi izlio drzace za 2 ventilatora, ostatak leve stranice ostaje u zatamljenom plexiju i po ivicama prednje maske da bi ostao grill zbog hladjenja...onda cu grill ofarbati u crno, a celokupan fiberglas u belo a 2 venta sa strane u crno...ispod drzaca grila ce biti plave led diodice [efekat kao neonka iza monitora] i takodje ce biti po obodu leve stranice sa unutrasnje strane da osvetle komponente ispod zatamljenog plexija...unutrasnjost ce ostati crna...i bice par crnih detalja na gornjoj strani da razbije veliku belu povrsinu i udari malo smeka ... :D msm da sam dovoljno slikovito objasnio plan :D vec sam radio sa fiberglasom kutijice za zvucnike za vrata u kolima tako da mi nije nepoznata materija :D sad jedino preostaje da se obezbede finansije i pregura ispitni rok xD

u ovako neko fazonu kao alienware samo ostaje prednji gril, sa strane plexi sa 2 venta i jos par detaljcica ;)

cheers

Poslednja izmena:
Najs, aj samo polako pa da vidimo jos slika uskoro :)

Vidi prvo u Photoshopu kako izgleda crni grill, meni se cini da bi ga farbanje u crno ucinilo potpuno neupadljivim, pa i suvisnim. Ja ga ne bih dirao, a ti proveri pre nego sto bude kasno. Od cega je uopste ovaj grill?

vec sam photoshopirao, color shema nije finalna, imam jos neke opcije jos zanimljivije a ne mnogo skuplje sto se tice paint joba, no, neka to bude iznenadjenje jer zahteva daleko vise posla ;)

Stigle Fke, Thermal Control :D Redizajn prednjice, moracu da odradim novu plocu da drzi kulere, ova je bila ostecena jos pre rezanja i posluzila za prototip da vidim dal ce sve lepo da pasuje :)

Ubijas celu stvar tim telefonom :mad: :-devil-:

ma bitno je da se vidi, e sad kako se vidi... xD kad zavrsim sve, rastavicu u parcice, i idem kod sinde da uradimo fotosesn :D

odradio sam novu prednju stranu izjedna jer sam primetio da mogu da uglavim donji kuler pored grafe, i uspeo sam ali jedva, dodiruju se ali ne smetaju jedan drugom... :D takodje me kopkalo kako bi izgledao crni grill sa belim kulerima, i definitivno ce biti crni grill :D

Nazad
Vrh Dno