Šta je novo?

Mobilni telefon Mobilni telefon do 650e preko KP-a ?

Koji mobilni telefon kupiti

Milos88

Cenjen
Učlanjen(a)
15.11.2010
Poena
180
Zdravo svima. Mesecima gledam oglase preko Kp-a ,uglavnom Subotica sa preko 1000 pozitivnih. Vagao sam izmedju S21 Fe i ONE plus 9 pro 12RAM 256GB ..treba mi dobar telefon i dobra kamera (ne nuzno i najbolja posto nezelim da placam 1300 eura za zoom i ostale prednosti najboljih kamera viseg ranga). Prva dilema koji telefon uzeti ? Ima li preporuka? Druga ,muči me to što je na KPu toliko pozitivnih ocena ,nijedna negativna a tipa telefoni se prodaju kao EU verzije nove fabrički upakovane zavedeni pod "kao novo" , ne "novo nekorišćeno"..Prodavci kažu da se garancija od godinu dana koju daju vezuje za IMEI telefona,i da telefoni nisu otvarani,probani..pa sam se bacio u razmišljanje ,da li je to stvarno telefon koji ima validan IMEI uređaja kao sa kutije ili je nesto da kazem prepakovano("EU neotpakovan"). Danas se ne zna.sva iskustva i preporuke su dobrodošla :)

Ako si paranoican i imaces probleme sa time idi kod operatera ili radnju. Na kp se pravi da garancija ne postoji sem apple jedne godine ostale ako nestane prodavac nemas garanciju.

za te pare se ne treba ciganiraty sa oglasima bez garancije.
da si rekao 120e, pa i ajde.

sportski pozdrav

Nov android za te pare... Nijedan, bar sto se mene tice. SD888 i 8gen1 su za preskociti... Bolje je kupiti nesto sa SD865 ili 778G za oko 300e i cekati sledecu godinu sa ostatkom novca. Ali to je samo moje misljenje, nemamo svi iste kriterijume u odlucivanju. 🙂
Od polovnih S21U, sto je vec predlozeno... Mada licno ne bih kupovao toliko skup telefon da je polovan, ali ako se vec odlucis za to, obavezno u garanciji sa fiskalnim.

Samsung S21 FE ima sve, čak i zoom kameru. I ne budi toliko paranoičan. 1000+ ocena na kp su ipak neki dokaz da prodavac nije prevarant. Oni uzimaju stvari u mađarskoj. Ako je fon tamo 600eu tebi prodaje za 650. Zarada mu je tih 50 plus povrćaj pdv-a koji je 20tak posto. Znači oko 180eu (130eu pdv + 50). A ti dobijaš uređaj po relativno normalnoj ceni. Garancija bi trebala da je validna jer i oni kupuju u njihovim prodavnicama/marketima/lacima trgovina i dobijaju istu sa sve računom. Meni su čak slali sa računom iz Mađarske gde mi je rečeno da u slučaju reklamacije šaljem i njega uz uređaj. E sad, jedino što može da te zezne da ga mrzi da ti reklamira uređaj. Meni se to do sada nije desilo. Reklamirao 2 tv-a i grafičku karticu.

Xiaomi 12X

Mislim da ti je oneplus 10t najbolji izbor. Zbog novog cpu koji se ne greje i manje trosi.

Ako si paranoican i imaces probleme sa time idi kod operatera ili radnju. Na kp se pravi da garancija ne postoji sem apple jedne godine ostale ako nestane prodavac nemas garanciju.
Zdravo druze, ma nije paranoja..ima toga svugde mislim i kod operatera mozes da naletis na svasta kao i po radnjama. Nego pitam za misljenja i iskustva,kapiram da niko nemoye da mi kaze bas zapravo sta da ocekujem :)
S21 Ultra polovan najbolja kupovina za te pare. Imaš kao nov sa računom da nađeš
Veruj mi trazio sam i razmisljao o tome..El je bese to Exynos ?

sportski pozdrav
Nije ciganisanje,vec u radnji preko 100 000 rsd recimo one plus 9 pro ..meni je to vece ciganisanje i bezobrazluk nego ajde... Cenim misljenje druze hvala ! svugde su pale cene ali su ovi najpametniji :D
iPhone naravno. :p
Jabuke samo organske ,nista prskano :ROFLMAO: salim se.. nisam fan iOSa

Samsung S21 FE ima sve, čak i zoom kameru. I ne budi toliko paranoičan. 1000+ ocena na kp su ipak neki dokaz da prodavac nije prevarant. Oni uzimaju stvari u mađarskoj. Ako je fon tamo 600eu tebi prodaje za 650. Zarada mu je tih 50 plus povrćaj pdv-a koji je 20tak posto. Znači oko 180eu (130eu pdv + 50). A ti dobijaš uređaj po relativno normalnoj ceni. Garancija bi trebala da je validna jer i oni kupuju u njihovim prodavnicama/marketima/lacima trgovina i dobijaju istu sa sve računom. Meni su čak slali sa računom iz Mađarske gde mi je rečeno da u slučaju reklamacije šaljem i njega uz uređaj. E sad, jedino što može da te zezne da ga mrzi da ti reklamira uređaj. Meni se to do sada nije desilo. Reklamirao 2 tv-a i grafičku karticu.
Gledao i taj model, onaj bazicni od 6GB a od 8GB mislim da ima Exynos a ne snapdragon. Ma ja cenim to,naravno da i oni trebaju zaraditi ,to postujem. Konkretno paranoja se pojavila jer lik izbegava kp dopisivanja a hoce da se javi na fon,ovako je jako fin lik ,pojasni ,objasnjava,na dan sigurno proda po jedan dva telefona..znaci raste ocena iz dana u dan..pa sam se jednostavno zapitao pre nego sto sam se zaleteo da kupim(dopisivanje je osnovna preporuka da prodaja prodje glatko i ostane zabelezena). Inace kaze da garanciju daje tako sto upise ime kupca i IMEI broj telefona i ako se nesto desi on menja na osnovu toga,pa mi je to malo izazvalo ono.. nije pominjao Madjarsku garanciju ..Kaze Eu verzije fabricko pakovanje..ne otvarane kutije. Ima ovih sto otvaraju "samo da probaju" verovatno nije od tih. Cene su mu jako dobre cak sta vise i povoljnije od ostalih iz Novog sada,Subotice. One plus 9 pro je na primer 640 eura..S21Fe cini mi se 500 eura
Mislim da ti je oneplus 10t najbolji izbor. Zbog novog cpu koji se ne greje i manje trosi.
Znam da su "T" verzije uvek bile dobar balans između pro i bazičnog modela. Buraz moj baš ima 8T. Ali nisam vidjao da se (osim na Indijskom tržištu) pojavio ovde.

Poslednja izmena:
ja prodado 9pro 12/256 pre neki dan, sa whitestone dome staklom i spigen futrolom... da sam znao da ti sacuvam... prodao sam i 8pro i 9pro, pa neka se neko drugi zlopati sa pokvarenim ekranima, ja sam sa oneplusom zavrsio...

ma kakvo pregrevanje, telefon radi kao zmaj. kamera izuzetna, uw bolja 500 puta nego na samsungu u klasi. ekran izuzetan, samo MALI! i ne reaguje na dodir na ivicama. to je sw problem jer u lineage os-u radi.... ali necu da se zezam sa njima vise ako telefonu ne radi ekran out of the box sa stock romom...

sportski pozdrav
Zamišljam scenu gde bi uzeo s21fe like telefon nov sa dve godine garancije za iste pare za koliko mogu da dobijem s21 ultra u dobrom stanju sa godinu dana garancije (npr) i evo, stvarno mi ne pada na pamet ista. Naravno, razumem i ljude koji preferiraju novo

ma kakvo pregrevanje, telefon radi kao zmaj. kamera izuzetna, uw bolja 500 puta nego na samsungu u klasi. ekran izuzetan, samo MALI! i ne reaguje na dodir na ivicama. to je sw problem jer u lineage os-u radi.... ali necu da se zezam sa njima vise ako telefonu ne radi ekran out of the box sa stock romom...
Neverovatno koliko ima različitih priča, od onih telefon izbacuje notif za pregrevanje ako snimaš 4k duže od par min.. Pa do bagova razniraznih.. Čini mi se da sam negde naišao i na tvoj problem samo što su opisali senzor otisaka prsta i ivice kao problematičnea neko tvrdi da je to nepostojece i da radi sve.. Ti si ga koristio za igre ili? Android 11..12?

ja sam snimao 8k, i 4k 120fps i sve zivo i nikad nisam dobio obavestenje o pregrevanju. ekran ne reaguje po ivicama ali to je namerno, da moroni koji je umeju da koriste telefon ne bi imali slucajnu aktivaciju ekrana.

igre na mobilnom, pogotovu na ovako malom ekranu su mucenje. ali ako bas insistiras da se mucis, probao sam grid, radi sa max grafikom u 120fps ne oseca. kupi steam deck, kakve bre igre na telefonu

ja sam snimao 8k, i 4k 120fps i sve zivo i nikad nisam dobio obavestenje o pregrevanju. ekran ne reaguje po ivicama ali to je namerno, da moroni koji je umeju da koriste telefon ne bi imali slucajnu aktivaciju ekrana.

igre na mobilnom, pogotovu na ovako malom ekranu su mucenje. ali ako bas insistiras da se mucis, probao sam grid, radi sa max grafikom u 120fps ne oseca. kupi steam deck, kakve bre igre na telefonu
Ne ne, pitao sam tebe za sta si koristio. Nisam gejmer, treba mi samo dobar telefon i kamera. Koristio bi ga i za posao i privatno.. All in one.. I nisam neko ko menja telefone cesto.. Na 4 godine da..

4 godine je odlican period, ako uvek uzmes dobar telefon, 4 godine je taman.

ja telefon koristim za forum, youtube i whatsapp. root-ujem, pobrisem sve ostalo. viber recimo ne instaliram jer je tres, kad mi neko kaze da instaliram ja kazem ne podrzava mi telefon, ili ne razumem se ja u te telefone, nesto nece izlazi mi neka greska

za moje potrebe ni jedan od novih telefona ne vrsi poso, najvise zato sto na njima ne radi internet. ko moze da trpi wap neka trpi, ja to ne mogu. uzeo sam 10" tablet da mogu da otvaram internet, tako cu da premostim dok mi ne stigne fold

4 godine je odlican period, ako uvek uzmes dobar telefon, 4 godine je taman.

ja telefon koristim za forum, youtube i whatsapp. root-ujem, pobrisem sve ostalo. viber recimo ne instaliram jer je tres, kad mi neko kaze da instaliram ja kazem ne podrzava mi telefon, ili ne razumem se ja u te telefone, nesto nece izlazi mi neka greska

za moje potrebe ni jedan od novih telefona ne vrsi poso, najvise zato sto na njima ne radi internet. ko moze da trpi wap neka trpi, ja to ne mogu. uzeo sam 10" tablet da mogu da otvaram internet, tako cu da premostim dok mi ne stigne fold
U kom smislu ne radi internet?

A da kapiram.. To jeste, stvar je šta ko preferira. Ja cenim kad ljudi znaju šta žele, ali većina to ne gotivi. Ja pored svega volim dobru fotografiju, ali tanka je linija posebno jer sad prodaju telefone sa ogromnom razlikom u ceni a na primeru kamere vagaju softwerska bazdarenja ne i neka odredjena razlika u kvalitetu proizvidjaca kamere..kapiram ja ko su lideri na trzistu i sve ali svi ostali pokusavaju da dostignu cenu od preko 1000eura ali ne i da pruze neophodno za taj novac...a sumanuto je meni davati toliko za fon

Poslednja izmena:
sve si u pravu. rekli su ti ljudi, mozes dobro da prodjes sa kupovinom na kp. telefonu u principu nista ne moze da bude ako se pazi i nije defektan day 1... razmotri i nove telefone od operatera koje ljudi uzimaju kad obnavljaju ugovor, a ne trebaju im, to moze da bude dobra prica...

interesantno kako se iskustva razlikuju....nov 900 neraspakovan 512gb? ili nov otvoren samo proban koristila ga zena 2 meseca 256gb?!

Poslednja izmena:
Ne znam koliko GB, ali nov je nov, zna se šta je nov nekorišćen sa računom, a šta polovan kao nov.

Kao i sve, mora da se lovi koji dan, ne izlaze tek tako povoljni oglasi

razlika izmedju 256 i 512 je oko stotinak evra minimum... ja mesecima lovim i nisam nasao nov neotvoren sa racunom i garancijom za 900. 256 logicno - nisam gledao. anyway, nemam ni ja vremena da bas svaki dan gledam oglase, kad god sam gledao nisam nasao :) mozda losa sreca :) ali zato novih koji su "probani" kolko oces. stanje 9/10 puknuta zadnja strana ne smeta u radu

Vrh Dno