Šta je novo?

Mobile Barton overclock

• Začetnik teme Začetnik teme Mellow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
Dragi drugari,

Dobih ja ovaj procesor proslog cetvrtka i situacija je sledeca.
Samo u startu da kazem da screenshotove nemam jer ovo pisem sa posla, ali bice ih, nadam se sutra ukoliko stignem da ih napravim.

Situacija je sledeca.

Ploca je NF 7. Procesor je Mobile barton 2500+, 10 nedelja 2004 (samo da naglasim da su svi Mobile bartoni otkljucani, i ovi u 2004 godini). Napajanje Chieftech 420w, MSI nvidia 5900, TT 7+ kuler, artic silver 5 pasta.

Odmah sam podigao clock na 2,5 giga na 1,85v. Komp je proradio ali je na ulasku u win zablokirao. Napon na 1,875 isto. 1,9v je vec ucionio stvar a TT je radio na medium brzini. Udjoh u win, malo testa, sve ok, ali kada sam upalio Prime posle jedno 15 min puce. Temp je bila oko 53C, sto i nije tako mnogo. Podigoh ja volt na 1,93 i posle toga je sve radilo kako treba. Temp oko 57 max. Ovako kloknut proc je radio prime oko 8 sati, igrao sam Far Cry posle itd. Maximalna bzina proca je negde oko 2,65giga (na toliko se probudio i usao u win i uspeo sam da ga uslikam), ali na toj brzini radi na 2v i temp negde oko 60C i na maximalnoj brzini kulera koji radi kao fen.

Ukoliko imate nekih pitanja, recite rado cu odgovoriti. Za proc koji kosta koliko kosta, ovo je ubedljivi best buy jer imate proc koji je u vecini bencmarka (sandra, jes da nije reprezentativno ali ) brzi od FX 53.

Toliko od mene. Proc mi radi na 2,5giga i na toj brzini ga i drzim za redovan rad.

Pozdrav

Mora to da moze i vise!

Pa dobar primerak XP1700+ radi na 2.4GHz na 1.85V i prolazi sve testove!
Takvih ovde na forumu ima sigurno preko 20-30!

Zasto bi morao vise? To sto su u inostranstvu imali neku seriju koja se overklokovala do besvesti ne znaci da je i on dobio bas takav primerak. Kao sto se vidi i ovaj Barton radi bolje od uobicajenih tako da je to to. Sigurno ce sada svako 2500 M da ide na 3 giga...How Yes No 🙂

Ji 4Tze je napisao(la):
CAR se ucutao nesto opasno, mora da sprema neki belaj :d :d :test:

Mislis, rasciscava zgarishte? :d

Mislim da ce vrlo uskoro da se javi! 😀

Bilo bi krajnje vreme,cekam te slicice ko' ozeblo sunce :d

Poslednja izmena:
Nesto mi je sumnjiv u onom postu o Coolermaster Hyper6 !!!
Ako je i to nabavio, onda stvarno... 😀😀😀

Delija je napisao(la):
Nesto mi je sumnjiv u onom postu o Coolermaster Hyper6 !!!
Ako je i to nabavio, onda stvarno... 😀😀😀

Prvo mora da nabavi plocu koja moze da predje 220 MHz-a :d a i da resi neke sitne probleme sa Bartonom, pa ce posle rezultati. :d:d

Kako bre ne kapirate 😀

Cuveni NF7S je u vecnim lovistima :d .Dzabe mobile barton kad se nema dobra podrska.DFI ce da ulovi, kad na vrbi zasvrbi :d ,a jedino mu je preostalo da predje na Intel 😀 .
Ako to shvati na vreme, moze da racuna na podrsku firme 😉 , u suprotnom morace sam da se snalazi ubuduce :smoke:

Car na Intelu? Teško. Ipak je on Acina škola. :d

Ma treba vremena da se shvati iz cije stale izlaze konji koji trce tu trku :d :d

A kako je to uspeo, ako nije tajna?

Hteo da izigrava Nikolu Teslu, bez elementarnog znanja elektronike. :d:d Zavrteo trimer za napon memorije na pogresnu stranu i hvusss......:exploder: :S: :d:d

Neprijatna situacija. :S

Nisam bio tu tokom poslednja 2 dana, tako da se nadam da cu danas da postujem slicke.

Sto se tice toga da li moze vise, j..i ga bilo je ranijih serija koje su radile na vise, ali ova je otprilike to. Trazi mnogo struje, ali ja ne bih daa rizikujem bez vodenog hladjenja.

Pozdrav

Samo vas gledam... pa bre, najgori ste!!! 😀😀😀
Mislim, sve stoji ovo za plocu... sta bi, bi. Tuzno, ali istinito.

Videcemo sta cemo dalje... ne bude li bilo tog DFI-ja u dogledno vreme (posto bas i ne verujem da moze ovaj NF da se opravi)... bogami, razmisljanja.
Ne znam koliko ste upuceni, ali mene simpson malo-malo pa cika da predjem na intela. I jos me mami nekim extra primerkom, koji radi na 3.7 ili tako nesto... onaj sto je na drugom mestu kod Paradigme sa 3.94, ako sam dobro razumeo, a simpsone?
Plus, samo tako imam "podrsku firme"... ne znam, razmisljam i dalje 😉

Sto se tice samog topic-a, tj. Mobile Barton...
Mellow, nabo si najgori moguci primerak. Imao sam dva mobilna, oba 2500+... jedan je moj, drugi sam stavio na prodaju (i prodao ga). Moj se budio na 2.9 giga, ovaj losiji na 2.8.
Sad, upravo je taj losiji bio malo testiran... namestio sam ga na 2500 MHz i 1.8V, onako u startu (nisam hteo na nize, jer nisam imao vremena za neku vecu zezanciju... em je to napon na kom moj TBred gura 2400 MHz).

Sibao je Prime 6 sati bez prestanka, TT12 je bio na minimum obrtaja (2000 RPM), a max temperatura je bila 53 stepena!!!
Jezivo hladno...

S druge strane, mora se i ovo napomenuti... odneo sam ga kod simpsona u firmu, taj isti. Shone190 ga je ubo u NF7-S (kod mene je trenutno obican NF7), nije mu bas bio previse stabilan ni na 1.85V... dok kod mene, ponavljam, radi (odnosno, RADIO je) k'o zmaj na 1.8V i 2.5 giga...

U svakom slucaju, cekaju se i jos bolji primerci... 😉

gx-x je napisao(la):
hmmm....I am thinking Mobile prescot 3.2 😀

Ma lepo ti thinking, nego na sta ce ga prikachish ?? :d

Pa na laptop, naravski! 😀😀😀

E pa ovako,

nije mi bilo tesko pa sam odneo proc kod drugara i kod njega na asusu a7v600x proc radi na manjoj voltazi i budi se na 2,7 na 1.95 (vise nismo probali) a radi stabilno na 2,6, tako da Careva izjava drzi vodu, stim sto i nije bas los primerak vec moja ploca nece lepo da radi. Evo i slike koja govori vise od reci.

Cao

Prilozi

• Barton - M.webp
    Barton - M.webp
    159.4 KB · Pregleda: 131
Samo sam zabotavio da kazem da bi bilo lepo i da CAR postuje neku slicicu svog overclocka na 2,8 ili 2,9.....

Pozdrav

Mellow je napisao(la):
Samo sam zabotavio da kazem da bi bilo lepo i da CAR postuje neku slicicu svog overclocka na 2,8 ili 2,9.....Pozdrav
😀 :d 😀 :d 😀 :d
Hoce , samo da "ozivi" NF7 😉
Ma CAR-e predji na Intel-a samo ako imas "zelenu" podrsku (ne mislim na marsovce) .
Imam AMD oduvek , ali cu preci na Intel "kad dodje vreme" 😀

Mellow je napisao(la):
E pa ovako,

nije mi bilo tesko pa sam odneo proc kod drugara i kod njega na asusu a7v600x proc radi na manjoj voltazi i budi se na 2,7 na 1.95 (vise nismo probali) a radi stabilno na 2,6, tako da Careva izjava drzi vodu, stim sto i nije bas los primerak vec moja ploca nece lepo da radi. Evo i slike koja govori vise od reci.

Cao
Znas kako... cinjenica je da se nase ploce i ovi CPU-evi ne slazu bas najbolje.
Mislim, "Unknown CPU Type", 6x100... 1.575V default voltaza?!?
Malo se zbune... bar za pocetak.

Ipak, na kraju krajeva, ti mobilni Bartoni i nisu namenjeni NF7-S i 8RDA+ plocama...

Nazad
Vrh Dno