Šta je novo?

Mobilni sa 2 kartice

Sava_ks

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2002
Poena
604
Treba mi telefon sa 2 karitce koje bi radile istovremeno (i 063 i 064). Naime firma mi uzima 064 post paid karticu, a moju dosadasnju 063 bih i dalje zadrzao neko vreme jer je koristim vec 4 godine. Hteo bih obe da koristim ali ne na dva telefona. Forwarding je skupa opcija. Ima li neko neku drugu ideju?

Koji telefon (koji model) bi to mogao da uradi???

Hvala

U kruševcu postoji lik koji može da ti ubaci do 8 različitih brojeva telefona na jednu karticu.

BeastMaster je napisao(la):
U kruševcu postoji lik koji može da ti ubaci do 8 različitih brojeva telefona na jednu karticu.

to mozes i sam da radis
evo ti kratko upustvo

Da bi ste klonirali GSM karticu (ili sebi napravili DUAL, ili bolje receno karticu koja podrzava 8 razlicith brojeva razlicith GSM provajdera) potrebno je sledece:

- Programator SIM kartica (kosta od 50 Eura - 100 Eura). Ja licno koristim MultiPro.
- Silver SIM kartica (cijena je oko 10 Eura)
- Racunar
- pristup internetu
Programator SIM kartice kao i silver kartica se mogu kupiti u skoro svakoj prodavnici koja se bavi prodajom satelitske opreme.

Za kloniranje kartice potrebna su 2 parametra:
- IMSI
- Ki

Da bi smo "izvukli" ova 2 parametra iz SIM kartice, potreban nam je softver po imenu Cardinal68 ( a moze da posluzi i IMSI viewer i KiExtractor). Postoji dosta sajtova gdje se ovaj softver moze naci.

Kada povezemo SIM programator sa racunarom, ubacimo SIM karticu u njega, sacekamo par sati da dobijemo Ki (softver radi brute force za pronalazenje Ki-a). IMSI se dobija za par sekundi.

Sada je potrebno da ova 2 parametra ubaciti u silver karticu. Postoji nekoliko nacina da se to odradi, ali ja cu ovdje objasniti najjednostavniji:

1. Otidjte na www.simemu.com
2. Downloadujte fajl (najnovija verzija je 5.00, ali i verzija 4.10 radi bez problema)
3. Koristeci upustva sa ovog sajta (koja su vise nego odlicna) ubaci downloadovani fajl u silver card

Ukoliko je uradjeno sve kako treba, na silver SIM kartici treba da se pojavi menu SIM-EMU
Ulaskom u ovaj meni dobijate mogucnost da konfigurisete svaku od 8 pozicija pojedinacno. Primjer: opcijom Select position birate poziciju telefona u SIM kartici (recimo broj 2). Opcijom Configure dobijate mogucnost da uneste IMSI i KI za svaku od pozicija. Vrlo je jednostavno.
Prebacivanje sa broja na broj se moze vrsiti kroz ovaj menu, ili ukucavanjem PIN code-a (PIN 1111 je da se aktivira pozcija telefona broj 1, PIN 2222 je za poziciju 2 i tako redom). PUK je 123456. U svakom slucaju, sve ove informacije se nalaze na gorespomenutom sajtu.
Ja sam sebi stavio ProMonte postpejd, pripejd, Monet postpejd, Monet pripejd kao i jednu inostranu karticu. Ovo sve mi se nalazi na jednoj SIM kartici. Imenik je zajednicki za sve telefone u SIM-u.
Vodite racuna kada budete rezali silver SIM karticu da dimenzije odgovaraju standardnoj SIM kartici za GSM telefone (silver nema mogucnosti da se odlomi cip, mora se izrezati)
Ukoliko nijeste u mogucnosti da nabavite silver card, moze posluziti i Gold card, ali ce kartica da podrzava "samo 4 broja telefona.

Ukoliko bude problema, javite se.

Zakljucak: potreban je fizicki pristup SIM kartici (i to na nekoliko sati) da bi se kartica mogla klonirati. Prema tome, vodite racuna da vasa SIM kartica ne zavrsi u pogresne ruke.

P.S. Pojavila se Green SIM card koja podrzava do 15 brojeva.

Pretpostavljam da je gold kartica ova najrasprostranjenija što je svi imamo :), meni i dva broja dosta, nego znaš li nekoga ovde u BG da radi nešto slično i kako se konkretno(šta se dešava sa pozivima, imenicima) telefon ponaša sa tim karticama?

Bane® je napisao(la):
Pretpostavljam da je gold kartica ova najrasprostranjenija što je svi imamo :), meni i dva broja dosta, nego znaš li nekoga ovde u BG da radi nešto slično i kako se konkretno(šta se dešava sa pozivima, imenicima) telefon ponaša sa tim karticama?

Jedina razlika u odnosu na telefon sa dodatkom za dve kartice je sto ovde softwarski menjas koju ces da koristis, kucajuci pin ili birajuci u meniju koji se pojavljuje na pocetku, dok se sa dodatkom za dve kartice telefon mora iskljuciti i hardwerski promeniti koja se koristi.

Prednost je u tome i jos sto imenik ostaje isti za obe kartice. A pozivi dolaze na trenutno aktiviran broj. To bi bilo dobro da postoji telefon sa dva rf risivera pa bi onda obe kartice bile aktivne, ali da takav telefon i postoji (mozda i postoji ja ne znam) sigurno bi u sebi imao i hardwersko mesto za dve kartice.

pozdrav

Radi li iko taj kloning u NS? I dali kada mi prekopira karticu na na tu kopiju i na njoj ostane jos mesta jel moze on kasnije,znaci ne odmah posle kopiranja prve kartice, da na nju iskopira drugu?

Radi u NS MobilShop (021/337-515) trazis Stojana,... i sve to sto pitas moze,...

Samo mi kazi ako ti nije frka nesto o tom liku kod mene u KS da bih ga ja lakse nasao (Ks nije mali grad)....
Znaci ne postoji , za sada, neki nacin da na jedan tel dolaze pozivi upuceni na jedan ili drugi broj bez prebacivanja, vec automatski ?
Tj, mislim na to da ne mora nista da se prebacuje, da ima oba broja aktivna u istom trenutku....

HVala na opsirnom objasnjenjy

.... i tako ja lepo odem da kloniram svoju 063 i 064 karticu na jednu 'gold', i ove dve zavalim na oglasima, i cepaj Misko, besplatni krediti (jos ako su na racun, milina bozija, doduse, malo je teze zbog adrese, ali i to moze nekako da se sredi). Sta cemo sad??

Sava_ks je napisao(la):
Samo mi kazi ako ti nije frka nesto o tom liku kod mene u KS da bih ga ja lakse nasao (Ks nije mali grad)....
Znaci ne postoji , za sada, neki nacin da na jedan tel dolaze pozivi upuceni na jedan ili drugi broj bez prebacivanja, vec automatski ?
Tj, mislim na to da ne mora nista da se prebacuje, da ima oba broja aktivna u istom trenutku....

HVala na opsirnom objasnjenjy
Poslao sam ti PM.

stormbringer_bg je napisao(la):
.... i tako ja lepo odem da kloniram svoju 063 i 064 karticu na jednu 'gold', i ove dve zavalim na oglasima, i cepaj Misko, besplatni krediti (jos ako su na racun, milina bozija, doduse, malo je teze zbog adrese, ali i to moze nekako da se sredi). Sta cemo sad??
e onda će mo na picu i pivo (D) ajd smanji doživljaje, to je za ličnu upotrebu :wave;

Ma ne pricam ja o tebi. Evo recimo okrenes oglas, prodaje neko polovnu karticu, kupis je, a ona je bila podvrgnuta 'gold' kloniranju :D To je vrlo lak nacin za zloupotrebu.

Naravno - pod uslovom da te provajder ne iskljuci kada vidi da sa dve kartice pristupas mrezi :)

Vrh Dno