Šta je novo?

Mobilni telefon do 700e

svlada

Slavan
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poena
320
Planiram da kupim novi mobilni telefon i zamenim dotrajali Galaxy S2. Da li neko ima neku preporuku?

Budzet je do 700e max.

Nekako su mi u uzi izbor usli:

Iphone 6 64gb - 700e
Galaxy S6 32gb - 700e

LG G3 32gb - 380e
HTC M8/9

Procitao sam veliki broj recenzija i tema na forumu, ali sto vise citam to se sve vise udaljavam od odluke.

Ma naravno da nije.. Nisam mislio na tvoj post nego ovaj za 500e.. [emoji4] Nikada ne bih dao 700e za telefon jer mi nijedan telefon ne vredi toliko. Možda oni sa dijamantima...lol...Pogotovo kada znam da će za par meseci vredeti dosta manje. Sačekaš da prođe početno ludilo i onda kupiš...

Poslednja izmena:
Zanimljivo, i ja tu vucem granicu :) 500e je i vise nego dovoljno za top telefon, poceli su da preteruju sa cenama (iP6,S6 i ekipa). Za 350-400 je najbolji izbor (1+, Meizu,G3 eventualno,M8,S5, L1520)

Ma nisu samo oni. Baci pogled na novi Huawei p8, koju su cenu Kinezi nabacili. Izgleda da pali Apple logika sa dranjem kože pa svi hoće da je primene. Da ne filozofiram mnogo... :)

Kad nekog pitas sto je kupio Apple, on odgovori jer oni stvarno brinu za svoje korisnike i ostale glupostoi naprica. Pa njih izrada jednog telefona kosta manje od 200e, a posle taj isti uredjaj prodaju za 600e. Deru svoje korisnike naplacuju im 300%. Da nepricamo o tome sto im je 32gb u odnosu na 16gb kostalo 100e vise. Istim putem je krenuo i Samsung. Dve kompanije kakve samo mazohista moze da voli, ali dobro ima nas raznih

A dobro,tako kupuju prestiz,priustis nesto sto mnogi ne mogu,i to te "izdvaja" u nekom elitistickom smislu. U sustini,ego i confidence boost. Mada ima i tehmo nerdova koji vole tehmologiju,ali par procenata plafon.

Resio sam da kupim LG G3 + neki power bank ili rezervnu bateriju. Mozda se predomislim do ujutru ali mislim da je to to :)

Isprobao sam vecinu telefona u medjuvremenu, i svaki ima svoje mane i prednosti.

S6 - Definitivno najbolji android telefon. Losa autonomija baterije i sendvic staklo su me na kraju odbili. Telefon mi cesto ispada tako da mislim da bi jako brzo zavrsio karijeru kod mene :)

M8 - Telefon je zaista odlican ali ne mogu da predjem preko kamere od 4 megapixela (cak i IP6 ima 8 mp :D).

Hvala svima na savetima i preporukama!

Note: Ako neko ima pouzdanog prodavca na KP, please posaljite mi PM.

iOS je ipak najbolji i što se tiče dizajna i stabilnosti. Iako su iOS 7 i 8 doneli puno novih featuresa pa su izgubili na stabilnosti opet je mnogo bolji od Androida po tom pitanju, a posebno što će u iOS9 staviti akcenat na optimizaciju i stabilnost tj. peglanje umesto na nove featurese kao u zadnje dve verzije. Znači nevezano za cenu i sve iPhone je naj user friendly u tom smislu da te ne boli glava od bagova, lagova, smorova, lepo izgleda, a sa jailbreakom imaš sve što poželiš ako te muči Eplova politika.
Na kraju ne mora ni ip6 da se kupi, može 5S koji je meni i lepši od 6-ice, a jeftiniji je.

Resio sam da kupim LG G3 + neki power bank ili rezervnu bateriju. Mozda se predomislim do ujutru ali mislim da je to to

Znaci phablet, to je ok. Samo dobro razmisli, Note 4 i OPO su bolji od G3, posebno Note 4 koji godinama neces morati da menjas i ima prakticno najbolji hw koji je dostupan u android svetu a mozes i za njega da dokupis bateriju ili pack. Jeste skuplji Note 4 ali ne bez razloga. I opet ti ostane para za neku drugu kupovinu ili sta god, sve je bolje nego dati 700e za modni detalj od telefona koji ce za nekoliko meseci kostati daleko manje.

Poslednja izmena:
Vise zraci prosecno pecivo iz fensi pekare.

Znaci phablet, to je ok. Samo dobro razmisli, Note 4 i OPO su bolji od G3, posebno Note 4 koji godinama neces morati da menjas i ima prakticno najbolji hw koji je dostupan u android svetu a mozes i za njega da dokupis bateriju ili pack. Jeste skuplji Note 4 ali ne bez razloga. I opet ti ostane para za neku drugu kupovinu ili sta god, sve je bolje nego dati 700e za modni detalj od telefona koji ce za nekoliko meseci kostati daleko manje.

Ti si stvarno covek sa najvise entuzijazma ovde :D

Slazem se u svemu sto si rekao. Note 4 je zaista preglomazan za moje potrebe. OPO nikada nisam razmatrao.

LG G3 ima svojih problema, slazem se, neki od njih su barem sudeci po benchmarkovcima: pregrevanje, slaba baterija, neprilagodjena rezolucija ekrana u odnosu na procesor... itd.

Ako ti je SAR jedini razlog da ne kupis neki telefon danas, onda LOL :D

Ne znam gde sam napisao da je SAR jedini razlog da ne kupim neki telefon :) Da li je kao kifla ili ne, ne zelim da ulazim u to. Cinjenica je da postoji neki threshold za sar rate, koji nije eto tek tako neko definisao zato sto mu je bilo dosadno.

Važi evo saću a ti mi za to vreme samo pošalji adresu Milana Tarota da i njega pitam za mišljenje :)

Sta god da si hteo da kazes ovime, totalni off-topic :)

Ne znam gde si čačkao note. Jeste glomazan pogotovo ako ima onu glupost zakačenu protiv krađe.. Navikneš se za pola sata. I ja sam bio strašno skeptičan ali mala ti je razlika u veličini između lg G3 i note 4... Čak su i iste težine. Lično sam bio protiv "fableta" ali ortak ima note 3, čačkao ga malo i došao do zaključka da mi je ok ta veličina. Sada kada uzmem 4.7 telefon kao da sam uzeo igračku... A iako ne možeš da se navikneš prodaš ga za 2,3 meseca lagano a izgubiš možda 20/30e...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno