Šta je novo?

Mobilni internet na (severnom) Kosovu

leitus

Zapažen
Učlanjen(a)
08.07.2024
Poena
1
Pozdrav svima, postoji li još neka opcija za mobilni internet na Kosovu pored MTS-a? Vidim da npr. Yettel ima turistički paket koji bi trebalo da pokriva i teritoriju KiM, ali ne znam kakav je i čiju infrastrukturu koristi.

Pozdrav svima, postoji li još neka opcija za mobilni internet na Kosovu pored MTS-a? Vidim da npr. Yettel ima turistički paket koji bi trebalo da pokriva i teritoriju KiM, ali ne znam kakav je i čiju infrastrukturu koristi.
Na Kosovu se isključivo vezujem na IPKO mrežu, jer Vala i MTS doo sa A1 i Yettel karticom su mi ne upotrebljive.

@leitus Mozes da kupis samo u cg ali trebaju dokumenta takodje fizicki sim.Ako uredjaj podrzava esim moze online ali isto saljes dokumenta za verifikaciju
Pozdrav

Čiju infrastrukturu koriste i mogu li da se dopune/kupe negde u Beogradu?

Njihov SIM ili samo promena mreže?
Evo ti slika iz aplikacije za Kosovo.
Po meni možda deluje najpametnija opcija. Ali vidi i sam proracunaj.
Screenshot_20240714_152617.jpg
Ako imas esim možeš bilo gde da kupis, ako imas sim mora iz CG da ti neko donese ali i aktivira fizički u CG broj

Poslednja izmena:
Samo promena mreže na IPKO, sve ostale su mi bile očajne sa A1 brojem(posebno MTS doo gde se ne vezuje na 4G nikako)

IPKO već par meseci ima 5G, hvata ga u Severnoj Mitrovici (što bliže Ibru to bolji signal). U Zvečanu i rubnim delovima Mitrovice IPKO je neupotrebljiv za internet (E i H), osim ako se ne popnete na tvrđavu Zvečan gde hvata 4G. U Leposaviću hvata IPKO 4G. Vala poslednjih par meseci ne dozvoljava konekciju sa A1 karticom, a ranije kad je radilo bili su upotrebljivi 4G+ u Mitrovici i H+ u Zvečanu. MTS iz nekog razloga samo 2G dozvoljava sa A1 karticom. MTS kartica iz centralne Srbije se konektuje normalno na MTS 4G na Kosovu, bez znaka za roming.

Nazad
Vrh Dno