Šta je novo?

Mobilna mreža nije dostupna za govorne pozive

Luksi

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2007
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ISDN
Imam problem sa mobilnom mrežom izbacuje mi poruku da mreža nije dostupna za govorne pozive.
Interesantno je da imam signal i mogu da šaljem i primam sms-ove,kao i da koristim 4g internet,ali ne mogu da pozivam i primam pozive.
Sim karticu sam proverio u dva telefona i radi pozivanje.
Kada okrenem neki broj vidi se da ima mrežu ali posle 10 - ak sekundi mreža nestaje i telefon mi izbaci poruku da mreža nije dostupna za govorne pozive.
Probao sam da restartujem telefo,stavljanje druge kartice,biranje mrežnog operatera uključivanje režima letenja,i ništa.
Jedino nisam probao hard reset što mi je poslednja opcija.
Sve ostalo na telefonu normalno funkcioniše.
Ako je neko imao sličan problem ili ima neku drugu ideju neka mi pomogne da rešimo ovaj problem.
Inače telefon je iz potpisa.

Послато са XT1650 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
1. Ukloni ovaj deo sa ICCID, ne treba to stavljas javno!

Meni nesto kaze da MTS ne prebacuje dobro sa 4G na 3G pri tako losem LTE signalu :( U tom slucaju jedino resenje je da ostavis 3G-only mode.

Imam problem sa mobilnom mrežom
eb4041e2871a288556eaf6679cf3c291.jpg
e91d4911b5f515b0061f922ca9981e57.jpg
d948a6f7d77e79d281482627d036d25c.jpg

Poslednja izmena:
Probao sam i 2g,3g i onda nemam signal uopšte.
Mrežu sa signalom prikazuje samo kada stavim 4g.

Jesi siguran da imas 2G i 3G kod tebe??? Probao u drugom telefonu?

To nije to ;)
Jesi probao da li uopste mozes da zoves iz drugog telefona? Ili neko drugi ko ima MTS na istoj lokaciji?

Naravno da jesam probao sa mojom karticom u dva druga telefona i sve radi normalno.
Stavljao druge sim kartice kod mene i nije moglo da se zove,uvek izbacuje poruku mobilna mreža nije dostupna za govorne pozive.

Probao sa iste lokacije.

Poslednja izmena:
OK, znaci da ti je nekako 2/3G onemogucen na tom Motorola telefonu.
Probaj da u tom Phone info meniju podesis na Auto (bez LTE/UMTS/GSM/WCDMA dela), i u onom delu iz posta 6:
https://forum.benchmark.rs/showthre...vorne-pozive&p=5423606&viewfull=1#post5423606
da podesis 3G.

Ako nece kroz desetak sekundi, restartuj telefon. AKo i tada ne pomaze vidi u temi o Motoroli (mislim da ima za njega na forumu, ali ne pratim Motorolu).
Izgleda kao da ti je zakljucan 2/3G nekako, mozda disabled frekvencije.
Pogledaj onde u Phone Info takodje, imas tri takcice za Menu, vidi da li ima opcija Select Bands.

Telefon si skoro uzeo, pa ne znas da li je ranije radio?

Nažalost nema samo auto opciju a isprobao sam sve mreže koje ima i ništa.
Radio opseg nudi samo US
Telefon sam uzeo nov preko mts-a
prošle godine u junu.

Moguće da je problem do iccid?
318f10e5671e61904e532d22893caa78.jpg

Jel' radio do sada telefon znaci?
Ako jeste, i sada kartica ima 2/3G u drugom telefonu onda moras nositi na popravku.

Nazad
Vrh Dno