Šta je novo?

MOBO+CPU+RAM Upgrade

youngster

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2009
Poena
320
Elem, vec neko vreme planiram upgrade konfiguracije, ne zato sto mi je realno potrebno, vec cisto da se malo podmladi konfiguracija dok jos trenutnu mogu prodati za pristojnu cenu. Sluzila je vrhunski, evo vec 6 godina, ali vreme da se rastajemo. Racunar koristim za web development, povremeno odigram po koju partiju FIFA-e sa drugarom, i to je to.

Prodavao bih samo plocu, CPU i RAM, a zadrzao sve ostalo. Kapiram da oko 200e mogu dobiti za ovu kombinaciju.

Sto se upgrade-a tice, razmisljao sam o I5 6600K. Ono gde mi treba pomoc je odabir ploce i preporuku za neki RAM. Isao bih na DDR4 opciju.
U zavisnosti od toga koliko budem mogao da se ispruzim novcano, verovatno bih zamenio i graficku. Kapiram da je GTX 1050 TI ili GTX 1060 3G dobar izbor sa moje potrebe.
Ako finansije ne budu dozvoljavale, zadrzacu jos neko vreme ovu GTX 460.

Imam i par pitanja.

1. Jel Prolimatech Megashalem/Megashadow moze na 1151 socket, ili da gledam i trazim neki kuler?
2. Ima li potrebe da brinem o napajanju? Ne sto se tice power outputa, nego sto vec ulazi u 7 godinu zivota.

Generalno svaki savet i misljenje su dobrodosli, sa obzirom da sam malo izasao iz forme i nisam neko vreme pratio situaciju.

Hvala svima :)

1. Ako imas verziju koja moze na 1156 socket, onda moze I na 1151, bar tako pise na njihovom sajtu
2. Nema potrebe da brines o napajanju, to je vrhunsko napajanje bez obzira na godine.

Elem, ako vec uzimas 1151 socket, obavezno idi na DDR4 jer je DDR3 vec sada stvar proslosti. Za graficku izmedju te dve ja bih isao na RX470 4gb, ona je trenutno neki best buy u tom rangu.

Hvala. I mislio sam da idem na DDR4. Ima li neka preporuka za plocu, da je solidna, neki mid-high range?

Sto se tice GPU, ceo zivot imam mVidia karte, zato sam i gledao njihove, ali cu svakako pogledati i koju si naveo.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Osim ako za web development nije potrebna graficka, a sumnjam da jeste, ne bih isao dalje a ni ispod 1050ti jer jednostavno nista ispod nije vredno uzimanja.
Rx 470 kao neki futureproof mozd ali ako ne vidis sebe u nekim zahtevnijim igrama od fifa u nArednih par godina ne idi dalje od 1050ti.
Ram naravno ddr4 kao sto ste vec rekli, plocu bih neku z170 uz 6600k i memoriju mozes neku brzu od 2133 ako nije velika razlika u ceni izmedju 2133 i 2666 recimo.
Edit: ne mora 2666, dao sam kao primer, bilo koja brza memorija je ok ako se ne doplacuje previse za nju.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da, gledao sam danas i juce po internetu, procitao par recenzija, i lici da je trenutno neki best buy u tom segmentu.
Sad sam u potrazi za RAM memorijom. Potrosih danas dosta vremena u potrazi, i cene prilicno varijaju za razlicite proizvodjace i brzine/latencije. Nadjoh na primer jedan stick od 16GB Crucial 2400MHZ memorije za nekih 80e, kao i odredjene Kingston memorije 2133-2800 MHz za 120-150e. Ima li neko preporuku za konkretan RAM? Ili bar koje treba izbeci?

Takodje nailazim na razlicite informacije o tome da li je i koliko osetna razlika izmedju memorija razlicith brzina.

Svaka informacija dobrodosla.

Ovo su ti neka best buy napajanja do 100€:Antec HCG 520W;COOLER MASTER G550M,G650M;Seasonic S12-II 520W,620W;XFX TS 550W;Corsair RM550x,RM 650x;EVGA SuperNOVA G2;Seasonic G-550

Neka niza klasa moze thermaltake sps 530 , evga 500w power supply, antec vp500pc.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Lose sam postavii pitanje mada svakako info nije na odmet. Mislio sam u smislu - "ima li potrebe da brinem o napajanju? Ne sto se tice power outputa, nego sto vec ulazi u 7 godinu zivota"

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno