Šta je novo?

Mobile Number Portability (MPN) u Srbiji?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

NorthGate

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
785
Evo mejla koji sam dobio od Telenora...
Čovek treba da malo bude uporan da bi dobio konkretan odgovor,a ne one njihove šablonske odgovore koji idu na nerve.
E sad,koliko je ovo tačno,to je sad pitanje.
Ima li neko neke informacije vezano za ovo?

Postovani,

ocekujemo da to bude u maju mesecu.

Srdacan pozdrav,

Darlida Krstic
Consumer Contact Centar
Telenor d.o.o
tel: +381 63 9863
fax:+381 63 311 311
e-mail: [email protected]

Zato sam i pitao odprilike kada bi se to moglo ocekivati,ne morate reci tacan datum.

Hvala

????? 24. ????? 2008. 16.42, ?? ???????/??:
Postovani,

ne bismo zeleli da pruzamo netacne informacije o pocetku te usluge.

Srdacan pozdrav,

Darlida Krstic
Consumer Contact Centar
Telenor d.o.o

Da li se zna odprilike kada se to moze ocekivati?

????? 24. ????? 2008. 10.41, ?? ???????/??:
Postovani,

obavestavamo Vas da je usluga prenosa broja sa jedne GSM mreze u drugu, u razvoju i da cete svakako na adekvatan nacin biti obavesteni o pocetku iste.

Srdacan pozdrav,

Darlida Krstic
Consumer Contact Centar
Telenor d.o.o

Ove godine,maj mesec...
Mada bi i oni trebali da znaju nešto o tome kada bi to trebalo da počne.

Poslednja izmena:
Mobile portability je ogroman projekat i da bi bio ostvariv prvo mora da se donese zakon i vremenski rok koji svi operateri moraju da ispostuju. Takva pausalna ocenjivanja "bice tokom maja" mogu samo da budu nagovestaj da ce se doneti zakon tokom maja sto je super.

Samo da to sve proradi u ovoj godini i biće super.

Poslednja izmena:
Mobile portability je ogroman projekat i da bi bio ostvariv prvo mora da se donese zakon i vremenski rok koji svi operateri moraju da ispostuju. Takva pausalna ocenjivanja "bice tokom maja" mogu samo da budu nagovestaj da ce se doneti zakon tokom maja sto je super.
Na žalost, izvesno je da, tokom maja, nema ko da donese taj zakon.
Sve i da odmah ode u skupštinsku proceduru, bojim se da ne može doći na red ove godine.

Poslednja izmena:
U Ratelu sam čak dva puta dobio odgovor da će najverovatnije biti u ovoj godini,a ako se potrude možda i bude do kraja ove godine.
Evo par telefona Ratela,pa ko hoće neka se raspita.
011/32-34-628
011/202-6808
011/202-6890
011/202-6892

Kad to uvedu sasvim slucajno ce se svi operateri u Srbiji dogovoriti da se razgovori zaokruzuju na jedan sat i da cena jedne sekunde bude 72,3 din bez pdv-a...

Ne treba nikakav zakon za to. Dovoljno je da RATEL donese pravila o tome kako i sta i da postavi rokove (to je i u planu aktivnosti za ovu godinu). Posto je RATEL kao institucija neefikasan (da ne kazem neku tezi rec) ne verujem da ista moze biti ove godine osim donosenja pravila koja bi mogla da se implementiraju tokom sledece godine.

Pa dok ne sastave vladu, bice septembar :D

Ako neko bude slučajno zvao Ratel neka javi šta su mu rekli,baš me zanima njihov odgovor.cheers

Daj par mejlova u RATEL-u :whip:, lakse mi je da pisem mejl, nego da zovem.

Veruj mi da je bolje zvati,nego da pišeš.Ja sam isto ranije pisao,ali odgovor nikad nisam dobio.Drugačije je kad se čuješ telefonom nego da im kuckaš.:type:

Telenor krenuo sa 069 numeracijom.

I meni su u Ratelu to potvrdili,ali mi je rečeno da pozovem u ponedeljak ženu koja radi na tome.Mada mi je to totalno nebitno u odnosu na prenošenje broja.

moraće i mts nešto uraditi, već su na razervi. i 064-0-xxx-xxx privode kraju, ostalo su već "potrošili". Baš me zanima šta će biti. :banana:

jeli 6 ili 7 cifara??? pretpostavljam 7. sad se može naći fin broj na 069 i preći na drugu mrežu :)

Poslednja izmena:
069696969 :d

rezervisan...

da li se brojevi i dalje kupuju kao srebrni i zlatni ili se mozhda preshlo na mts/vip fazon da je dzhaba? Mislim kad su vecj sve drugo "preuzeli" od konkurencije, zashto ne bi preuzeli free brojeve i ks :)

imas i dalje one varijante za 1k i 4k ali je velika vecina brojeva free

Chak i lepi? eto recimo kako se tarifira taj rezervisani?

you dont wanna know...:D
Ali da, na 069 su ti velika vecina free

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno