Šta je novo?

Mobile Barton overclock

• Začetnik teme Začetnik teme Mellow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
simpson H je napisao(la):
Jos samo da vidimo tog orla i ok 😀
Evo ga: 😉

08.jpg

Vladd je napisao(la):
Taj ima klimu, muziku...Nemaju oni para za to. Jos su na AMD-u 😉

AHAHAHAHA. Kada ti utrci sledeci virus u racunar ( a to je SARS ) sve druge si imao :d zovi burzoaziju za podrsku a ne nas sirotinju ili ce da bude :smackbum: .

Sram te bolo Care. Parkiraš na zelenoj površini :d

simpson H je napisao(la):
Sto jos nisi otvorio prozor da se vide oni opanci zakaceni za retrovizor i krzno na volanu :d :d :d
Zato sto se to ne nalazi u kolima. Na jednom opanku mi puk'o vazdusni djon, a krzno mi na pranju! 😀😀😀

Care, sucesce :d

Simpsone, batali ti te rasprave o mobilnim krsh Bartonima, ima li najava za mobilne P4-M procesore za desktop masine ? To je ono pravo, izem ti ove krseve, treba mi Pentium 3 na 2000+ mhza 🙂

Mellow je napisao(la):
Dragi drugari,

Dobih ja ovaj procesor proslog cetvrtka i situacija je sledeca.
Samo u startu da kazem da screenshotove nemam jer ovo pisem sa posla, ali bice ih, nadam se sutra ukoliko stignem da ih napravim.

Situacija je sledeca.

Ploca je NF 7. Procesor je Mobile barton 2500+, 10 nedelja 2004 (samo da naglasim da su svi Mobile bartoni otkljucani, i ovi u 2004 godini). Napajanje Chieftech 420w, MSI nvidia 5900, TT 7+ kuler, artic silver 5 pasta.

Odmah sam podigao clock na 2,5 giga na 1,85v. Komp je proradio ali je na ulasku u win zablokirao. Napon na 1,875 isto. 1,9v je vec ucionio stvar a TT je radio na medium brzini. Udjoh u win, malo testa, sve ok, ali kada sam upalio Prime posle jedno 15 min puce. Temp je bila oko 53C, sto i nije tako mnogo. Podigoh ja volt na 1,93 i posle toga je sve radilo kako treba. Temp oko 57 max. Ovako kloknut proc je radio prime oko 8 sati, igrao sam Far Cry posle itd. Maximalna bzina proca je negde oko 2,65giga (na toliko se probudio i usao u win i uspeo sam da ga uslikam), ali na toj brzini radi na 2v i temp negde oko 60C i na maximalnoj brzini kulera koji radi kao fen.

Ukoliko imate nekih pitanja, recite rado cu odgovoriti. Za proc koji kosta koliko kosta, ovo je ubedljivi best buy jer imate proc koji je u vecini bencmarka (sandra, jes da nije reprezentativno ali ) brzi od FX 53.

Toliko od mene. Proc mi radi na 2,5giga i na toj brzini ga i drzim za redovan rad.

Pozdrav
Koji je stepping, t.j. sta pise na procesoru?

Au, pazi ne mogu da setim, proslo je dosta vremena, ali je ja mislim 10 nedelja 2004.

Inace kao sto je ranije konstatovano, procesori rade drugacije od ploce do ploce, tako da sada razmisljam da uzmem Epoxa pa da vidim da li ce proc da radi bolje nego sa NF7.

Mellow je napisao(la):
Au, pazi ne mogu da setim, proslo je dosta vremena, ali je ja mislim 10 nedelja 2004.

Inace kao sto je ranije konstatovano, procesori rade drugacije od ploce do ploce, tako da sada razmisljam da uzmem Epoxa pa da vidim da li ce proc da radi bolje nego sa NF7.

Uzmi Intela. :smoke:

Ne razumem kako mozete da kupite jeftin procesor, a da ocekujete da RADI ne znam kako dobro. Kao jeftino pa valja 😛
Uzmi Epoxa, flesuj bios jedno desetak puta, kupi memoriju za 300€, MOZDA ce da radi. A da, i neko strava hladjenje...ima ih za 500$

P.S. :-devil-: 😀

Poslednja izmena:
Vladd je napisao(la):
Uzmi Intela. :smoke:

Ne razumem kako mozete da kupite jeftin procesor, a da ocekujete da RADI ne znam kako dobro. Kao jeftino pa valja 😛
Uzmi Epoxa, flesuj bios jedno desetak puta, kupi memoriju za 300€, MOZDA ce da radi. A da, i neko strava hladjenje...ima ih za 500$

P.S. :-devil-: 😀

Ej bre, ne brukaj Intel, ja ga cenim izuzetno.

Cekaj, ti si dao "puno para" za CPU, pa si "briznuo u plac" kada nije hteo da se o/c vise od par % 😉

Ako iko treba da se zabrine oko tog zagrevanja onda su to sretni vlasnici Preshot-a. Pazi da ti ne zapali tepih 🙂 Cujem da je cool - ne prelazi 80C. Meni je na ploci podeseno da se gasi na 60C i nikada se ploca nije ugasila :d Mada, ovaj TT9 je hladjenje od 500e. Ili je mene neko prevario 🙂

Ja da sam se toliko poispaljivao cutao bih da ne skrecem paznju na sebe 🙂

Pozdrav.

delimir je napisao(la):
Ej bre, ne brukaj Intel, ja ga cenim izuzetno.

Cekaj, ti si dao "puno para" za CPU, pa si "briznuo u plac" kada nije hteo da se o/c vise od par % 😉

Ako iko treba da se zabrine oko tog zagrevanja onda su to sretni vlasnici Preshot-a. Pazi da ti ne zapali tepih 🙂 Cujem da je cool - ne prelazi 80C. Meni je na ploci podeseno da se gasi na 60C i nikada se ploca nije ugasila :d Mada, ovaj TT9 je hladjenje od 500e. Ili je mene neko prevario 🙂

Ja da sam se toliko poispaljivao cutao bih da ne skrecem paznju na sebe 🙂

Pozdrav.

Jel to lepo da se nasladjujes mojom mukom 😀

Moram da pisem (ne cutim) da se drugi ne bi "poispaljivali"

Nisi "procitao" P.S. al si se lepo "primio", ko lozica :d

Novi P.S. Malko smo oladili Preshota, al necu da postujem temperaturnu krivu da ne ubedacim mobile Bartone :d

BTW kad su vec mobilni sto ne odu 😛 (mislim u skupe laptope) 😉

A sad ozbiljno, za Mellow-a.

Probaj sa Tic-tac biosom. Tu konfiguraciju ne bi trebao da menjas. Nisi napisao koja je memorija i magistrala. Tu bi mozda moglo da bude kombinacija za oc (posto si otkljucan).
Inace je tesko da odes u radnju, kupis Bartona(prvog sa police) i on odmah bude "sampion" overkloka. Rezultati su ti odlicni, mada bi mogao da "pojacas" hladjenje sa TT9 (ili cak TT12), ali mu povezi temperaturnu sondu da sam menja brzinu. Mora malo vise bakra i vazduha .

Pozdrav!

BTW Epox je nekako ne "trecem" mestu, a i njemu treba MOD za jaci O/C, plus promena biosa koji je kod Epoxa najnedoradjeniji. Mislim da ces imati VISE novih problema.
Na Abitu NB radi na visim magistralama sa nizim naponom!!? nego kod Epoxa (a "isti" chip). To je lagani minus za O/C.

Vladd je napisao(la):
Jel to lepo da se nasladjujes mojom mukom 😀

Moram da pisem (ne cutim) da se drugi ne bi "poispaljivali"

Nisi "procitao" P.S. al si se lepo "primio", ko lozica :d

Novi P.S. Malko smo oladili Preshota, al necu da postujem temperaturnu krivu da ne ubedacim mobile Bartone :d

BTW kad su vec mobilni sto ne odu 😛 (mislim u skupe laptope) 😉

Ma vidis da se i ja zezam bre...Jesi video silne smajlije. Opusteno prepucavanje AMD vs Intel :d

Sto da odu u skupe laptope...Kada ce neki Intelovac imati u stonoj masini Pentium M ili P4 M. Ipak mi imamo vise smeka 🙂

Pozdrav.

Naravno 🙂 uvek!!

Samo sto nece PRAVI da se zakace 😀

Pozdrav! 🙂

Za Vladda,

Pazi ovako, prvo hvala za savet. Probao sam sve moguce i nemoguce vrste Tic Tackovih biosa (mislim da sam za poslednjih mesec dana promenio jedno 20 razlicitih biosa pocevsi od verzije 1 do 2.4 biosa sa svim njegovim razlicitim modifikacijama Turbo king, TK 2 itd da ne nabrajam, na ovom sajtu su svi modifikovani biosi za ploce od strane Tic Tacka http://underclock.rocks.it/)). Takodje od kada sam stavio Mobila, pojavljuje mi se ona famozna poruka bios rom checksum error kada je komp hladan, ali posle reboota sve je ok, ali je ovo jos jedna od zezancija samog procesora jer ga ploca uopste ne prepoznaje.

Jednostavno, ovo je do ploce i zbog toga bih probao sa drugom. Mada mozda sacekam i Viu 880. Videcemo....

Sto se tice kulera, videcu, mozda i njega promenim

Vladd je napisao(la):
BTW Epox je nekako ne "trecem" mestu, a i njemu treba MOD za jaci O/C, plus promena biosa koji je kod Epoxa najnedoradjeniji. Mislim da ces imati VISE novih problema.
Na Abitu NB radi na visim magistralama sa nizim naponom!!? nego kod Epoxa (a "isti" chip). To je lagani minus za O/C.
Ne bih se bas slozio sa tvojom konstatacijom. AN7 na 1.75 v za NBridge ne zeli da radi stabilno ni na 215 Mhz, a EpoX svaki radi na 220 bez dizanja napona na NB-u. Slicna je situacija i za vecinu NF7/NF7-S ploca. 225 Mhz za Abita je postala misaona imenica.
Na ponekom 8RDA+ izvucem cak i 240 Mhz, ali toga je u poslednje vreme sve manje, i kod Abita i kod Epox-a, tako da je izgleda poenta u NB chipu, t.j. seriji koja prolazi. Ne znam samo kako DFI izvuce po 270-280 Mhz iz NF2 chipseta, ali ocigledno da oni imaju neku tajnu.

drfedja je napisao(la):
Ne znam samo kako DFI izvuce po 270-280 Mhz iz NF2 chipseta, ali ocigledno da oni imaju neku tajnu.
Da... tajna je u 3.3V za memoriju! 😉

Vladd je napisao(la):
Rezultati su ti odlicni, mada bi mogao da "pojacas" hladjenje sa TT9 (ili cak TT12), ali mu povezi temperaturnu sondu da sam menja brzinu.
Sve, sve, samo ne dopustiti TT-u da sam regulise broj obrtaja. Preko 25 stepeni ce da odrafi RPM na max, a to je da izludis.

Nisu se ni malo pomerili od doba 7-ice, koja je to isto radila...

Gde kod nas moze da se nadje dobar primerak mobile Bartona?

[Mancha] je napisao(la):
Sta je tu domaci?
Meni je u masini vec drugi barton (ne mobile, cak je cat2) koji radi 3dmark na 2.6GHz. Moze mobile mnogo vise od toga.

Nisi dobro VIDEO. :d

Domaci je 3,5 GIGA 😉 a ne 2,5 😛

Do sada je ovde to samo uradio baltazar, pa ga banovali ko ludaka, ali eno stoji ponosno kod Paradigme na listi 😡

Pozdrav, i olovku u sake :wave:

Koliko ja vidim, stvari sa doticnog linka stoje ovako:

Sammanfattning..

2550-2600 MHz Air cool
2650-2700 MHz H20
3100-3150 MHz (modified prometiea)
3200-3300 MHZ Dry Ice
3400-3500 MHz LN2

a 2,55-2,6 GHz-a sa vazdusnim hladjenjem i nije neki rezultat. 😉

A Baltazar je vec postao legenda ovog forumu! :d:d:d

p.s. ...'Ebi ga! A bio je cool tip! 😀

Aca je napisao(la):
Koliko ja vidim, stvari sa doticnog linka stoje ovako:

Sammanfattning..

2550-2600 MHz Air cool
2650-2700 MHz H20
3100-3150 MHz (modified prometiea)
3200-3300 MHZ Dry Ice
3400-3500 MHz LN2

a 2,55-2,6 GHz-a sa vazdusnim hladjenjem i nije neki rezultat. 😉

Ma svašta ljudi rade da bi postigli MHz više. Kao "Dry Ice" na pr:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=277902

Ovima očito nije bio cilj naguravanje maksimuma sa vazdušnim hlađenjem ali izgleda da su tu negde praktične granice ovog procesora kada se koristi vazdušno hlađenje - oko 2600 - 2700 MHz. Ali mislim da ni to nije za podcenjivanje. 🙂 to je sasvim pristojan klok.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno