Šta je novo?

Mobilni kao modem za internet

jolly

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
304
Moze li me neko ko ima iskustva posavetovati koji mobilni da kupim (cene od 100-120 evra) koji bih mogao da koristim kao modem za lap-top.
Nije mi bitna vrsta konekcije sa racunarom USB, IC ili bluetooth, bitno mi je da stvarno radi posto trenutno imam Motorolu V980 na kojoj sam sve pokusao i nisam uspeo da je podesim prema setovanjima sa Telekomovog sajta.

Unapred zahvalan

Možeš i sa njom, bez problema ... man' se Telekoma, jel' imaš drajvere za nju?

Imam Motoroline drajvere koje sam dobio uz njega. Problem je sto je skinut sa Vodafona, pa su mu ogranicene neke funkcije. Odlucio sam da ga se resim, pa zato i trazim savet dali je bolje uzeti neku Nokiju ili sta bi mi predlozili?

Ja sam svojevremeno, dok je gprs bio free, koristio Sony Ericcson T610 + bluetooth nekih godinu i nesto dana, malo je bio smor dok podesis, ali kada to jednom uradis, radio je bez greske... ne znam ni sam koliko sam GB imao transfer, ail je radio odlicno.

Evo ja sam sinoc probao sa E50 i radi jako lepo. Preuzeo je podesavanja sa mreze na moj zahtev i sa tri klika misa u Nokia PC Suite radi bez problema. E sad, nesto me je zezala obrnuta varijanta da na mobuvucem net sa kompa ali to je neka druga prica ;)

Evo ja sam sinoc probao sa E50 i radi jako lepo. Preuzeo je podesavanja sa mreze na moj zahtev i sa tri klika misa u Nokia PC Suite radi bez problema. E sad, nesto me je zezala obrnuta varijanta da na mobuvucem net sa kompa ali to je neka druga prica ;)

Kako si ga spojio, preko USB-a ili bluetooth-a

A jesi probao možda da pogledaš podešavanja na http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=90 pa samo promeni user i pass i init string (onaj deo gde je APN). Meni deluje prilično detaljno objašnjeno ...

Jel' ti se telefon odaziva na query? Ako ti se odaziva, onda možeš da radiš sa njime sigurno šta god hoćeš, ako ne - pozabavi se malo drajverima. Kako god, uvek je dobro bataliti kantu od telefona i pazariti NOKIA aparat! :)

Nisam probao a nemam ni nameru. Fon mi nema opciju IP pass through pa zato ne mogu da u Nokia Network Brigde-u nadjem konekciju. Nisam znao odmah da to na E50 nece raditi. A fon kao modem mi ne treba ni najmanje, lepo je znati da radi kako treba, zato sam i probao.
A to na Telenoru je jako zakomplikovano s obzirom da sam bukvalno sa 15 sekundi zavrsio sve u Nokia PC Suitu

Ja sam koristio Nokiju 3650, extra je radio na 33,6 preko IC-a na mts-u. Ako ti treba samo kao modem, ostace ti dosta kusura od 120€

Ne odgovoriste coveku na pitanje :D
Sinoc sam bas radio sa motorolom L6. Ako ne gresim, procedura sa V980 bi trebala da bude ista.
Nadji ovaj program Motorola.PhoneTools.v4.3.6c - (nastavak nebitan :d ), ako hoces poslacu ti malo dopunjenu verziju, ili bar link za skidanje ;), instaliraj ga i preko njega ces vrlo lako izaci na net :D.
Ako treba jos nekom, nek se javi.
Zamalo da zaboravim, konektujes ga na USB, V980 ga ima. Mozes koristiti bilo koji kabl, od MP3 plejera, fotoaparata...

Poslednja izmena:
Ja sam koristio Nokiju 3650, extra je radio na 33,6 preko IC-a na mts-u. Ako ti treba samo kao modem, ostace ti dosta kusura od 120€

Uzeo sam danas Nokiu 6070 na probu.
Preko USB kabla DKU-2 i DKU-5 nece da se spoji na Nokia PC Suite, ali ga preko IC vidi kao modem.
Trazi mi da unesem Username sto predpostavljam da je MTS i pasword sto je sigurno 064, e problem mi je access point, posto moram sve manuelno da podesim jer MTS-a nema (cudim li se sto) u spisku automatskih podesavanja u Nokia PC suite.

Please HELP za access point

OK probacu sutra sa njim posto IR izbacuje gresku u One Tuch flow control. U access pointu sam naveo gprswap, nadam se da to nije greska
Joj, davno je bilo, ima tome vise od 2 godine, ali sam siguran da treba gprsinternet umesto gprswap, ima i nesto u extra settings za modem, sila neka od brojeva i slova, ali ne znam sta jer nemam vise ni taj tel ni lap.

Poslednja izmena:
HVALA, hvala svima na pomoci, batalio sam Nokia PC suite i podesio sam rucno internet preko Network connections, sa telekomovog sajta sam uyeo podesavanja (onaj jedan red sto je upotrebljiv) +CGDCONT=,,"gprswap" i konekcija je proradila, protok je neverovatnih 115,2 Kbit/sec. verovali ili ne.

pozdrav svima pomogao mi je svaki savet po malo!

Zaboravio sam da kazem da su taj protok i konekcija ostvareni prekko IC porta.

Poslednja izmena od urednika:
ovaj, grdno se varas sinko, probaj da nesto dl pa javi koja je brzina, ne moze to toliko preko gprs-a

nebih bas veliki download probao zbog cene od 6 dinara za 100 kbajta ali probao sam i da razgovaram preko MSN i Skype sto radi u realnom vremenu za razliku pd dial up-a a i po brzini otvaranja web strana se razlikuje od dial up-a mozda su (onako laicka procena) pustanjem 3g mreze u rad omogucili i EDGE protok podataka koji ovaj telefon podrzava - EDGE Klasa 6, 177.6 kbps. Samo pretpostavka.

Ja sam onda (pre 2 god) dosta koristio net i dl, bilo je malo bolje od duplo sporije od full modem konekcije, a isto je prijavljivao 115kbps, nema veze bitno je da radi.

Miki, EDGE i 3G nemaju veze jedno sa drugim ... al' nema veze ...

115,2 je brzina kojom aparat i računar komuniciraju, ne brzina kojom aparat komunicira sa mrežom. However, ako imaš slovo E na ekranu kada se povezuješ, onda je definitivno EDGE, ako ne ... žao mi je ...

Net sa nokie

Malo sam bacio pogled na tekst iznad a ja mislim da imam drugi problem. Uzeo sam Nokiu 6280,prikljucen na 3G sve radi Ok, ali kad se preko Nokia Suita prikacim preko PC -ja na net konencija se kao uspostavi ,prijavi mi nekih 480k kao ali sve stoji. Da li mi treba neki Net Browser da bi to radilo ili sta?

Malo sam bacio pogled na tekst iznad a ja mislim da imam drugi problem. Uzeo sam Nokiu 6280,prikljucen na 3G sve radi Ok, ali kad se preko Nokia Suita prikacim preko PC -ja na net konencija se kao uspostavi ,prijavi mi nekih 480k kao ali sve stoji. Da li mi treba neki Net Browser da bi to radilo ili sta?

Kada racunar preko mobilnog konektujes na internet isto radis kao kada se konektujes i na drugi nacin (preko dial up-a ili mrezne), otvoris mail klijent da proveris poruke ili web browser za otvaranje web stranica.

Hvala uspeo sam, bila je graska u pristupnoj tacki.

Nazad
Vrh Dno