Šta je novo?

Mobilni kao web kamera i mikrofon

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Imam Sony Ericsson K750i. Mobilni poseduje solidnu kameru (2 MP) i mikrofon koji je prilicno dobar. Takodje, mobilni povezujem sa kompjuterom preko USB kabla.

Mene zanima sledece: da li pomocu nekog programa mogu da iskoristim moj mobilni kao web kameru i/ili mikrofon? Znaci, da prikljucim USB kablom na kompjuter i da to sve radi.

Hvala unapred!

Hardverski, sve je ok, ali.... probaj da li npr. windows movie maker vidi tvoj priključeni telefon kao izvor videa (i zvuka) pa ćeš znati da li su drajveri kompatibilni sa windows standardom. Sony-eve kamere sa usb priključcima (dv, minidv i osmice) to mogu - zahvaljujući drajverima koji to omogućavaju, dok, kod mobilnjaka, imam osećaj da se puno trude da softver sony-a nikako ne odgovara nokiji i ostalima i obratno, ne samo u ovim opcijama.

Za symbiane postoji takav program, radi i preko kabla i bluetootha (dosta komfornije). Nisam cuo da je neko uspeo tako nesto na "obicnom" telefonu...

Warelex Mobiola WebCam. Nisag da probao ali znam da postoji. Moracu da ga iskopam i probam kad budem imao vremena. Ovo je naravno za SYMBIAN ne za SE!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno