Šta je novo?

MobiFun Special

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Od ponoći, počev od 06.05.2004. godine, Kompanija "063 Mobtel Srbija" omogućava PostPaid pretplatnicima koji koriste MobiFun tarifni paket mogućnost tarifiranja na sekund, odnosno prebacivanje na MobiFun Specijal.

Specijal "tarifni paketi" razlikuju se u billing intervalu, koji je na 1 sekund, a ne kao što je to ranije bilo (zaokruživanjem na svakih 60, a potom na svakih 30 sekundi). Svako uspostavljanje veze tarifira se sa 1.35 dinara (bez uračunatog poreza od 20%). Ukoliko su u pitanju besplatni minuti, fiksna naknada u visini od 1.35 dinara (bez poreza) neće biti tarifirana. Fiksna naknada za uspostavljanje veze tarifiraće se samo ukoliko se pređe besplatna minutaža koju korisnici dobijaju u okviru svojih PostPaid tarifnih paketa.

Svi korisnici automatski su prebačeni na ovaj način tarifiranja, te nema potrebe posetiti neki od korisničkih centara i podnositi zahtev za prebacivanje na Specijal billing interval.

Porodični tarifni paket još uvek ne obuhvata mogućnost prelaska na Specijal način tarifiranja.

Izvor: http://www.mobtelsrbija.co.sr

Lepo, zar ne?
A od juna nema famozne takse od 200din.
Da li preci sada na post-paid i da li je moguce zadrzati stari(prepaid) broj?

Nije moguce zadrzati stari broj (7cifreni).

Inace, post paid je svakako bolje resenje za ljude koji ne koriste samo SMS i pozivanje...
Evo sad se dobija i 5 sati kod euneta, posle placas preko racuna.. 15% popusta... itd

A sad kad nema vise taxe, i kad je ovaj MobiFun dobio specijal tarifiranje... stvarno je bolje nego prepaid.

Sve je to ok, ali nesto razmisljam...Ko mi garantuje da ponovo nece nesto da zezaju i sl. Ja imam 6cifreni broj i kako kazes, mogu da ga prebacim na postpaid. OK, da li mogu da se vratim na prepaid ako zazelim ili ne?

E sad, mobifun sa pretplatom od 120din je stvarno primamljiv a usluge koje dobijam su odlicne...Ocigledno mi se za pocetak smesi nov postpaid broj a posle ce da vidimo sta ce da se desi...Uhhh sto mrzim ovu srpsku sujetu koja vlada medju svima nama :(

Uf, ja imam istu dilemu kao i ti. Paket koji nude mi izgleda jako primamljivo (+ sto sam inace na eunetu), imam sestocifren broj tako da to nije problem, ali se bojim da kad im ljudi masovnije predju na postpaid ne udare neki 'kontraprc'. A vracanja ne prepaid posle nema! Moglo je nekad, vise ne... Mada, primecuje se (bar ja primecujem) normalizaciju usluga u poslednje vreme i od strane isp-ova i mobilnih operatera. Nekako sve ide ka normalnom, jeste da se krece brzinom hendikepiranog puza, ali krece se. Usluge se poboljsavaju, cene padaju... ne znam, mozda sam samo paranoican zbog svega kako je bilo do sad. Mislim da cu sacekati par meseci pre nego sto predjem na postpaid, cisto da vidim kako ce se razvijati situacija.

P. s. cuo sam da su vratili zakon na ponovno razmatranje, rece mi cale (prati desavanja 24/7). Ima li neko neki info?

Smor! Ja sam bas sa mobi fun-a pre nedelju dana (inace me je ovih par meseci mrzelo, iako sam znao za specijal) presao na mobi pro 30 specijal zbog tog gadnog zaokruzivanja na minut... Ali nema veze, bitno je da su konacno ukinuli od juna tu taksu od 200 din, barem tako kazu u poruci koju sam dobio.
Najvaznije je da se nesto pozitivno desava, na srecu.

E nisam 100% siguran ni za 6 cifrene brojeve da mogu da predju na post paid. Nesto se suska da Astra Simit ne dozvoljava Mobtelu da preuzima korisnike tako, mada je u sustini to jedna te ista firma (I mobtel je trebao da se zove Astra Mobtel prvo..).

Proveri kod Support-a na mobtelovom forumu, ili postavi thread.

A porez je 100% ukinut, od juna se ne placa (jos samo ovaj majski racun cemo platiti 200 din harac drzavi..).

Pa ja znam za info da je i Mobtel na pocetku trebao da se zove "Astra Mobtel" ali su zbog lepseg imena uzeli samo Mobtel. Ili sam ja ovo sanjao. :d

][V][ATRIX™ je napisao(la):
E nisam 100% siguran ni za 6 cifrene brojeve da mogu da predju na post paid.
Koliko znam 6 cifreni brojevi mogy da predju na postpaid, ali nazad nema :(

I meni se cini nesto tako.. Ali najbolje da se proveri u KS ili na mobtel forumu. U svakom slucaju vracanje sa post paid-a na pre paid nikako nije moguce... hehe kao sekta.. kad udjes jednom nema izlaska :d

Proverio sam ja na mobtel forumu. Sestocifreni brojevi mogu da predju (da se vrate) na postpaid i to je jedino sto moze...

One way :wall: ja predoh 6-cifreni broj ali nazad nema :whip:

Relax said the nightman,
We are programed to recieve
You can check out any time you like
But you can never leave!

:)

Nazad
Vrh Dno