Šta je novo?

MoBo + CPU za igranje

Ljanmi

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7600
Matična ploča
Asus TUF B650M
RAM
2x16 EXPO
GPU
Phoenix RTX 3080
Storage
2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
Zvuk
Solo 6C
PSU
EVGA G3 1000W
Kućište
Lian Li Dan 3 Snow White
Monitor
LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
Miš & tastatura
DeathAdder V3 Pro Snow White
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi matcna ploca + CPU(trenutno imam 550BE) ali mi je ploca BzV. Koja bi bila Best Buy ploca + CPU za gaming recimo, stabilan rad i da ne pravi probleme :( . Pozeljan je USB 3.0 + ddr3.

Best buy bi bio Asrock 890gx extreme3 ;) Znam da mnogi ne vole asrock ali ova ploca je odlicna,mnogi ljudi su zadovoljni sa njom,to bi bio i moj licni izbor.Asrock je mnogo napredovao,ne prave vise jeftine ploce koje su krsh...

Yel to ova ploca Asus M4A89GTD PRO
MB AM3,AMD 890GX,FSB 5200MHz,4xDDR3,VGA ATI HD4290/512MB,2xPCIe x16,1xPATA,6xSATA,RAID,SB 7.1,GLAN,1 ? CEna je jednaka ovoj AMD-AM3 ASRock 890GX EXTREME3 AMD 890GX SB850, DDR3, Broj slotova 4, 1066,1333,800 MHz, AMD Radeon HD 4290, PCI 3, PCIe x16 3, PCIe x1 1, SATA 6, RAID polje 0,0+1,1,5, 1x 10/100/1000 Ethernet, eSATA 1, FireWire 1, USB 2.0 4, ATX , u stvari malo je skuplji ASRock :) ... A koji CPU bi mi bio OK? Da zadrzim 550BE ili da menjam?

Poslednja izmena:
Best buy bi bio Asrock 890gx extreme3 ;) Znam da mnogi ne vole asrock ali ova ploca je odlicna,mnogi ljudi su zadovoljni sa njom,to bi bio i moj licni izbor.Asrock je mnogo napredovao,ne prave vise jeftine ploce koje su krsh...

Moram da priznam da baš izgleda dobro

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=890gx extreme3

posebno po specifikacijama.

Asrock bi mogao da napravi dobar posao kada bi imao (kod nas) malo agresivniji nastup. Pomogle bi tu i radionice gde bi se videlo kako to konkretno radi (kao u bivšem BH). Ja konkretno se nikada nisam vezivao za marku, a Asrock pamtim kao lošu :D (vreme pre 8-10 god). Isto tako verujem da su se popravili. Baš me zanima odnos cena kvalitet. Da li neko može da kaže nešto o ovom modelu, ali iz iskustva.

Procesor ti je dobar za igranje ;) Za sad nemas potrebe za menjanje... Sto se tice poredjenja one 2 ploce,taj ASUS sto si ti naveo je bez usb3 i sata3 (nije toliko bitna stavka ali vec kad kupujes...),a ona sto je balthazar naveo ima ali je i jedno 20e skuplja.

Mislis na ovog Gigabyte-a Gigabyte GA-890XA-UD3, AMD 790X+SB850, sAM3, DDR3, 2x PCI-E, USB 3.0?

Citao sam malo clanak na Bench-u o plocama i procesorima za igranje. Zasto bih uzimao 890 chipset ako cu da koristim samo jednu graf kartu u sistemu? Cene su super za 870 chipset i ako sam u pravu koja bi mi ploca bila najbolji izbor(kvalitet. brzina, clock) MSI, Asus, Gigabyte...?

E hvala, savrseno mi odgovara predlog! ;) Sada mi jos treba savet za silent CPU cooler koji ce da hladi 550BE...

Sto manje to bolje, nesto sto cenovno prilici toj kofiguraciji...

Ako pod silent podrazumevas tih, a ne necujan, onda Big Typ od mene dobija preporuku. Ima manuelnu regulaciju obrtaja, dobro hladi, nije jako skup...

Mislis li bas na silent neko drugi ce ti dati preporuku.

EDIT: Izvinjavam se, na ovaj sam mislio

Poslednja izmena:
Mozes naci za 50e polovan corsair h50(vodeno) koje je malo,necujno i meni bas lepo izgleda,a i lepo hladi :)

Mislio sam da postavim nesto u fazonu Termalright 120 bez ventilatora :(

Pa mozda je dovoljno(u svakom slucaju lepo bi izgledalo :) ) ali to moras pitati nekog ko ima taj kuler pa da je probao bez ventova...

Mada mozes i staviti i neke tihe ventove tipa noctua ili scytche s-flex ;)

Poslednja izmena:
Na default clock-u mu sigurno nece trebati vent, mislim mogu da se provucem i bez venta, na to sam mislio...

True Black rev. C ili Ultra 120 Extreme rev. C ? Imam Antec Sceleton - taman ce onaj veliki vent da ga blago hladi i to mi je to ;)

Pa meni je lepsi true black :D A sto se tice hladjenja mislim da su tu negde... Proguglaj malo,a verovatno ima i na benchu nesto o tome...

Ako su tu negde onda definitivno true black zbog cene!!! Voleo bih da se jos neko javi ko je imao iskustva sa ovim modelima...

Pa tu su negde,koliko ja znam to je isti kuler samo je u narodu poznatiji kao true a ne ultra 120 extreme,a true black je crna varijanta :) A inace i on spada medju najbolje kulere na svetu tako da...

Evo malo sam guglao i razlika izmedju black i ne black je od jednog do nekih 3 stepena.

Poslednja izmena:
U ciju korist?

Sta li je bolje black ili z600?

Šta je bolje BMW ili Hyndai?

Vrh Dno