Šta je novo?

Mobicity.co.uk

taba

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2002
Poena
620
Jel narucivao neko telefone sa Mobicity.co.uk?
Kakva su vam iskustva? Da li ste placali carinu i koliko?
Koliko brzo stize posiljka?

Citam Hrvatske forume i vidim da masovno narucuju odande, najvise zato sto im sajt odbija PDV iako su EU. Ali bas me zanima ima li neko odavde iskustva sa tim sajtom.

Neke telefone je ok naruciti cak i sa carinom, rekao bih.

Hvala unapred.

Uopste se ne isplati jer mi nismo u EU, placa se PVD + Carina 32% od vrednosti + 100 dinara otvaranje + 45 dinara uplata na racun.
Btw nisu nesto ni povoljni ,kod nas u oglasima moze da se nadje jeftije od ovih sto ih svercuju iz Madjarske...

Daj link za te hrvstske forume, ako nije problem?

MobiCity valjda nije uopste UK firma, vec HK/SG, znam da imaju i US i AU domen, iste cene, rekao bih da je neka firma tipa EtoTalk u pitanju, a ne nesto sto je stvarno iz EU, pa da se posle i moze ozbiljno zaliti.

A i cene stvarno nisu neke.

Ne znam da li smem da linkujem, ali je u pitanju bug forum, tema o Xiaomi MI3.

Njima taj sajt odgovara jer Mobicity jos uvek nije skontao da je hrvatska EU, pa im naplacuju bez PDV, a i tokom leta je postojala neka promocija za free shipping. I cene uredjaja su tada bile bolje.
Elem, ne pricamo o kupovini Nexus 5 i slicno, vec o telefonima koji kod nas nisu dostupni.

Mene zapravo zanima Xiaomi Hongmi 1S
http://www.mobicity.co.uk/xiaomi-hongmi-1s-8gb.html#.VFeLWfnF8rU
Mislim da je pristojan telefon za 105 funti. Ali kad mi nasi leshinari ne bi napakovali carinu i pdv jos 40 evra bilo bi lepo.

Evo opet da ponovim mi nismo u EU i jednostavno se ne isplati, Xiaomi na aliexpressu kosta $150, a na mobicity sa shipingom 110 funti= 175$ a carinu ces paltiti istu nema veze odkale dolazi. Na aliexpress je povoljniji 25$ plus 11.11 imaju akciju moze se ustedeti jos 20$.
Ako hoces bas Xiaomi najpovoljnija je opcija je da ga kupis u Madjarskoj kosta 140 evra sa povratom AFE (madjarski PDV-e) izadje oko 110-115 evra, ako ti je daleko Madjrska kupi ga od domacih svercera u oglasima za 20-ak evra vise

Vrh Dno